20 серпня 2017

На громадських слуханнях у Баранівці погодили новий гімн і символіку громади


17 серпня на громадських слуханннях у Баранівці погодили новий гімн, герб і прапор Баранівської громади, не підтримали продаж земельних ділянок і проголосували за підвищення тарифів на водопостачання.

На громадські слухання, які відбулися у міському Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича, прийшли близько двох сотень жителів громади.

На початку заходу присутні проголосували за наступні питання порядку денного:
  1. Звіт міського голови про виконання Програми економічного і соціального розвитку Баранівської громади І півріччя 2017 року.
  2. Про внесення змін до символіки міста Баранівка.
  3. Про включення земельних ділянок комунальної власності до переліку земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах в 2017 році.
  4. Про затвердження детальних планів по вул. Звягельська, 26, вул. Звягельська, 139 та вул. Старченка (станція знезалізнення води міста Баранівка).
  5. Про коригування тарифу на водопостачання та водовідведення.
  6. Про діяльність підприємства ТОВ «Баранівський молокозавод».
  7. Про діяльність підприємства ТОВ «Еко Нова».
Спочатку перед присутніми звітував міський голова Анатолій Душко. Він розповів про стан виконання Програми економічного і соціального розвитку громади за І півріччя 2017 року, озвучив розміри субвенцій, які надійдуть у громаду до кінця року, зупинився на питаннях медицини, освіти, ремонту доріг, реконструкції скверу по вул. Соборній та інших.

По питанню внесення змін до символіки міста доповідала заступник міського голови Оксана Загорська. Вона повідомила, що у зв’язку зі створенням громади виникла необхідність оновити герб, прапор та текст гімну, оскільки раніше вони були орієнтовані лише на місто.

За її словами, герб та прапор для громади розробляв Олексій Руденко – відомий український художник і геральдист. Заступник міського голови ознайомила усіх із запропонованими проектами, їхнім описом і поясненнями до них та відповіла на запитання.

Також Оксана Загорська розповіла про те, що було оголошено конкурс на кращий текст гімну громади із збереженням існуючої музики. За її словами, на конкурс надійшла лише одна заявка. Запропонований текст присутнім продекламувала зі сцени його автор Руслана Мегік. Після чого присутнім увімкнули пробний запис нового гімну у виконанні директора міського Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича Вячеслава Шляхтенка.

Присутні на громадських слуханнях ухвалили рішення рекомендувати депутатам затвердити новий гімн та символіку на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 29 серпня.

По земельних питаннях доповідала начальник відділу містобудування та архітектури, земельних відносин та комунальної власності Олена Шевчук. Присутні на громадських слуханнях проголосували проти включення земельних ділянок комунальної власності до переліку земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах в 2017 році.

Такох на слуханнях було прийнято рішення про затвердження детальних планів по вулицях: Звягельська, 26, Звягельська, 139 та Старченка (станція знезалізнення води).

Після чого до присутніх у залі звернувся директор КП «Баранівка міськводоканал» Юрій Дерев’янко. Він коротко розповів про стан справ у підприємстві та обґрунтував необхідність підняття тарифу на водопостачання та водовідведення. Після обговорення присутні прийняли рішення рекомендувати міськвиконкому, засідання якого заплановане на 30 серпня, затвердити нові тарифи на водопостачання та водовідведення у сумі 28,48 грн/м³.

Нагадаємо, станом на 17 серпня тариф на водопостачання та водовідведення становить 24,22 грн/м³, при цьому різниця у тарифах 4,22 грн компенсується за рахунок міського бюджету.

Питання про діяльність підприємства ТОВ «Баранівський молокозавод» з порядку денного зняли, оскільки представники вищезазначеного підприємства на слухання не з'явились.

З діяльністю підприємства ТОВ «Еко Нова» присутніх ознайомив його виконавчий директор Вадим Гнилориба. Він розповів про підприємство, його фінасово-економічний стан, кількість працюючих та озвучив розмір податків і зборів, які підприємство сплачує в бюджет.

