22 травня 2017

Мер Баранівки зажадав від Зубка і Гундича звільнення голови райдержадміністрації


Міський голова Баранівки Анатолій Душко звернувся до віце-прем'єра Геннадія Зубка та голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича з проханням звільнити голову райдержадміністрації.

Про це повідомляє Житомирський кур'єр.

- Звільніть голів адміністрацій, які створюють перешкоди для розвитку громад!

З таким проханням звернувся до віце-прем'єра Геннадія Зубка та голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича голова Баранівської міської об'єднаної територіальної громади Анатолій Душко (на фото: крайній зліва в першому ряду).


Прохання це він озвучив у ході зустрічі віце-прем'єра, керівництва області та представників ЄС з керівниками тергромад Житомирщини під час відкриття Житомирського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування, яке відбулося 20 травня у Житомирі.

Ось як пояснив своє прохання Анатолій Душко:

- У мене, успішного голови ОТГ, під вікнами був мітинг, санкціонований з райдержадміністрації, з тієї причини, що збираються закривати районну лікарню, хоча її ніхто не закриває ...

На думку Анатолія Душка, в даний час у регіонах країни навіть не двовладдя, а тривладдя. Мабуть, він мав на увазі одночасне існування на одній території райдержадміністрацій, об'єднаних громад і районних рад, що ніяк не сприяє розвитку місцевого самоврядування.

Відповідаючи Анатолію Душку, віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив наступне:

- Я розумію, що діючі голови райдержадміністрацій втрачають владу. Але політика Президента України - це децентралізація. Голова облдержадміністрації, голова райдержадміністрації - це люди, які працюють в команді, яка проводить цю реформу.
Не згоден з реформою? Написав заяву, поклав і пішов. Тому, будь ласка, давайте мені інформацію, де голови райдержадміністрацій або не допомагають, або не розуміють ...
Для нас це дуже актуально, тому що ми хочемо, щоб ви брали не тільки фінансові зобов'язання, а й відповідальність.

52 коментарі:

  1. Анонім22.05.17, 16:19

    Гнати потрібно обох "успішних діячів"!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім22.05.17, 16:24

    У мене, успішного голови ОТГ... хахаха! На вибори прийшло менше половини населення. У розвинутих країнах це називається плевком на кандидата.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.05.17, 16:39

      Ви не розумієте. Я успішний голова - це така мантра. Існує повір'я, що якщо її весь час повторювати, то це обов'язково збудеться.

      Видалити
  3. Анонім22.05.17, 16:40

    А районна рада - то хіба не орган місцевого самоврядування??? Виходить, що один орган самоврядування заважає іншому? Абсурд!!! І Космос забрехався по самі вуха, бо мітинг був не під його вікнами, а під РДА, а серед його учасників були помітні УКРОПівці й агітатори мера на виборах. Просто РДА заважає меру грабувати громаду. Він хоче красти, але не хоче відповідати за це! Думаю, скоро Космоса чекає імпічмент, от він і нервує. Як кажуть, поганому танцюристу завжди дещо заважає...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.17, 00:37

      В той день страйкувала не тільки Баоранівка. До посадовців приїздили делегати із Довбиської ОТГ: там теж попередили про звільнення державного стоматолога та лаборанта:чий це бізнес, кому це вигідно? Не знаєте?

      Видалити
    2. Анонім25.05.17, 11:02

      І цих делегатів з Довбиша привіз ніхто інший, як депутат від УКРОПу. Щоправда для них в РДА усе пояснили і вони все зрозуміли. А хіба в когось є стоматбізнес у Довбиші??? Вперше про це чую. Немає там і державних лікарів, є тільки лікарі, які працюють у комунальних установах. Але ж там теж ОТГ, яка з часу її заснування сама має забезпечувати надання населенню освітніх, медичних та інших послуг. Для цього й проводиться децентралізація, щоб повноваження з надання послуг передати на рівень обєднаних громад. Он Душко вже заявив, що він не прийняв первинку, бо вона збиткова. А хіба медицина чи освіта повинні приносити прибуток???

      Видалити
  4. Тетяна22.05.17, 16:52

    Поганому танцюристу....постійно щось мішає,навкруги злочинна влада,а я білий і пушистий

    ВідповістиВидалити
  5. Лола Прагська22.05.17, 17:13

    А хіба не прав мер. Він мені також не по духу, але. Хто такий Вельчинський?
    Скільки можна оцей свій мірок створювати?
    То виходить не в мера 25 тис зарплата, а у трутня рда.
    Це ж треба так ненавидіти Баранівку.
    Короче тут я з мером солідарна!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.05.17, 19:43

      То якраз у Толі-трутня тепер така зарплата, а у Вельчинського втричі менша. Це ж Космос забив собі в колдоговорі премію в 500%, а сам бідкається, що нібито мала зарплата.

