30 листопада 2018

Підприємство з Баранівки отримає мікрокредит для закупівлі ґрунтообробної техніки


Підприємство «Термінал - Сервіс» з Баранівки отримає безвідсоткову фінансову допомогу на поворотній основі для закупівлі ґрунтообробної техніки в рамках пілотного проекту «Рука допомоги».

Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, таке рішення прийняла обласна комісія сьогодні, 30 листопада.

«Житомирщина у цьому році долучилась до реалізації проекту «Рука допомоги» і це гарна можливість для підприємців отримати фінансову підтримку на розвиток власної справи. Але це не тільки розвиток економіки – це і забезпечення робочими місцями осіб з числа малозабезпечених сімей та звільнених із військової служби після участі в АТО», – сказав заступника голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

ПП «Термінал - Сервіс» займається вирощуванням зернових сільськогосподарських культур та отримає безвідсоткову фінансову допомогу на поворотній основі для закупівлі ґрунтообробної техніки - зчіпки гідрофікованої причіпної, вартістю 70 тис. 480 грн.

Також за умовами пілотного проекту підприємець упродовж 30 календарних днів з моменту підписання чотиристороннього договору про надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі  повинен  працевлаштувати 2 осіб: звільненого із військової служби після участі в АТО/ООС та особу з числа малозабезпечених сімей, які отримують  державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Довідково: пілотний проект «Рука допомоги» впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.  В якості пілоту «Рука допомоги» є в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а з 2018 року - також в окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.

Метою проекту є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні та повернення таких громадян на ринок праці.

Безвідсотковий кредит для учасників пілотного проекту надають шляхом оплати рахунків на придбання обладнання та матеріалів. Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника проекту «Рука допомоги» або суб’єкта господарювання витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.



фото прес-служби Житомирської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар