01 лютого 2018

Земля поза межами населених пунктів перейде у власність територіальних громад


Уряд погодив механізми передачі у власність територіальним громадам землі, в тому числі землі поза межами населених пунктів. Відповідне рішення 31 січня ухвалив Кабінет Міністрів України.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Ухвалене Кабінетом Міністрів України рішення передбачає оформлення відповідних урядових доручень Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру.

«Ми знайшли механізми передачі об’єднаним територіальним громадам всіх земель у власність. Це правдаМова про те, що Держгеокадастр відведе землю і передасть її ОТГ. І цю роботу потрібно завершити 2018 року», - сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр також наголосив, що до кінця року кожне обласне управління геокадастру має підписати з кожною обєднаною територіальною громадою меморандуми, в яких будуть визначені строки та відповідальні особи за процес передачі земель.

Довідково: Наприкінці січня Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів України знайшов оптимальне юридичне рішення і готовий вже з лютого розпочати процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам.

За рішенням Уряду з лютого громади можуть планувати свої території.

Глава Уряду також підкреслював, що вже з 1 лютого структури Держгеокадастру будуть позбавлені права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів – без згоди об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, у грудні 2017 року народні депутати подовжили дію мораторію на продаж сільськогосподарських земель в Україні. Заборона на продаж чи відчуження в інший спосіб земель сільськогосподарського призначення діятиме до 1 січня 2019 року.




7 коментарів:

  1. Анонім06.02.18, 06:03

    Чудово!!!!! Це почнеться деребан земельки. Мер вже підсуєтився у виділенні землі своїм членам сім"ї та родичам.Розмахом цього дерибану позаздрить навіть Держгеокадастр яких він називає злочинцями.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім07.02.18, 21:33

    Ще одна можливість, нашому царю всея Баранівки і іже кріпосних помість, дерибанити з більшим азартом. Мисливський пес сім'ї ще землю не одержав??. АТОшники обійдуться.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім08.02.18, 16:57

    ...ну що ви з нього хочете - він творить майбутнє для себе та своїх дітей...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.02.18, 15:59

      Правильно робить. Коли кругом лише барани в чанах то так і треба робити.

      Видалити
  4. Анонім08.02.18, 17:01

    Вся земля в межах міста вже у "людей мера". Тепер доберуться до земель громади і через пару років буде як у тому мультику - А чьи это земли? - Маркиза, маркиза, маркиза Карабаса!

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім08.02.18, 22:34

    Буде де меру хрін вирощувати

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім08.02.18, 22:40

    Вцілому підтримую. Головне, щоб земля залишилась у власності українців, а не розпродалась іноземним компаніям.

    ВідповістиВидалити