01 червня 2017

Чиновники мовчать, бо комбінат, що труїть Случ, працює на "Рошен", - Саакашвілі


На паперовому комбінаті, який розташований у Хмельнцькій області і труїть у Баранівському районі річки Случ і Хомора, виготовляються картонні коробки для цукерок "Рошен". Тому чиновники і мовчать.

Про це повідомляє інтернет-газета Подільська.інфо з посиланням на екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Чиновники-екологи все ще не з’ясували хто отруїв воду у річці Хомора, що впадає у Случ. І хоча місцеві мешканці вже не перший рік вказують на Понінківський картонно-паперовий комбінат, що працює в Полонському районі Хмельницької області, екологи в черговий раз збираються робити довгу експертизу і, мабуть, знов не з’ясувати винного.

Після звернення Житомирської обласної ради до Хмельницької облдержадміністрації та міністра екології вони були вимушені робити якісь показові кроки. За результатами попередніх аналізів фахівці встановили, що Хомора періодично забруднюється стоками зі сторони Хмельниччини. В той же час мешканці Понінки і навколишніх сіл вказують на роботу місцевого картонно-паперового комбінату, що декілька років тому збільшив потужності, але не встановив необхідні очистні споруди і отруює річку свинцем.

Небажання чиновників почути селян пояснив екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі. Після спілкування з мешканцями він заявив, що фабрика робить упаковку для компанії “Рошен”. Політик звернувся до Петра Порошенка з вимогою зупинити геноцид: «На цій фабриці виготовляються картонні коробки для цукерок Рошен. Чи варті ті цукерки життя та здоров’я наших дітей? Чи вартують вони того, щоб труїти тут дітей? Труїти тих, які обирали цього президента? Та жодні цукерки світу цього не варті!».

Підприємство в 2013 році провело модернізацію обладнання та суттєво наростило обсяги виробництва. Керівництво фабрики, значно збільшивши обсяги виробництва, суттєво погіршило екологічну ситуацію в селищі. За словами місцевих мешканців, у повітря щодня викидається тони сажі, яка засипає всю округу, здійснюються несанкціоновані викиди відходів в річку Хомора. Крім того, тверді відходи виробництва – сажу, шлак, поліетилен – скидають не несанкціонованих сміттєзвалищах довкола селища.

Керівництво Хмельниччини, яке мало б в першу чергу реагувати на такі порушення, роками ігнорує вимоги місцевих жителів Понінки та сусідніх сіл, обмежуючись формальними перевірками, які не дають жодних практичних результатів. Після кожного скандалу керівництво підприємства запевняє, що припинить забруднювати навколишню природу. Однак за цей час проблема уже давно вийшла за межі одного села.

18 коментарів:

  1. Анонім01.06.17, 15:40

    а де чиновники мовчать? х1ба щонаш тнедолугий мео

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім01.06.17, 16:39

    Може президент і винен, хоч усе це поки що тільки плітки без будь яких доказів. Зате скоро на наші голови буде падати сірчана кислота з Еконової. І тут головним доказом є Генплан Баранівки, затверджений нашим мером і погоджений на його прохання обласною архітектурою, де чорним по білому написано, що в межах міста там де льонозавод може бути розміщене виробництво І-ІІ (найвищої!!!!) категорії небезпеки!!! Чому про це мовчать наші активісти типу Юлі чи Кондратюка??? Збираються виїзджати до Польщі як Душко???

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім01.06.17, 17:54

    це не новина.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.17, 10:03

      Якщо думати так як ви, то це стане новиною тоді, коли на Моргах підуть масові онкозахворювання, які потім перекинуться на решту Баранівки. Біді краще запобігати, бо потім коли цей Чорнобиль запрацює на повну силу буде пізно.

      Видалити
  4. Сергій01.06.17, 18:23

    Нарешті хоч хтось відкрито сказав чиє це добро і чого до цього часу його не можна приструнити. Шкода тільки, що це грузин сказав, а наші "українці" мовчать в тряпочку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Комеск Титаренко01.06.17, 21:23

      наші можуть і говорити і думати і робити по кацапськи... бо вони барани в чанах тобто, "баран11вчан&и" як написала запроданка УКРАЇНИ з м.Баранівка .А грузину треба подякувати може він розворушить бо мерія Баранівки дрімає і б***ть.

      Видалити
  5. Анонім01.06.17, 21:10

    А чому ні Понінка, ні Полонне не мають комунальних очисних? Чому ніхто не спитає їхіх мерів, куди йдуть міські стоки? А куди йдуть стоки від молокозавода в Баранівці? У Душнівку! А звідти в Случ! І стоки непрості. Там теж уся таблиця Мендєлєєва. Такі підприємства треба прикривати скрізь, і в Понінці, і в Баранівці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.17, 06:51

      А ви хоч раз бували на органіку мілк?? То сидіть і не п...ть! Там все дотримується норм і правил скидання каналізаціїї. там порядок!

      Видалити
    2. Анонім02.06.17, 09:56

      А до чого тут Органік Мілк, коли говориться про наш Баранівський молокозавод, той, що біля Душнівки???

      Видалити
    3. Анонім02.06.17, 21:06

      То не молокозавод- а просто бетономішалка, бадяжать всяку х..ню і іменуються як молокозавод!

      Видалити
    4. Володимир02.06.17, 21:33

      Дійде черга і до нього. Всьому свій час. Доречі про Органік. Там все норм. Це правда. У них свої власні очисні. Вони щомісяця закупають реактиви. Від них стоки можна хоч напряму в поле чи річку виливати і нічого не буде. Нехай би краще ця паперова фабрика поїхала в Органік та досвід перейняла, а не травила річки в надежде шо "криша" все порішає.

      Видалити
    5. Анонім05.06.17, 14:30

      Аноніму 02.06.17, 06:51 що накалякав:
      /А ви хоч раз бували на органіку мілк?? То сидіть і не п...ть! Там все дотримується норм і правил скидання каналізаціїї. там порядок!/
      Ага, порядок. А чиї бочки, що вивозили отруйні технологічні відходи і зливали у ставки на полях зловили активісти? Це не так вже й давно було. Ти не знав? То сиди й не п..ди!

      Видалити
  6. Цікаво, а хто власник понінквської фабрики?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.17, 00:18

      якісь БЮТівці, проте, це такі ж слухи, як і про коробки для рошену від Подільська.інфо

      Видалити
    2. Анонім02.06.17, 00:32

      Хіба то так важливо хто власник? Важливо, що воно отруює річки РЕГУЛЯРНО, а управи на нього нема.

      Видалити
  7. Підскажіть Звягелю, хто власник понінківської паперової фабрики?

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім02.06.17, 07:02

    А чому мовчать славнозвісні партіі та обєднання.Ім народ нахер не треба.Зато коли прийдуть вибори будуть в ср..ку залазити щоб за них голосували.Люди добрі будьте уважні.Ми нікому не потрібні ми повмнні боротися самі.Ніякі юльки петьки гопоблоки не думаюиь за нас.БОЙКОТ наступним виборам

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.17, 23:22

      На останніх виборах в Баранівській ОТГ бойкот уже був, з 26000 проголосувало меньше 10000, і що?.. маємо чудесного голову і унікальний депутатський корпус - бойкотуйте далі...

      Видалити