30 жовтня 2018

У Довбиському психінтернаті зроблять ремонт і візьмуть на роботу 4 працівників


Депутати обласної ради виділили 130 тис. грн на ремонтні роботи відділення у Довбиському психоневрологічному інтернаті. Планують поміняти вікна та двері і додатково взяти на роботу 4 працівників.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

29 жовтня голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма відвідав Баранівський район, де перевірив функціонування комунальних закладів. Зокрема у Довбиському психоневрологічному інтернаті очільник депутатського корпусу оглянув умови перебування підопічних та поспілкувався з персоналом щодо умов роботи у закладі.

На попередній сесії обласної ради депутати виділили 130 тис. грн на ремонтні роботи відділення, яке донедавна було закритим. У цьому корпусі поміняють двері та вікна.

Крім того, у закладі додатково введуть 4 штатні одиниці, оскільки питання медичного персоналу наразі є найболючішим. Як зазначено у повідомленні, у закладі проживає 348 підопічних з різними формами психічних розладів, для обслуговування яких потрібно близько 250 працівників, натомість їх 147. Зокрема, не вистачає лікаря-психіатра.

Як зазначив директор закладу Віктор Карпінський, знайти кваліфікованого працівника для роботи у закладі такого типу наразі вкрай важко. У прес-службі облради уточнили, що 4 додаткових штатних одиниці - це посади молодшого медичного персоналу. Посада лікаря-психіатра вже є у штатному розписі закладу, однак немає бажаючих її обіймати.

Нагадаємо, після перевірки прокуратури у 9-му корпусі Довбиського психоневрологічного інтернату Баранівського району з вікон і дверей зняли металеві ґрати.





Немає коментарів:

Дописати коментар