21 червня 2017

У Климентіївці відкрили меморіальну дошку з портретами загиблих героїв АТО


У селі Климентіївка Баранівського району урочисто відкрили меморіальну дошку з портретами героїв Небесної сотні та героїв антитерористичної операції, які поклали своє життя на сході країни.

Право відкрити меморіальну дошку надали присутнім учасникам АТО.

Організатор заходу - місцевий священик Української православної церкви Київського патріархату отець Микола Геленко. З нагоди відкриття меморіальної дошки до Климентіївки приїхали учасники АТО з Мар'янівки, Баранівки, Колодянки та Новограда-Волинського.

"Якби не війна, напевно, багато хто один одного не знав би, - каже Віталій Сігнаєвський. - Не було б горя в людей. Не змінювалося б наше життя, наше бачення. Але й не гинули б наші товариші. Найважче - це втрата побратимів, рідних і те, що до цих пір гинуть наші люди. Цієї ночі було знову двоє «двохсотих». Прикро, страшно, але воно є... Ворог встромив у спину ножа, не попередивши про те, що він хоче, які в нього думки...", - сказав голова Баранівської районної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід» Віталій Сігнаєвський.

Самодіяльний колектив «Берегиня» місцевого Будинку культури супроводжував захід українськими піснями, які звучали у виконанні Діани Геленко та Світлани Іванченко.

Священики Української православної церкви Київського патріархату провели службу з освячення меморіалу, а потім присутні в знак пам'яті про загиблих запалили свічі і поклали квіти до щойно відкритого меморіалу. Батьки загиблих Віктора Новіцького з Климентіївки та Олександра Коростинського з Острожка роздали усім поминальний хліб та цукерки.

Депутат Баранівської міської ради Олег Ковальський подякував усім мешканцям села та атовцям за те, що вони не дали зганьбити українську віру і українську державність, коли нещодавно в селі запланували відкрити православну церкву Московського патріархату.





фоторепортаж дивіться тут, відеорепортаж - тут

Немає коментарів:

Дописати коментар