24 січня 2019

Житель Баранівського району оформив на свою знайому кредитів на 150 тис. грн


39-річний житель Баранівського району скориставшись копіями документів 31-річної жительки Чернігівщини за два роки оформив на неї кредитів від різних фінансових установ і спілок на 150 тис. грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Майже півсотні кредитів на вказану суму оформив на жительку Чернігівщини її знайомець з Житомирської області. Копії особистих документів жінка віддала йому ще позаминулого року, сподіваючись на допомогу у працевлаштуванні. Натомість, за два роки у неї з’явились значні боргові зобов’язання. Нвпвзі всі обставини події з’ясовує слідство.

21 січня до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась 31-річна жителька Чернігівщини з заявою про ошуканство. Жінка розповіла, як після свого повернення з-за кордону дізналась про боргові зобов’язання перед різними фінустановами на 150 тис. грн. Причому до оформлення жодного з цих кредитів, за її словами, вона не мала стосунку. Втім, жінка поділилась з правоохоронцями власними підозрами з цього приводу.

Заявниця розповіла, що у 2017 році, будучи прихожанкою одного з храмів на Чернігівщині, вона познайомилась із жителем Житомирської області, який також відвідував храм. Чоловік пообіцяв допомогти з працевлаштуванням у столиці, для чого взяв у жінки копії її особистих документів. Якийсь час вона підтримувала з ним зв'язок, і той продовжував годувати її обіцянками. Потім заявниця поїхала на заробітки за кордон, а її рідних почали турбувати колектори з різних фінансових установ з вимогами сплати кредитних зобов’язань.

За словами начальника Новоград-Волинського відділу поліції Юрія Кононенка, попередньо відомо, що надмірною довірливістю жінки скористався 39-річний житель Баранівського району. За наявними відомостями, від імені заявниці він подав близько 200 запитів до офіційних фінустанов про можливість оформлення кредитів і в 48 випадках отримав позитивні відповіді. Скориставшись копіями докуменів, шахрай отримав кредитів на суму 150 тис. грн. За словами заявниці, два кредити вже нібито погашені ним самим.

Нині за фактом шахрайства поліція розпочала кримінальне провадження, у рамках якого водночас з’ясовуються й інші обставини, у тому числі: як стало можливим оформлення кредитних договорів без особистої участі позичальника та лише за копіями його документів, наданих іншою особою та встановлюють місцеперебування підозрюваного.

Немає коментарів:

Дописати коментар