Відповідаючи на запитання залу щодо утилізатора небезпечних відходів, який знаходиться на околиці Баранівки Вадим Гнилориба зазначив, що на даний час утилізатор не працює.

"Той так званий утилізатор на сьогоднішній день стоїть. У нас за останні 2 роки стільки бруду вилилося на той утилізатор, але ніхто не сказав правду: чому він не працює і що там мають спалювати. Можна розповідати, що там мають спалювати сірчану кислоту, яка буде на голови литися, але є ті речі, які потрібно спалювати. Утилізатор, врешті-решт, мав би працювати тому, що, в принципі, працюючий утилізатор - це додатково десь 300 робочих місць для Баранівки. А спалювати він має, скажімо, біологічні відходи, зерно, яке не посіяли. І сьогодні всі мають знати, що будь-яке дійство, будь-яке спалювання, яке буде там проводитись - це все буде в режимі онлайн, на відеокамеру. Це буде транслюватися і всі побачать, що там палиться, а що не палиться", - сказав Вадим Гнилориба.






Аудіорепортаж громадських слухань можна завантажити тут

23 коментарі:

  1. Анонім21.08.17, 23:07

    Стадо баранів!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сергій22.08.17, 10:51

      Не стадо, а отара. Але ще гірші ті, хто взагалі не прийшов і не спробував щось зробити, змінити, запропонувати. З кущів кричати легше всього.

      Видалити
    2. Анонім22.08.17, 11:03

      Тому і на гербі баран.

      Видалити
    3. Анонім22.08.17, 12:03

      Нащо було на герб чіпляти барана - не розумію. Бо насправді "баранці", які виготовляли тут з давніх-давен - це щось на кшталт вази з двома ручками. Розведення баранів також ніколи не було пріоритетним напрямом сільського господарства Баранівки і сіл громади. Та й сніп виглядає не дуже доречним, бо на території Баранівської ОТГ злаки вирощувалися переважно для кормових цілей. Це ж навіть не Дубрівська ОТГ з її чорноземами.Голуба квітка швидше схожа на модифікований будяк (розторопшу), ніж на льон. Хоч може тут розробники герба не помилилися - бур'яни у нас процвітають! Попередній герб був набагато кращий і справді символізував і ліс, і річку, і фарфорове виробництво, яке на території Баранівської громади процвітало 200 років. А сьогодні замість вази нам пропонують барана! Мені сумно, що в нас така недолуга міська влада. А може цей герб - стратегічне бачення майбутнього громади: з баранами-виборцями, будяками, одним-єдиним деревом на місці лісу, без річки і зі снопиком, який зберігся від колгоспного свята першого снопа 1991-го року?

      Видалити
    4. Володимир22.08.17, 17:02

      Теж не розумію до чого тут баран? Назва міста пішла не від тварини барана. Чи може у нас по полю гуляють отари? У нас корови, коні, свині. Дерево да. У нас лісів багато все зелене, але баран це херня якась. Робили фарфор 200 років нема і згадки. Зате льон прямо історична культура району. Ну а жито, воно не читабельне, здалеку як якийсь гриб. І взагалі, навіщо все ліпити в купу? Це герб чи веселі картинки? Я б вибрав один самий значущий символ для нашого міста і району і розмістив його по центру щита. Не прикривайтесь громадськими слуханнями! Це всього 200 чоловік. Такі речі треба проводити через голосування скриньками на території всієї громади, в інтернет також обовязково. Не всі можуть їздити на слухання.

      Видалити
    5. Анонім23.08.17, 20:47

      Дуже влучно підмічено, але на ці слова ніхто не звертає уваги. Таке враження, що теперішня влада- сліпа , глуха, а найголовніше - тупа!!!

      Видалити
  2. Анонім22.08.17, 12:09

    У Баранівці останнім часом вода яку подає міськводоканал неналежної якості. Через це псуються бойлери, пральні машинки, одяг, сантехніка вкривається іржавими плямами. Ми ж платимо за ПИТНУ ВОДУ! Але її пити неможливо! А тепер ще й тариф піднімають. Доки це буде тривати???