      Видалити
    2. Анонім23.05.17, 08:09

      Що ви спорите про ті зарплати. Подивіться е-декларування за минулий рік і будете знати точно хто скільки отримав.

      Видалити
    3. Анонім23.05.17, 08:30

      Так то ж за минулий рік. А в цьому році апетити Толі зросли вдвічі. Зате навіть у минулому році звичайний бухгалтер мерії одержав більшу зарплату ніж замголови РДА. Це свідчить про одне: цей бухгалтер щомісячно "відстьогував" для Космоса свою премію.

      Видалити
  6. Анонім22.05.17, 17:26

    Душко привильно робить. Цей Вілікий Коля там нетреба.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім22.05.17, 17:32

    Господи, як ви вже задовбали сваритися. Та сядьте вже за стіл переговорів, знайдіть золоту середину і працюйте на громаду. Один міським бюджетом інший обласними дотаціями і субвенціями і всім буде щастя.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім22.05.17, 20:11

    Стосовно зарплати. В РДА зарплати з держбюджету, а в мера з наших податків. Причому в мера 10600 - то не все. Подивіться на НАЗК зарплати його підлеглих.В деяких рядових посадовців мерії зарплата майже така як в Душка. Знаєте чому? Бо половину або майже всю премію віддають меру. Це заведено роками, тай він сам про це говорить відкрито. Тож якщо скласти всі премії 200 з гачком штатних працівників мерії то Вельчинському така зарплатня і не снилася.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім22.05.17, 20:23

    Які переговори? Вільчинського треба попросити з крісла...

    ВідповістиВидалити
  10. Торнадо22.05.17, 20:28

    Вельчинського на вила! Він сам знищує установи, а апостроф ставить Душку.
    Ми знаємо де Душко помиляється, але тут - ну просто 300 балів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.05.17, 22:13

      Це ж і є децентралізація, коли установи повинні передаватися в ОТГ. Тільки чомусь наш "успішний" мер не спішить брати на себе відповідальність. Податки тепер ідуть у громаду, але Космос не хоче нормально фінансувати освіту, медицину, спорт і культуру. Зате штат роздув аж до 250 чол. Таке не снилося ні Вельчинському, ні Зубку. А ви, барани, і далі мрійте про дороги та нормальні послуги!!!

      Видалити
    2. Анонім22.05.17, 22:15

      Ти знаїш дві пташки-жабу і мишу!!! Коля скоро так чи інакше піде а тебе Толян, прийдеться викидати, бо кормушку ти так просто не здаси!!!

      Видалити
    3. Анонім22.05.17, 23:41

      Душко на зустрічі з працівниками лікарні сам сказав, що стаціонар треба закривати. Я не знаю вагомі чи ні на те є підстави, але уяви на хвилинку, що в нас немає стаціонару. Уявив? Ну як, клас?

      Видалити
    4. Анонім23.05.17, 09:19

      А кого там вилікували в тому стаціонарі???

      Видалити
    5. Анонім24.05.17, 15:05

      Тебе точно не вилікують. Твій лікар однозначно душко....

      Видалити
  11. Анонім22.05.17, 21:44

    да! Ну пустіть Душка до корита то осені подивимось що лишиться від нашої громади!Тоді буде щасти нам всім!!!!

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім22.05.17, 22:24

    Найцікавіше те, що цю новину опублікував тільки російськомовний "Житомирский курьер". У жодному іншому інтернет-виданні її не побачиш. Це означає, що наш Космос і москалота - "братья". Видно, частину з того мільйона, що подарувала Толі Еконова за сприяння, дав на лапу промоскальським журналістам, які вже давно проти державної влади в Україні. І куди дивиться СБУ???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор23.05.17, 00:20

      Бо це було відкриття центру. Про це всі сьогодні писали. А тут зробили новину з окремого діалога, на який інші не звернули увагу. Може новина й не обласного рівня, але районного точно. Ніякої "зради" не бачу.

