20 червня 2014

Влада Баранівки думає, як продати демонтованого Леніна


Пам’ятник Володимиру Леніну, що стояв у центральному сквері Баранівки, на 80% складається з міді. Міська влада планує продати метал, а на виручені кошти виготовити погруддя Тарасу Шевченку.

Про це йшла мова 19 червня під час засідання виконавчого комітету Баранівської міської ради.

«Нині вирішується питання щодо продажу демонтованого пам’ятника Леніну, кошти від якого будуть спрямовані на придбання та встановлення інших монументальних скульптур на території міста. Зокрема вже оголошено конкурс на кращий ескізний проект погруддя Тарасу Шевченку. Його планується встановити в центральному сквері міста», - розповіла заступник міського голови Оксана Бабінець.

Після дослідження демонтованого пам’ятника виявили, що він на 80% складається з міді. Однак для переплавки на іншу скульптуру вона не годиться, тому влада збирається продати метал. У міській раді вже підрахували, що при вартості 1 кг міді в 36 грн. за Леніна можна виручити 72 тисячі гривень.

10 коментарів:

  1. Баранівчанка21.06.14, 23:46

    Чому погруддя, а не повноцінний пам'ятник? Чому міськрада не радиться з громадою?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. депутат райради22.06.14, 15:42

      А чому, власне, міськрада узурповує право мешканців РАЙОНУ вирішувати яким має бути пам'ятник Шевченку? Нині в Баранівському р-ні лише жителі Мар`янівки мають погруддя Тараса, а на що можуть сподіватись наші земляки від Довбиша до Вересни, правильно - на чудовий пам'ятник славному Кобзареві, який постане в райцентрі. То чому ж цим проектом займається лише міськрада?

      Видалити
  2. Дійсно, чому погруддя? Невже 70тисяч не вистачає на пам'ятник??

    ВідповістиВидалити
  3. Першотравенськ22.06.14, 16:37

    Депутату райради. Абсолютно погоджуюсь з Вами, але чому такі хороші думки Ви висловлюєте тут, а не на своїх сесіях. Я переконаний, що кожен житель району буде щасливим від можливості долучитися до встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку в Баранівці, бо перед дітьми вже соромно

    ВідповістиВидалити
  4. Катерина Іванівна23.06.14, 00:00

    А й справді, хто вже вирішив, що в Баранівці має стояти лише погруддя Шевченка???

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.06.14, 19:10

    Мідь не не по 36 грн. а набагато дорожче, тому міська влада таким чином хоче собі прикарманити частину виручених коштів, а нам поставлять якесь погруддя підпихньове замість нормального пам"ятника(((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр24.06.14, 22:28

      Мідь по 36 грн за кг? Це хто таку ціну предлагає? Валєра чи шо? Давайте я його по 36 грн за кіло куплю. Але без відкатів. Згодні? Ото вже банда.... Ціна 1 кг міді, не просто міді, а саме ЛОМУ міді, по Україні від 60 до 80 грн за кіло. Хай даже там сплав і т.д. і то всеравно не менше 50 грн. за кіло можна продати. БАНДУ ГЕТЬ!!!

      Видалити
    2. Анонім03.07.14, 12:31

      Чому адміністрація сайту не надає достовірної інформації з чого дійсно виготовлений памятник???? А вони мають таку інформацію. І взагалі хтось з вас шановні "критики" та "купці металів" занає що небуть про мідь??? А ось Вікіпедія знає :мідь має достатньо високу стійкість до корозії. Проте у вологій атмосфері, що містить вуглекислий газ мідь покривається зеленуватим нальотом основного карбонату міді. Ви уявляєте якогоб кольору був би Шрек, ой вибачте, ленін. Отож мушу вас розчарувати Олександр памятник із бронзи, шукайте ціну бронзи і гайда брати участь в купівлі памятника, який за рішенням депутатів міської ради буде продаватися на аукціоні, тому ви без всяких відкатів можете брати участь в конкурсі. І не потрібно себе БАНДОЮ обзивати і кудись ГНАТИ,

      Видалити
    3. Анонім03.07.14, 14:44

      100% підтримую.....а от про долю памятника Леніна питання вирішувалося на зборах громади....так що ваші коментарі просто безглузді

      Видалити
  6. Анонім24.06.14, 14:56

    та воно й на людину не схоже, спаси і заступи від такого "шедевру", і у нас таке може вирости, якщо рішення будуть прийматися одно чи двоосібно.

    ВідповістиВидалити