15 березня 2019

Поліція викрила жительку Баранівки, яка обманом заволоділа майном своєї подруги


14 березня до Баранівського відділення поліції звернулась 18-річна студентка місцевого навчального закладу. Дівчина розповіла, що нещодавно виявила заборгованість перед банком, де у неї відкрито рахунок, хоча до подібних фінансових операцій вона не причетна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

У ході перевірки поліцейські з’ясували, що кілька місяців тому заявниця, на прохання 17-річної подруги, оформила кредит для придбання тією мобільного телефону. Для розрахунку за позикою вона віддала своїй знайомій банківську картку і повідомила конфіденційні дані для того, щоб та самостійно вносила кошти для погашення кредиту.

У результаті, як нині встановлено, така довірливість обернулася для заявниці ще кількома оформленими онлайн кредитами та боргом у 10 тисяч гривень.

Причетна до правопорушення дівчина у скоєному зізналася. Відповідно до ч.1 ст.190 (Шахрайство) такі дії можуть обернутися покаранням у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція закликає громадян бути розсудливими та обережними у фінансових питаннях, нікому не передавати власні документи, банківські картки, і, тим більше, не повідомляти конфіденційну інформацію, що дозволить отримати доступ до ваших рахунків.

Немає коментарів:

Дописати коментар