      Видалити
    2. Анонім23.05.17, 08:36

      А я знаю точно, що в Толяна є прикормлені обласні журналюги. І ще знаю, що він водиться тільки з москальським кодлом: цілується на цвинтарях з московськими попами, говорить, що України немає, влади немає і т.д. Так говорять і в Кремлі. Та й журналюга цей чомусь опублікував тільки діалог Толі. А там виступали й інші голови ОТГ, причому зі схожими заявами. Бо дуже вже хочуть князювати одноосібно.

      Видалити
  13. Анонім22.05.17, 22:30

    Душко починає гарну гру. Мені подобається.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.05.17, 09:18

      Схоже на те. А вчора ще Хомору знов стоками залили. Це Душку ще один козир на руки. Даю гарантію, що він зараз цілу бучу підніме, мол що це за керівник РДА, якому стабільно річку засирають, а він зробити нічого не може.

      Видалити
    2. Анонім23.05.17, 12:21

      Який козир? Душко тепер - голова ОТГ і має ті ж самі повноваження, що й голова РДА. І річку засирають не керівнику РДА, а всій громаді! Толя, вибори пройшли, ти тепер - го-ло-ва, а не просто ненажерлива утроба. Схаменися і працюй, а не полюй на відьом!!!

      Видалити
  14. Це замість того, щоб Вельчинський за антидержавні прояви мера нагнув, так Душко його перший зделає. Правильно, як Вельчинський спить. {censored}.
    Що він там робить?
    Не пора запитати?

    ВідповістиВидалити
  15. Буба Карл Вася22.05.17, 23:51

    Анатолій Олександрович, будете його в шию гнати кажіть, торнадовці поможуть.
    Аж гидко, цей Ворощук привів цього {censored} в рда, той нічого, абсолютно нічого, тільки валить. Хіміч все тягне.
    Та зніміть ту раду, і зробіть недовіру великому трудязі із рда. {censored}.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.05.17, 05:48

      "віхр,ураган і смерч" не дозволить хуліганити))))!Слухай цирк не влаштовуй - грозний ти наш-клоун!!!

      Видалити
    2. Анонім23.05.17, 07:53

      Хіміч все тягне... до своєї хати. Слава Хімічу!

      Видалити
    3. Анонім24.05.17, 08:04

      Дай Боже щоб і ти так жив як Хіміч.

      Видалити
  16. Анонім22.05.17, 23:57

    Він же спеціально {censored} так робить. Кращий засіб захисту- напад! Хто ж з бюджетного лаве сам злізе? {censored} цей Душко як і всі політики.

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім23.05.17, 08:11

    Якщо чесно то душко правий. Які кошти по всій україні ідуть на утримання рда районих рад і т.д. деякі дописувачі видно і не знають що зарплата душка і вельчинського це одні і ті самі наші з вами гроші і ділити їх не можна. А з адміністрації забери хіміча і все туди ніхто і не зайде. Там повний штіль як і в раді. Ото вже дійсно робота так робота.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.05.17, 08:47

      У порівнянні зі штатом мерії - штат рда та райради - то крапля в морі. Твій Душко - брехун з брехунів. Він тільки говорить, а толку з тої балаканини - нуль. Хочу сказати, що доки є рда чи райрада, доти буде в нас РАЙлікарня, РАЙполіклініка, централізоване соціальне й пенсійне забезпечення і т.д. Якщо завтра ліквідують район, про що так мріє Толя і компанія, то завтра будете лікуватися в Новограді, проходити медогляд там же, здавати в Новоград документи на соціалку, субсидії і т.д. А нашу лікарню, полікліклініку та інші установи роздеруть на частини голови трьох ОТГ, а може ще й четвертої - Першотравенської. А штіля поряд з Вельчинським ніколи не було й не буде, бо він дуже дієвий та енергійний керівник. В рда працюють усі, на відміну від мерії. Причому працюють здебільшого за мінімальну зарплату. І ходять туди люди до всіх керівників, а не тільки до когось одного. Тому не треба сіяти розбрат і брехню.

      Видалити
    2. Слава Жімічу! Тільки він один працює на район! Амінь!

      Видалити
  18. Напоминает басню Крылова-Лебедь, Щука и Рак. Каждый тащит в свою сторону а на народ и своих оппонентов всем троим видать класть... Хотя с другой стороны тоже логично ибо на 1й кухне 3хозяйки не уживутся и это факт.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.05.17, 22:32

      Кухні тут якраз різні і з різними повноваженнями. Просто одна хазяйка навіть не відає, що в неї є на кухні і як тому всьому дати лад. І замість того, щоб хазяйнувати, всіляко лає хазяйок з інших кухонь. Дарма що скоро на її кухні скоро все мохом поросте...

