14 червня 2017

Очільники двох областей вирішили, як боротимуться із забрудненням річок Случ і Хомора


Директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» має невідкладно здійснити реконструкцію (будівництво) очисних споруд фабрики, а голова Полонської міської ради – вжити заходів щодо завершення реконструкції міських очисних споруд.

Про це йдеться у протокольному рішенні спільного засідання Житомирської та Хмельницької регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке підписали голови облдержадміністрацій цих областей.

Зокрема, директор Понінківської картонно-паперової фабрики має невідкладно забезпечити здійснення реконструкції (будівництва) очисних споруд фабрики та дотримання Правил експлуатації та встановлених режимів роботи гідротехнічних споруд з метою недопущення неконтрольованого та нерегульованого скидання води з водоскидної гідроспоруди.

Також керівник фабрики на постійній основі має забезпечити дотримання якісних показників поверхневих вод у річці Хомора у контрольному створі нижче 500 м у порівнянні з показниками якості поверхневих вод у контрольному створі вище 100 м.

Після забезпечення належної очистки зворотних вод Понінківської картонно-паперової фабрики протягом кварталу голови Полонської об'єднаної територальної громади та Баранівської райдержадміністрації мають забезпечити розробку проектно-кошторисної документації для розчистки русел річки Хомора та провести заходи із зариблення та висадження вищої водної рослинності в акваторії річки з метою збалансування її екологічного стану та підвищення асимілятивної здатності в межах території Полонського району Хмельницької області та Баранівського району Житомирської області.

Крім того, до кінця 2017 року голова Понінківської селищної ради має забезпечити виготовлення проектно-кошторисної документації щодо розчищення русла річки Хомора на території смт Понінка Полонського району. Також до кінця року голова Полонської міської ради повинен забезпечити розробку проектно-кошторисної документації та вжити заходів щодо завершення реконструкції міських очисних споруд, у тому числі будівництва (реконструкції) вторинних відстійників, трансформаторної підстанції та біоставків.

Для того, щоб здійснювати контроль за роботою підприємств, які скидають стічні води в річки Хомора та Случ, до 1 липня має бути створена громадська рада за участю представників громадськості Полонського та Баранівського районів.

Немає коментарів:

Дописати коментар