25 травня 2017

У Баранівському районі через забруднення річок люди готові перекривати дороги


У Баранівці в річці Случ гине риба. Місцеві активісти припускають, що винуватцями у масовій загибелі риби можуть бути підприємства з сусідньої Хмельниччини та збираються перекривати дорогу.

За словами активістів, загиблу рибу у річці Случ помітили у 20-х числах травня, а вранці 25 травня це явище набуло масового характеру.

Припускаючи, що це результат забруднення води підприємствами з сусідньої Хмельницької області, вони провели засідання круглого столу і написали лист-звернення на ім'я депутата Житомирської обласної ради Наталії Кокітко, у якому повідомили про те, що 6 червня збираються розпочати безстрокову акцію протесту з перекриттям траси.

"У зв'язку з забрудненням річки Случ та річки Хомора протягом квітня 2016 року та травня 2017 року має місце надзвичайна ситуація щодо екологічної катастрофи, яка тягне за собою загибель риби та технічне забруднення води. При наявності усіх доказів відповідних служб, про відкриття кримінальних справ, нічого не змінилося.

6 червня 2017 року на трасі Полонне-Новоград-Волинський біля смт Першотравенськ буде здійснюватися безстрокова акція, перекриття автомобільного шлязу з метою запобігти самосуду громадян прилеглих територій, де протікає річка Хомора і річка Случ, які зневірені у вирішення проблеми на рівні держави.

Доводимо до Вашого відома, що перекриття траси буде стосуватися як приватного, так і громадського транспорту, окрім автомобілів екстренної допомоги", - йдеться у листі.

Нагадаємо, на початку травня у селі Глибочок Баранівського району біля річки Хомора з’явився надзвичайний сморід, а вода набула неприродного кольору. Вимагаючи вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ, 10 травня активісти перекрили дорогу. 11 травня житомирські екологи повідомили, що нечистоти потрапили у річку Хомора з сусідньої Хмельницької області, а 16 травня заявили, що у взятих пробах води хімічні та біологічні показники перевищені в декілька разів.




11 коментарів:

  1. Пропоную пустити на фабрику "Червоного півня"......

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.17, 22:46

      Це як у казці про мишей і кота. Якось миші вирішили почепити коту на шию дзвіночок, щоб було чутно, коли кіт на них полює. Голосували аж кілька годин, поки прийняли таке "важливе" рішення. А на ділі не знайшлося жодної миші, яка б зголосилася цей дзвіночок почепити на шию коту...

      Видалити
  2. Анонім25.05.17, 21:11

    Аби нас почули то ту дорогу треба не перекрити а перекопати на місяць!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Віктор25.05.17, 21:51

    Відкриваю Фейсбук, а там, як завжди, запитання : про що я сьогодні думаю, а думаю я про те як смердить річка Хомора (Хомір) та річка Случ. Думаю про те, що знищена біосфера цих рік, а на берегах річок пасуться корови, плавають людські гуси та качки, а потім ми всі це споживаємо. Думаю про те, коли закінчиться отруєння нас дорослих, а особливо наших діток. Тому і звертаюсь до Вас, шановні керівники нашого району та нашої громади, звертаюсь до Вас шановні керівники наших політичних партій, до Вас шановні керівники наших церковних конфесій та й до всіх нас шановні жителі. Досить нашій владі розповідати про різні переписки! ПЕРЕПИСКИ ПРОБЛЕМУ НЕ ВИРІШУЮТЬ ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ, не можуть, нехай так і скажуть - ми не можемо захистити Вас люди від отруєння і складаємо свої повноваження, але можуть й сказати: "ми з Вам люди і поїдемо підтримувати Вас в будь-яких владних структурах ОСОБИСТО", - а керівники політичних партій найдуть кошти на організацію автобусів (знаходили на майдан та антимайдан). А в разі відсторонення влади ми самі зобов'язані саморганізуватись і вирішити, як нам діяти, але в законному полі! ДОСИТЬ ЧЕКАТИ! Хто згоден прошу зробити максимальний репост та надавати пропозиції в коментарях. Я впевнений, якшо влада не прийме НІЯКИХ РЕАЛЬНИХ ДІЙ протягом п'яти днів , ми - активні громадяни самоорганізуємся для РЕАЛЬНОЇ БОРОТЬБИ за здоров'я нас і наших дітей. Дякую! З повагою, Віктор Кондратюк!

