11 квітня 2018

Матір-одиначку з Баранівського району засудили до року умовного ув'язнення


У березні 2018 року мешканку села Заремля Баранівського району Житомирської області визнали винною в тому, що вона незаконно оформила як мати-одиначка матеріальну допомогу на дитину.

Про це повідомляє інтернет-портал Вести.ua

Соціальні служби почали боротьбу з матерями-одиначками. Вони опитують сусідів і приходять до них додому з перевірками. Якщо в будинку застукали чоловіка, то мамам загрожують навіть судимості. Також перевіряють і тих, хто оформляє субсидії.

У березні 2018 року мешканку села Заремля Баранівського району визнали винною в тому, що вона незаконно оформила як мати-одиначка матеріальну допомогу на дитину.

«При оформленні документів Яна М. вказала, що з батьком дитини не проживає, він не допомагає. Але за фактом з’ясувалося, що вони проживають разом з 2014 року, пов’язані спільним побутом, ведуть господарство і виховують спільну дитину. В результаті обвинувачена завдала збитків державі на 8,5 тис. грн», – встановило слідство.

Жінка зізналася, що пішла на такий крок через катастрофічну нестачу грошей. Її засудили до штрафу – трохи більше як 2 тис. грн – і однго року ув’язнення з випробувальним терміном.

2 коментарі: