06 червня 2017

У Баранівському районі через забруднення річки Хомора люди перекрили дорогу


Через забруднення річки Хомора жителі села Глибочок, міста Баранівка та селищ Понінка і Першотравенськ зранку 6 червня перекрили автодорогу Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів.

У такий спосіб люди вимагають припинити забруднення річок Хомора та Случ і збираються їхати до Києва пікетувати Кабінет Міністрів.





Учасники акції рухалися пішохідним переходом з перервою для пропуску великогабаритних транспортних засобів, службових автомобілів екстрених служб та автобусів.

Станом на 11.50 акція закінчилася. Рух транспорту автодорогою відновлено.

Нагадаємо, у річці Хомора показник хімічного споживання кисню перевищений у 48,4 рази.

45 коментарів:

  1. Анонім06.06.17, 16:53

    Скільки можна цю річку травити? Зробіть вже врешті-решт ті очисні!

    ВідповістиВидалити
  2. Павло06.06.17, 17:16

    Дорога у Глибочку нічого не дасть. От коли ця гидота в річці допливе до Новограда і там риба доверху пузом вспливе і жителі Новограда перекриють трасу Київ-Чоп, а ще краще колії Укрзалізниці, от тоді буде ефект! Тоді і в Київ не треба буде їхати, самі приїдуть.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.06.17, 17:21

      Хай їдуть. Це краще нiж сидiти i чекати. I так вже рiк часу втрачено на безрезультатнi переписки.

      Видалити
    2. Анонім06.06.17, 21:45

      Павло,ти ПРОВОКАТОР, чи дійсно тупий в таких справах? Ніхто ЖД перекривати не буде!!!!!!!Ніхто блокувати Фабрику не буде!!!(Є ще дуже багато різного що можна зробити тій ........) Якщо хтось думає підштовхнути нас на дурний поступок то він ну дуже помиляється!!! Це касається не тільки Павла а і решти.

      Видалити
  3. Анонім06.06.17, 17:31

    ага, і коли почнуть вже перекидати гроші Юлі, по які вона приїде під список, ото вже річка очиститься

    ВідповістиВидалити
  4. Поки жирний схудне, худий - здохне.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім06.06.17, 17:57

    Народ. Завтра 7 червня в 10:00 біля Кабінету Міністрів України буде проводитись акція проти забруднення річок. Всі хто хоче долучитися телефонуйте (098)880-01-11 та (067)490-02-47.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім06.06.17, 20:20

    Там під кабміном сьогодні була акція "лежачих трупів". Завтра їх замінять самосебепіарщики з Баранівки. Юлін чоловік не кращий ПКПФ, уже не один рік травить людей з Кіровки димом зі своєї фабрики. Але хай Юля й компанія ще попіаряться під кабміном. Київ їх ще не чув...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.06.17, 23:15

      Той дим ніщо у порівнянні з сажою, яка летить з труби Понінківської фабрики. А щодо піару то щоб не такі як ця Юля... але що тобі дурню пояснювати у тебе один піар в голові, а річок вже майже нема.

      Видалити
    2. Згодна на всі 100% Замість тупих заздрощів, краще діяти. Це місцева війна за здорове майбутнє і всі методи, то дії!!!

      Видалити
    3. Анонім07.06.17, 11:25

      Кому тут заздрити??? Це дії - тупі і ніякого результату для жителів Першотравенська, які найбільше постраждали від цього екологічного лиха, від цих дій не буде. Чим допомогло перекриття дороги для здорового майбутнього? Так само не допоможе й акція під Кабміном, бо там такі акції кожного дня! Замість того, щоб піаритися на спільному горі та світитися на телеканалах треба засукати рукава й чистити річку. От і сьогодні збирали з людей гроші, щоб їхати під Кабмін, бо дехто хоче засвітити свій фейс ще й у Києві. Хіба не можна було організувати юридичну службу мерії для збору додаткових доказів у справі, щоб винні понесли покарання? Хіба не можна було організувати роботи з очистки річки??? Кожен має займатися своєю роботою, і тоді не буде "розрухи", як говорив професор Преображенський. З трибун Верховної Ради про нашу проблему хай говорять нардепи (вони це вже й зробили), місцева ж влада (і міська, і районна!) хай займається чисткою річки і збором доказової бази, а Юля хай проводить гурткову роботу з дітьми, за яку їй платять з бюджету Баранівської ОТГ і на яку вона по суті зовсім "забила". Бо якщо всі будемо кричати й агітувати, то хто буде працювати???

      Видалити
    4. Анонім07.06.17, 16:11

      А причому там Юлін чоловік , Гермес то не є його фабрика .

      Видалити
    5. Анонім07.06.17, 16:13

      Як ви такі розумні то наклепи на людей не зводлили б , а уточнили хто зараз власник . А так вибачте " обсираєте " не того кого потрібно .

      Видалити
    6. Видно тут 13літніх багато. Шось воно там почуло і давай пліткувати )))))) Весело дитині! А нам тут не весело, тут плакати хочеться, але немає коли, треба діяти!

      Видалити
    7. Анонім08.06.17, 09:22

      Це в тебе Юля розум 13-літньої, якщо ти сліпо віриш своїй подрузі та ще й свідомо розповсюджуєш плітки. Насправді меблевої фабрики Гермес як такої немає в природі, є тільки бренд, або торгова марка. Щоб уникнути сплати податків у бюджет від реальних доходів меблевого виробництва замість підприємства на загальній системі оподаткування (ТОВ, ПАТ і т.д.) зареєстровано кілька ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Цих кілька ФОП - Демяненко Іван та його найближчі родичі. У їхній власності знаходяться приміщення по 4-ому провулку Кірова,4 (адреса фабрики), вул.Соборна,55 (територія колишнього фарфорового заводу) та вул.Першотравенська,2 (територія колишнього заводу "Случ"). Саме Демяненко Іван укладає договори на продаж меблів. Про це можна побачити на сайті закупівель ProZorro, де значиться, що 23.02.2017р. ФОП Демяненко І.В. є переможцем торгів на постачання мяких крісел у кількості 55шт. для КЕВ м.Житомир. Сума договору - 184800грн. (!), а термін його дії - до 31.12.2017 року. Також у Реєстрі санітарно-епідеміологічних висновків є висновок виданий ФОП Демяненку І.В. на Тканинні меблі "Меблева фабрика" за адресою м.Баранівка, 4-й пров.Кірова,4, термін дії висновку - до 01.06.2017р. Так що це зовсім не плітки. А плакати скоро будемо ми всі, коли Демяненки разом з Душком прихватизують всю нерухомість у Баранівці: більша частина фарфорового заводу уже в їхніх руках, як і окремі приміщення заводу "Случ", скоро Демяненко за безцінь забере заводоуправління, зараз він орендує частину приміщення в МБК (і це тоді, коли мер кричить, що йому нема де розмістити свої служби!), мер дав йому участок під забудову біля Видолочі (тоді коли учасників АТО поки що ставлять тільки на чергу), для нього діє круглорічний абонемент в ФОК (ні один громадянин Баранівки такої льготи не має)... Справді треба діяти! І вже давно!

      Видалити
    8. Анонім08.06.17, 12:17

      А ти сам багато надіяв? Ну да, аж один анонімний комент на якомусь сайті написав. Я вже навіть бачу, як сотні людей штурмом на мерію іти збираються.

      Видалити
    9. Анонім08.06.17, 20:38

      Дуже все точно розписали. Якби не Iван то нiхто б з нею так не носився з тою Юльою. Сама по собi нiчого з себе не представляє. З неї iтак усi смiються. Хоть зря. Бо тiльки прикидується овечкою з писклявим голосом а за свiй бiзнес не забуває. Всi вони там одним миром мазанi.

      Видалити
    10. Анонім08.06.17, 21:02

      А ти слухай, а не вiдгавкуйся. Не за того ж@пу дереш.

      Видалити
  7. Анонім06.06.17, 23:09

    а про те що бюджетнитків зганяють силою в Київ ніхто не пише? Чи може потрібно мовчати про те, що якісь кошти виділені на акцію в Києві, що хтось на морозиві нагрівся під час Дня захисту дітей, чи може, про новітні Дні сіл і селищ, де списуються гроші (Смолдирів)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти не ляпай. Маєш точні докази - давай, розберем. А те, що в Київ їдуть на власних амбіціях, то правда. І нажаль нічого не проплачено (хоч би на бутерброд в дорогу виділили). Та й за ті акції під стінами в Києві ніхто нікого по голові не погладить.

      Видалити
    2. Анонім07.06.17, 21:57

      Ти хочеш докази? Спитай депутатів акція мала бути політична чи як?укроп, розкажи як ти с....ка на чужих заслугах жир хочиш набрати-тільки правду с ....ка.Душко ти зробив х....ню підставивши дівчат та учасників.

      Видалити
    3. Анонім08.06.17, 10:27

      Так і було. Люди прийшли мітингувати за Случ, а Душко привіз бюджетників і прапори укропу всім роздав. Зі сторони було як наче зїзд партії.

      Видалити
    4. Марина08.06.17, 12:07

      Ваш мер зробив руками активістів свою ПОЛІТИЧНУ справу. Користі для річки з цього нуль, про активістів ніхто не знає, зате укроп на всіх сайтах і телеканалах.

      Видалити
    5. Анонім08.06.17, 12:36

      П - політика. В - вчіться. Б - барани.

      Видалити
    6. Анонім08.06.17, 18:30

      Зібрав 11000грн.Завіз бюджетників.виставив вс....ну партію-Наплював на всіх.Сидів просив Юлю-ти ініціатор ти і роби,бо я душко-мер м.Баранівка негодин нічого зробити(в інеті є його звернення).
      Далі пішло-поїхало: Юля та Аня організовали перекриття дороги,зробили плакати,викликали TV та пресу,звернулись до АТОшніків щоб ті у випадку провокації підключились,ПОВІДОМИЛИ ВЛАДУ!.Курбатов підключив Нов.Волинців.Зібралися в мерії громадські діячі та партії,вирішили їхати до каб.міністрів.АТОшнік запропонував їхати всім партіям з партійними прапорами,Ількович В.Л. катигорично виступила проти партій з символікою, щоб не виглядало як політична акція(всі одноголосно погодились).Встало питання-хто іде в Верховну Раду?-катигорично щоб там не було політиків виступив Ковальський та Ількович,з таким рішенням погодилась і депутат Кокітко з рештою політ.партій!В раду пообіцяв провести Литвин.Мерррр сказав що автобус Є!,він оплачений та не використаний з якогось там минулого разу.Подати списки хто їде до Кабінету міністрів та хто іде до Верховної ради поклали на Юлю-Що та і зробила,до Каб.міністрів- повний автобус, а до Верх.ради чотири чоловіка(Юля,Саша,Аня,Віталік).
      ЗАПИТУЙТЕ-ВІДПОВІДАЄМО.

      Видалити
  8. Незрозумiти наших людей. В цiй ситуацiї ,бездiйнiсть-найбiльший злочин. Тому називати пiаром вимушeну акцiю , це говорить про вашу людську ницiсть. Особисто менi байдуже, хто займаться цiєю проблемою, аби добились результату.То ж не хайте ви Юлю, краще долучайтесь. Бо мало того ,що залишили своїм нащадкам знищенi заводи та нульову економiку, то ще й екологiю вб"ємо до кiнця. Пiдтримайте , а не обливайте брудом. Ми ж усi зацiкавленi в чистiй рiчцi!?

    ВідповістиВидалити
  9. Марко07.06.17, 16:34

    Дорогу перекривати це, звичайно, не вихід, але наш прапор має саме так виглядати - жовто-блакитний, молодці.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А тут погоджусь - символіка святиня! Але щодо перекриття, то вже деякі результати маємо!

      Видалити
    2. Анонім08.06.17, 08:40

      Які результати? Може річка стала чистою? Чи може фабрику закрили? Але якщо її навіть і закриють, то хто тоді буде приймати стоки від населення Понінки? Як ішли вони в річку, так і будуть іти, доки в Понінці не буде очисних споруд!!!

      Видалити
    3. От ніяк не зрозумію твоєї, Анонім, позиції (можливо зверталася б на Ви, але ж не знаю з ким веду діалог...). Акщо ти такий чи така обізнана, то чого я роблю хоч щось і від власного імені, а ти нічого та щей анонімно. Такі, як ти В ПЕРШУ ЧЕРГУ мають складати чіткий план і діяти!!!!!!!!! Люди не є супер компетентними в юридичних тай в політичних справах також. Але вони діють, бо терпець увірвався бумагами запихати голову. Як я маю чистити річку? Виймати гнилу рибу? Хто має закрити фабрику, до часу спорудження очисних? От за якими питаннями люди дороги перекривають. Принаймні, деякі питання вже з'ясовано!!!
      От різниця в розумній людині і необізнаній, але дієвій!!!!

      Видалити
    4. Анонім08.06.17, 12:21

      Знаєте такий вислів про моя хата скраю? Так от, джуе прикро, але це про Баранівку.

      Видалити
    5. Анонім09.06.17, 09:44

      Юля, голос прорiзався? Таку вже бєлєбєрду пишеш, що аж очi болять.

      Видалити
    6. Віктор09.06.17, 10:01

      Болять очі - не читай. Сам то що пишеш? Що розумного чи корисного в твоїй писанині? Може ти щось конкретно пропонуєш? Ні. Може ти пораду якусь толкову даєш? Знову ні. Сидиш і тільки бекаєш до всіх, що ти мол дурак і ти тоже дурак. Так що шановний це ти бєлєбєрду пишеш.

      Видалити
  10. Анонім09.06.17, 09:24

    Скилькине сварились ми всеодно маемо зробити свою справу,припинити скид

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.06.17, 13:15

      Як можна припинити скид, коли через ті очисні йдуть стоки з понінківських квартир??? Люди не будуть ходити в туалет чи що??? Це буде тривати, поки селищна рада Понінки не збудує свої комунальні очисні. Бо навіть якщо фабрику закриють чи призупинять, то куди по-вашому підуть фекалії з будинків? Правильно, в Хомору! Бо більше їм іти нікуди!

      Видалити
  11. Анонім09.06.17, 09:24

    Не сваритись а дияти треба

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.06.17, 09:49

      Отож бо і воно. Хтось справу робить, а хтось лише свариться. І що саме цікаве, чомусь на горіхи дістається саме тим, хто цю справу робить, а не тим, хто лише свариться. Єднаймося друзі, бо по одинці нас просто з'їдять і не подавляться.

      Видалити
    2. Анонім09.06.17, 13:08

      По-вашому робити справу - це створити масовку для УКРОПівців під Кабміном? Це смішно й безглуздо! А піаритися на чужому горі - великий гріх! Якраз більша частина тих, хто очолював цю бутафорію під Кабміном, уже давно мали б вирішити цю проблему. Не забувайте, що всі ОТГ, так само й Баранівська та Понінківська, з часу свого створення мають усі необхідні повноваження в галузі охорони навколишнього середовища!

      Видалити
    3. Анонім09.06.17, 13:17

      Та скільки там з тебе того наїдку???

      Видалити
    4. Анонім09.06.17, 23:51

      Під лежачий камінь, який лише про наїдки кричить, вода не тече.

      Видалити
  12. Анонім09.06.17, 22:13

    Шановний аноніме, не сидіть, склавши руки, і не чекайте. Зробіть справу краще!

    ВідповістиВидалити
  13. Петро09.06.17, 22:59

    У мене питання. От ви говорите про тi прапори укропу. А чому жоден з вас там на мiсцi нiчого не сказав?Чому не зробили зауваження i не попросили скласти? Тому , що побоялися? А зараз анонiмно пишите?

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім10.06.17, 10:27

    А кому ти скажеш коли там мер був цеж його прапори - йому за це хавати на дорогу дали тай бухати тоже

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім10.06.17, 11:44

    А смисл було робити якісь зауваження? Кому? Тим хто за тримання тих прапорів гроші получив? Приїхали за річку боротися, а не між собою сваритися. Представ, як би на нас дивилися, коли мітингуючі між собою сваритися почали.

    ВідповістиВидалити