    ВідповістиВидалити
  4. Віктор25.05.17, 21:52

    Дякую Всім хто підтримав і зрозумів реальну екологічну катастрофу (читай злочин проти людини). Я впевнений, що мою публікацію - про забруднення рік тим чи іншим шляхом керівники, як громади, так і району отримали. З Вашого дозволу, всіх хто підтримав чи зробив репост публікації рахую активними людьми, котрих тривожить даний злочин. Ми разом надалі будемо проводити та підтримувати усі законні дії направлені ОДНОЗНАЧНО!!!! на ліквідацію екологічної катастрофи, виявлення винних, усунення причин. ДО ДАНОГО ЧАСУ НЕ РОЗУМІЮ, ЧОМУ НІ ОДНА ПОЛІТИЧНА СИЛА НАШОГО РАЙОНУ ЧИ ГРОМАДИ НЕ ВІДГУКНУЛАСЬ НА ДАНУ ПРОБЛЕМУ,АЛЕ В НАС ЩЕ Є ЧАС, МОЖЛИВО, ВІДГУКНЕТЬСЯ ВЛАДА. СЬОГОДНІ ДЛЯ ВПЕВНЕНОСТІ Я ВІДПРАВЛЮ НА САЙТИ РАЙОННОЇ РАДИ, РАЙОННОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ, САЙТ БАРАНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ЯК ПУБЛІКАЦІЮ, ТАК І ДАНИЙ ЛИСТ. БУДЕМО ЧЕКАТИ ,АЛЕ НЕДОВГО, ДЯКУЮ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.17, 22:34

      А чому тільки до керівників Баранівки і району? Хіба не повинні за це відповідати керівники Полонського району і Понінківської ОТГ? Забруднення ж іде саме звідти! Чи може там проводити акції слабо??? Боїтеся фабричних тітушок??? Я думаю, що проводити подібні акції на нашій території безрезультатно, бо хіба може хтось з Житомирщини вирішити проблеми на Хмельниччині??? Перекривайте залізницю, тоді вас точно почують.

      Видалити
  5. Анонім25.05.17, 22:43

    Чомусь ці активісти не приїхали підтримати першотравенців, коли ті раніше організовували акцію. А тепер вирішили й собі попіаритись на чужому горі. Уявляю картину: розлючені мами з дітьми з автобуса, який зупинили ці горе-активісти, тягають за волосся Юлю і Ко. Ото буде хохма... А проблему треба вирішувати не словом, а ділом: організувати толоку й почистити річку або ж навпаки підслідити, хто й коли зливає цю отруту й зафільмувати це. Тоді мали б додаткові докази для суду. А кричати й махати руками може кожен...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.05.17, 00:42

      Як це не підтримували? Всі там були чи тобі повилазило? Ааа... Це тебе там не було, тому ти і не бачив нікого і нічого. Ну що ж, сиди далі в інтернеті і спостерігай. Але яка б твоя хата не була крайня, рано чи пізно це торкнеться і тебе.

      Видалити
  6. Анонім27.05.17, 10:32

    А на річку Душку наср.....ь!!! Він пам*ятник Т.Г.Шевченку з гіпсу за 100000грн купує, хотя з бронзи вис. 110см. на шир. 40см. коштує 95000грн.Ось адреса-http://proznak.com/magazin

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.05.17, 13:06

      Метр висотою на 40см шириною це дуже замалий для нашого постамента.

      Видалити
  7. Анонім28.05.17, 02:45

    Ну-ну. Дорогу вони будуть перекривати... активісти довбані. Вам дорога чим завинила? Чи люди на ній? Хтось на поїзд не встигне, хтось до лікарні, кудись вчасно не завезуть товар. З дороги сморід не тіче. От щоб всі кого ви спините вийшли та мозги вам вправили, ото було б по ділу. Щоб знали де геройствувати. Як ніби секрет звідки те все пливе. Йдіть он перекрийте дорогу якою фури з Понінківського КПК виїжжають. Зразу буде результат. Але ж сците туди сунутись, краще на безпечній відстані проти невинних свїй "героїзм" піарити. "Ахтивісти", @#&ть.

    ВідповістиВидалити