27 листопада 2018

У Бердичеві відкрилась персональна виставка художника-аматора з Довбиша


Вчитель історії та правознавства за фахом і художник за покликанням Олександр Котвіцький з селища Довбиш презентував у музеї історії Бердичева персональну виставку акварельного живопису.

На виставці митець представив понад сорок картин, написаних акварельними фарбами. Каже, що це далеко не всі його картини. Скільки їх намалював за життя - не знає, бо підрахунку не вів і багато подарував.

«Що зображую – це серія «Храми Житомирщини», плюс – краса нашого рідного краю, околиці, старі села, які уже зараз занепадають. Я просто відтворюю ті старі завалені будинки, показує от ту саму красу і силу природи», - говорить Олександр Котвіцький.

Колеги художника оцінюють його роботи як такі, що мають неповторний стиль. Талант не підвів чоловіка з невеличкого селища , тож він, мовляв, яскраво вирізняється у кагорті колег.

«Навіть ніхто б не сказав, що ви самоучка, ви доволі професійно працюєте. Ви до ночі можете працювати – то це не тільки любов, це вже карма, це вже по життю так будете працювати. Можна сказати, що таких акварелей у Бердичеві на такому рівні нема», - каже заслужений майстер народної творчості України Ольга Дзюрбей.

Це не перша виставка художника, попередні були у Житомирі та Баранівці. Окрім картин чоловік займається ліпленням скульптур і різьбою по дереву. Роботи здебільшого дарує.

За матеріалами Житомир.today

Немає коментарів:

Дописати коментар