05 жовтня 2017

У Баранівському лісгоспі можна придбати понад 20 видів декоративних рослин


На території Баранівського лісництва відкрили торгівельний майданчик з реалізації рослин. У новому торгівельному пункті Баранівського лісгоспу можна придбати понад 20 видів декоративних рослин.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Отож всіх, хто має бажання придбати декоративні рослини для озеленення, баранівські лісівники запрошують завітати до нового пункту продажу. На свого покупця тут чекають майже 400 саджанців різних видів у горщиках. За бажанням можна вибрати і рослину з відкритого грунту у розсаднику, що розміщений поряд з торгівельним майданчиком.

«Вирощуванням садивного матеріалу для декоративного озеленення та ландшафтного дизайну в лісництві займаються не перший рік. На початку літа проводять живцювання потрібних видів. Аби пагінці проросли - їм створюють спеціальні умови з відповідним температурним режимом, вологістю та підживленням. Укорінені в теплицях живці навесні висаджують на дорощування, закладаючи спеціальні шкілки, де рослини призвичаюються до природніх умов», - каже головний лісничий лісгоспу Віктор Мірошніченко.

Відвідувачів торгівельного майданчику приємно вразить асортимент товару - це туї найрізноманітніших форм, по кілька різновидів вічнозеленого самшиту та ялівцю.

«Ці рослини невибагливі, гарно приживаються в нашій кліматичній зоні, а тому найбільше користуються попитом», - зауважує лісничий лісництва Василь Присяжнюк.

Проте з порожніми руками не вийдуть і ті, хто шукає чогось екзотичного, лісівники пропонують до продажу ще й форзицію, тис ягідний, спірею широколисту та японську тощо.

фото прес-служби Житомирського ОУЛМГ

1 коментар:

  1. Анатолій05.10.17, 21:12

    Потрібно написати перелік рослин які продаються та орієнтовну ціну

    ВідповістиВидалити