07 червня 2017

Мешканці Баранівки пікетували Кабмін з метою привернути увагу до забруднення річок


Близько сотні жителів Баранівки вийшли 7 червня під стіни Кабінету Міністрів України з вимогою вжити невідкладних заходів для врегулювання екологічної катастрофи на річках Случ та Хомора.

Основна з вимог пікетувальників - почути від урядовців конкретні терміни вирішення проблеми із забрудненням Случі та Хомори.

«Ми вимагаємо від влади, щоб вони нарешті звернули увагу на проблему забруднення річок Хомора і Случ та оголосили нам детальний план ліквідації цього екологічного лиха та зведення нових очисних споруд», - повідомила одна із організаторів акції Юлія Дем’яненко.

Загалом участь в акції беруть близько 150 громадських активістів із Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей. Учасники акції, серед яких були жителі міст Баранівка, Новоград-Волинський, селищ Першотравенськ Житомирської області та Понінка Хмельницької області, намагаються привернути увагу урядовців до екологічної катастрофи в регіоні.

Уже другий рік поспіль у місцеві річки Хомора та Случ потрапляють промислові викиди, Як було попередньо встановлено, забруднювач - Понінківська картонно-паперова фабрика, яка працює у Хмельницькій області. Торік підприємство оштрафували.

Крім того, у прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення, але потім справу передали до прокуратури Хмельницької області. На початку травня 2017 року в Хомору знову потрапили промислові викиди і почалася масова загибель риби.

Депутати Баранівської районної ради нещодавно ухвалили звернення до Генеральної прокуратури України й Міністерства екології та природних ресурсів із вимогою вжити дієвих заходів. Це звернення підтримали також депутати Житомирської обласної ради.

Так як ніяких змін не відбулося, жителі, обурені безкарністю підприємства-забруднювача та бездіяльністю державних органів, вирішили вдатися до акцій протесту: 6 червня в районі села Глибочок Баранівського району активісти перекрили автодорогу Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, а 7 червня організували пікет під стінами Кабінету Міністрів.



14 коментарів:

  1. Анонім08.06.17, 18:31

    ну коли вже сам душко поїхав то це вже все мабуть серйозно буде!Але як кажуть надія вмирає останньою!!!!!!!!!!!!Та ще й ніколи не було аби овечки вовка зїли!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім08.06.17, 19:55

    А нахера притягнули прапори укропу.Немає нічого святого.Що натаха попіаритись на біді захотіла-би.....ло.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.06.17, 09:49

      бидло - це твій підпис, так треба розуміти...

      Видалити
  3. Анонім09.06.17, 13:19

    Там ніколи й не було нічого святого. Тільки й уміють влащтовувати шоу й пускати пил в очі. Бо що візьмеш від трубача, крім концерту по заявках? Але скоро прийде на них кара Господня!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім09.06.17, 21:42

    Слабе на голову що ти пишеш

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім10.06.17, 11:58

    Дійсно, досить вже про ті прапори. Я навіть рада, що так вийшло. Всі наочно переконалися хто є насправді мер.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім10.06.17, 13:17

    Чого не будемо про прапори? Давайте якраз будемо! Люди ж не знають, що там були представники різних політичних партій, які ДОМОВИЛИСЯ що їдемо рятувати річки, а не махати прапорами партій. А що зробив укроп- ви бачите самі. Тепер особисто для мене укроп - це партія безпринципних покидьків, яким до одного місця люди, річки і проблеми.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім10.06.17, 13:26

    Ото вибрали гидоту на свою голову а тепер табори рулять

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім10.06.17, 15:13

    Скажіть, якщо ви так не любите свого мера, то чого ви не прийдете під стіни міської ради, чого не скажете про це відкрито, а тільки пишете про це анонімно у коментарях? З повагою, Присяжнюк Ігор. Вибачте, не знаю, як тут авторизуватись.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.06.17, 16:26

      Тому що всі тим чи іншим чином від нього залежні або чимось зобовязані. Хто працює на бюджетні зарплати боїться роботу втратити. Хто приватний теж не хоче відносини портити. Багато хто свої ларьки, магази і фірмочки повідкривав за допомогою мера. Прості люди або допомогу отримали або пакет з харчами перед виборами. Молодь є молодь, вона тупо вірить у побрехеньки мера і тупо роками чекає змін. Тому відкрито ніхто не піде, а на вибори більшіть не ходить. Явка завжди менше 50%. Тому ті пару тисяч пенсіонерів і куплених подачками чи обіцянками його до крісла і приводять. Так і живемо.

      Видалити
    2. Анонім10.06.17, 17:39

      Згоден. Навіть додам, що йому вірять даже ті, хто йому зовсім нічим не винен. Просто він так вміє лапшу на вуха вішати, що диву даєшся. Одне слово оратор ще той. А на виборах, чесно кажучи, і вибирати нема з кого. В списку пару чоловік і всі старі пеньки, які в кріслах седять ще з часів КПСС.

      Видалити
    3. Анонім11.06.17, 19:11

      але серед КПСС один Душко самий активний хоч багато чого і не так робить

      Видалити
    4. Анонім12.06.17, 10:38

      Він найактивніший у плані підкупу виборців. Недарма ж таксисти й Курило безплатно привозили пенсіонерів на виборчі дільниці, щоб ті голосували за Душка. Він купив собі крісло, а тепер рулить як хоче. А ви барани в чанах терпіть і далі одержуйте нові плоди його активності у вигляді Еконової, розбитих доріг і т.д. І платіть йому за це зарплату в 60 тисяч гривень, бо недавно уряд вдвічі підняв оклади для працівників міської ради, але преміальні собі вони так і не зменшили. Так що ваші дороги, ваша питна вода(кожен день усе червоніша!, ваші соціальні, медичні, освітні та інші послуги давно осіли в кишені мера та його свити. Ви ж хотіли клоуна, от і маєте клоунаду.

      Видалити
  9. Анонім12.06.17, 22:18

    Яка еконова? яка 60 000 гр зпл. Думай і май інформацію що бридеш

    ВідповістиВидалити