11 липня 2017

У столичному архіві віднайшли кінохроніку про Баранівський фарфоровий завод


Журналіст Сергій Бовкун віднайшов унікальну кінохроніку про Баранівський форфоровий завод. Документальні кінофрагменти він відшукав у Центральному державному архіві кінофотодокументів.

На кадрах хроніки - життя Баранівки в період з 1946 по 1984 роки.

Більшість сюжетів присвячені діяльності відомого на весь колишній СРСР Баранівського фарфорового заводу, заснованого у 1802 році. Також є сюжет про народний музей Баранівки.

Інша кінострічка - документальний фільм «Поліське намисто» - розповідає виключно про Баранівський фарфоровий завод. Знятий в 1970 році на студії «Укртелефільм», режисер - О. Синько. У фільмі демонструються кращі зразки продукції заводу. Копія фільму зберігається в Центральному державному архіві кінофотодокументів України імені Пшеничного.



Оцифровані копії кінохроніки стали доступними для загального перегляду завдяки фінансовій підтримці Барановської міської ради та безпосередньо мера Анатолія Душка.

Нагадаємо, у відділі фарфору історико-краєзнавчого музею, що знаходиться у місті Баранівка можна побачити фарфорові та порцелянові вироби, яким понад 80 років.

9 коментарів:

  1. Анонім12.07.17, 01:09

    Справжня знахідка для багатьох мешканців нашого міста. Унікальні відео. Дуже вдячні!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім12.07.17, 09:00

    низький уклін пани чиновники що зберегли такий завод в цілості не вкравши не копійочки. на черзі льонозавод який виготовляє таку чисту і корисну продукцію для нашого міста.

    ВідповістиВидалити
  3. лісник12.07.17, 12:46

    Та чомуж у цього чиновника є імя це Савич Володимир Васильович. Він розвалив ще й кірпічний і коли валив там загинула людина і все зрук.Це зодчий Баранівського району а його син продовжує справу батька. Далі буде

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім12.07.17, 13:03

    Відразу видно, що ви "друг" Савича і спеціально анонімом цю брехню тут написали. Бо Савич до розвалу заводу абсолютно ніякого відношення не має. Після Савича завод ще довго працював і там був ще не один директор. Тож майте гідність свої особисті претензії до нього вирішувати по чоловічому, тобто особисто, а не строчити кляузи в коментарях.

    ВідповістиВидалити
  5. При Савичу завод мав максимальний розквіт. Ну а потім все поїхало . Фундатором розвалу став Павло Іванович Жебрівський і баранівські халуі .

    ВідповістиВидалити
  6. Лариса12.07.17, 19:44

    Гарне відео! Серце кров'ю обливається та сльози на очі навертаються....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.07.17, 22:19

      Ви теж брали участь у цьому, а також у м.Полонне. Хіба ні?

      Видалити
  7. Анонім12.07.17, 20:59

    Дуже шкода, що завод пройшов через голод, розруху, війну, а СУЧАСНІСТЬ не витримав.

    ВідповістиВидалити