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.08.17, 16:50

    Побачимо ще й не це. Підтримую все що написали вище.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім22.08.17, 19:09

    А чого на гербу не відобразили чана, в якому барани варяться ...
    Баранивчанах то є правильна назва цієї громади...

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.08.17, 07:35

    Для чана треба твое рило намалювати щоб баран вийшов на славу та не спаплюжив картинку герба

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. комеск Титаренко.27.08.17, 17:22

      твоє рило по першій букві підходить, на рило ,але не до герба, ти є не та людина щоб аналізувати....

      Видалити
  6. Анонім23.08.17, 16:58

    Баран там дуже навіть в тему. У нас в громаді таких баранів рівно 6131.

    ВідповістиВидалити
  7. Мені подобається!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім24.08.17, 09:22

    То не квітка льону - а ДЯВОЛЬСЬКА ПЕКТОГРАМА(зірка верх ногами).Дебіли.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім24.08.17, 16:16

    Якщо це затвердять офіційно на виконкомі це буде песец. Проведіть нормальне обговорення, голосування на території громади і обов'язково голосування в інтернеті. Впевнений, що аж на чотири (тим паче саме цих) зображення люди не погодяться. Затвердити легко, а от коли вся область з нас сміятиметься буде не дуже весело. І смятимуться вони не з Душка, а з нас- місцевих жителів, які мовчки схавали, що на гербі будуть барани зі снопами. Хоча Баранівка не одне століття робила фарфор, який прославив її на весь світ. Дякую за увагу. Присяжнюк М.П.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.08.17, 18:12

      Рі
      шення буде приймати депутати а не виконком

      Видалити
    2. Анонім26.08.17, 21:34

      Хіба це депутати- це клоунята головного клоуна, які з острахом в очах підтакують і голосують за вказівкою того ж клоуна. Цирк тай годі! Невже вас хтось запитує коли що буде? Памятника поставили- радійте і вихваляйте душка! А про все інше мовчіть і не дратуйте нервову систему мера, бо ще взагалі відмінить день міста!

      Видалити
  10. Анонім27.08.17, 08:28

    Душко і молода команда займіться роботою. Ви неуки,не знаєте ,що потрібно робити і займаєтеся дурницями.Таке враження ,що в мера манія величі. Мер користується технологіями зомбування як в Росії. Виборці , Ви прозріли? Невже?

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім27.08.17, 12:26

    То ви ж п-----и три роки за цей пам"ятник а тепер що? щО вам сукам нетак?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. баранівчанин29.08.17, 14:29

      хоч я і не під--ас, і не знаю як це бути сукою, але я давно хотів щоб пам`ятник Тарасу у Баранівці був, проте, якщо ти мене і всіх моїх однодумців відносиш до цієї категорії, то це передусім доводить, що ти сам цього не хотів, але прозріння, може і до тебе колись прийде, та я не цим хочу тебе втішити, а тим, що погруддя хороше і якщо не зважати на його ціну, то взагалі все добре із цим "довгобудом", радіймо разом...

      Видалити
  12. комеск Титаренко.27.08.17, 17:37

    Якість памятника,виконання робіт відмінна, то що Вам ,я Вас БАРАНІВЧАНИ називаю з великої літери , неподобається, що крутить у дупі, з чим не згідні ,а хто організовував, і хто робив той хто перший вирішив це зробити.Чого ніхто із пиз...ків не організував дану робору а все спустили на того ДУШКА А,О,. А ви всі хто бредує ,божеволійте і конайте, що вам не прийшлося прийняти у тому участь... Зараз всі вилізуть... в першу чергу тампакси, з прокладками .....і колобки...Але божеволійте і конайте...і ще можете перегнутися і вкусити себе за одне єдине місце... Але комеск Титаренко ВАМ всім говорить правду...І музика вічна недоумки від гвинта...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.08.17, 20:19

      комеск Титаренко. Ти просто Тупий трутень !!!

      Видалити
    2. Олексій Маестро28.08.17, 06:35

      От і перший тупак появився , як не дивно ,ононім...,так ононіми це і є трутні , які і нічого не вміють робити але пиз...ь.

      Видалити