      Видалити
    2. То есть, Вы считаете нормальным что сейчас в столь маленьком городке(раёне) появится аж 3 управляющих органа? В цивилизованных странах нету подобной дичи (причём к некоторым мы стремимся в союз). Складывается впечатление, что Украина просто стремится к анти-рекорду по количеству чиновников! Отдавайте себе отчёт что все эти органы финансируются из НАШЕГО кармана.

      Видалити
    3. Анонім25.05.17, 11:33

      У цивілізованих країнах - Польща, Німеччина, Франція - є трирівневе місцеве самоврядування: муніципалітет (гміна)- район (повіт, департамент) - область (воєводство, регіон, федеральна земля). Там є й державні представницькі органи на рівні районів та областей (префектури, інспекції і т.д.). Муніципалітети як правило займаються наданням населенню мінімального пакета послуг (дошкільна й початкова освіта, первинна ланка медицини, спортивні й культурні послуги). Райони надають послуги середньої освіти (гімназії, коледжі), частково вторинної ланки медицини, а також проводять різні заходи районного рівня. Область надає послуги середньої освіти (на рівні ліцеїв) та частково базової вищої освіти, медичні послуги вторинного рівня (вузькоспеціалізовані та інші клініки) і третинного рівня, а також проводить загальнообласні (регіональні) спортивні й культурні заходи. Державні органи (префектури, інспекції і т.д.) здійснюють моніторингові й контролюючі функції за виконанням органами самоврядування делегованих державою повноважень. Якщо держава дає субвенції з державного бюджету, то вона й контролює хід їх використання, а також здійснює ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ за виконанням державних програм у сфері освіти, медицини та інших галузях. І це правильно й доцільно! Бо як може мер чи його зами (зауважте, посадові особи, від яких навіть не вимагається законодавством наявність вищої освіти) перевіряти навчальні чи медичні заклади на предмет виконання ДЕРЖАВНИХ програм і вимог)??? Європейці так живуть уже сотні років. І як бачите живуть небідно. Баранівка є районним центром Баранівського району, і тому тут цілком закономірно розміщені районна рада, рда та інші районні служби. Ви ж не питаєте, чи нормально, що в Житомирі є рда, районні ради (як для районів міста, так і Житомирська районна рада), ода та обласна рада? Усі ці органи мають свої повноваження і виконують функції, надані для них законом.

      Видалити
    4. То что всё это есть понятно. Только жить нормально начали они не от того что на каждого раба свой надзиратель! Думать что страна имеет много денег изза кучи правительства заблуждение, наоборот когда есть ресурсы нужны управляющие чтоб ими нормально распоряжаться! Не путайте грешное с праведным. А рассказ про оганы управления Эвропы никчему ибо я сейчас в Европе и не хуже Вас об этом осведомлён. И для справки, в большинстве выше перечисленных стран гмина имеет население как у нас рай центр! Логично что нужно больше людей для управления! А тут три канторы будут пилить бюджет (мизерный) причём УЖЕ видно что согласием и адекватным взаимодействием тут не пахнет.

      Видалити
    5. Анонім25.05.17, 21:07

      Як не зрозуміти, що ці ж три контори є в кожному польському повітовому місті??? І від того люди тільки виграють. Бо хто наприклад має захистити їх від неадекватного мера? А з другого боку ви пропонуєте в кожній ОТГ мати власну лікарню? Чи достатньо буде на це ресурсів? Хіба не краще трьом ОТГ утримувати одну лікарню? Або ж передбачити на це відповідні надходження до районних бюджетів, як це роблять скрізь у Європі? Феодальна роздробленість (наявність міні-монархії) ще ні разу не призводила до добра. Через це як відомо й зникла Київська Русь та Галицько-Волинське князівство (королівство). Зосередження влади в руках однієї особи призводить до тиранії й терору. Так що не дай Боже нам дожити до того!

      Видалити
    6. Честно говоря, чем дальше тем больше начинаю диву даваться! Нахуй мэра и весь этот бред! Сделать комитет который будет отвечать и за общество и за раён и за сам город! Это существенно сократит затраты на кучу чиновников и позволит им работать слажено! Дорогой аноним, такое разделение в Польше (про которую Вы говорите) укоренилось после вступления в ЭС! Причём большинство поляков старшего поколения, утверждают, что жить стало ХУЖЕ!!! То что Вы смотрите на конечный результат и думаете что это панацея для всех это просто бред! Откройте наконец глаза! Была одна власть-воровала, будет три власти-не будут воровать? