19 травня 2017

У Баранівці пройшов I етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)


11 травня у Баранівці пройшов І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому прийняли участь 5 шкільних команд Баранівської об'єднаної тергромади.

Про це місто Баранівка повідомили у відділі освіти міської ради.

Для участі у «Джурі» прибули рої-команди від п’яти шкіл Баранівської громади, а саме: рій «Хоробре серце» - Баранівська гімназія, рій «Пластуни» - Баранівська школа №2, рій «Золота булава» - Кашперівська школа, рій «Нащадки козаків» - Смолдирівська школа, рій «Козацька слава» - Полянківська школа та рої від Довбиської громади: рій «Поліські соколи» - Довбиська школа і рій «Українське козацтво» - Мар’янівська школа.

Урочисте відкриття гри «Сокіл» («Джура») відбулося на подвір’ї Баранівської гімназії. З вітальним словом до учасників гри звернулися міський голова Анатолій Душко та начальник відділу освіти Ростислав Николишин, побажавши удачі, високих злетів та перемоги.

Гра проходила у кілька етапів. Перший етап «Впоряд» (стройова підготовка) відбувся на подвір’ї гімназії. Найкращий результат в даному етапі показали рій «Хоробре серце» (Баранівська гімназія), на другому місці рій «Золота булава» (Кашперівська школа), на третьому - рій «Пластуни» (Баранівська школа №2).

Другий етап «Стрільба» перейшов у тирі гімназії. Кращими стрільцями виявились джури від рою «Поліські соколи» (Довбиська школа), друге місце виборов рій «Українське козацтво» (Мар’янівська школа) та третє - рій «Золота булава» (Кашперівська школа).

Наступні етапи (силове змагання «Перетягування линви» та історична гра «Відун») проходили у спортивному залі. Перше місце в силовому змаганні здобули рій «Золота булава» (Кашперівська школа), на друге місце вийшли богатирі рою «Українське козацтво» (Мар’янівська школа), на третє «Нащадки козаків» (Смолдирівська школа).

По грі «Відун» найбільшу кількість балів набрали і вийшли на перше місце джури рою «Пластуни» (Баранівська школа №2), на друге рій «Козацька слава» (Полянківська школа» і на третє рій «Хоробре серце» (Баранівська гімназія).

На етапі Ватра «У колі друзів»( мистецький конкурс), що відбувався в актовому залі гімназії, найкращий виступ показав рій «Хоробре серце» (Баранівська гімназія), друге місце посів рій «Поліські соколи» (Довбиська школа) і третє рій «Золота булава» (Кашперівська школа).

Етапи «Туристсько-спортивна смуга перешкод» та «Рятівник» (вміння надавати першу домедичну допомогу) проводились у парку імені Хоменка. Найкращими у туристсько-спортивній смузі перешкод стали рої «Пластуни» (Баранівська школа №2), «Хоробре серце» (Баранівська гімназія) та «Козацька слава» (Полянківська школа). У змаганні «Рятівник» найкраще з завданням справились рій «Нащадки козаків» (Смолдирівська школа), рій «Хоробре серце» (Баранівська гімназія) та рій «Золота булава» (Кашперівська школа).

За загальними підсумками абсолютним переможцем І етапу гри «Сокіл» («Джура») став рій «Хоробре серце» (Баранівська гімназія), призерами, які розділили ІІ місце, - рої «Пластуни» (Баранівська школа №2) і «Золота булава» (Кашперівська школа) та на ІІІ місці рій «Козацька слава» (Полянківська школа».

Усі переможці та призери будуть урочисто нагороджені грамотами відділу освіти і інших організацій, які допомагали у організації гри (Баранівська районна організація ТСО України, Баранівська районна організація Товариства Червоного Хреста, Баранівський районний військовий комісаріат та молодіжна рада Баранівської ОТГ) та іншими подарунками на закритті збору-змагань юних рятувальників «Школа безпеки» 21 травня.

Рій «Хоробре серце» Баранівської гімназії братиме участь в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).





фоторепортаж дивіться тут

Немає коментарів:

Дописати коментар