04 липня 2017

Баранівський лісмисгосп сплатив у 2017 році майже 18 мільйонів гривень податків


У 2017 році ДП "Баранівське лісомисливське господарство" сплатило 17,8 мільйона гривень податків та обов’язкових платежів. Цей показник на 29% більший від минулорічного за такий же період.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

Серед вимог лісової сертифікації, яку разом з іншими лісогосподарськими підприємствами Житомирщини в 2016 році пройшов і Баранівський лісмисгосп, є обов’язкова умова: в процесі користування лісовими ресурсами підприємство має враховувати інтереси населення.

По-іншому і бути не може. Населені пункти, що розміщені в зоні діяльності нашого підприємства, не спроста називають лісовими. Люди хочуть бути впевненими, що лісові ресурси краю використовуються розумно та ефективно, тому активно цікавляться тим, як ведеться господарство в підприємстві. Адже значна частина мешканців працює в лісмисгоспі, збирання грибів та ягід також дає певний дохід місцевому населенню. Не варто забувати і про податки, які лісмисгосп сплачує як до державного, так і до місцевих бюджетів. Він є одним з найбільших бюджетоутворюючих підприємств району”, – каже директор лісгоспу Анатолій Остудімов.

До прикладу, за 6 місяців цього року до бюджету Баранівської міської ради та сільських і селищних рад району лісгосп перерахував майже 1,2 мільйона гривень. 8 сільських рад Романівського району отримали майже 110 тисяч гривень, по 2 сільських ради Новоград-Волинського та Пулинського районів – 92 та 13 тисяч гривень відповідно.

Всього ж до зведеного бюджету підприємство перерахувало 12,9 млн грн: 6,4 млн грн – до державного та 6,5 млн грн – до місцевого бюджету. Що стосується рентної плати за використання лісових ресурсів, то в поточному році Баранівським лісмисгоспом сплачено 2,5 млн грн, з них до державного - 0,6 млн грн та до місцевого - 1,9 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар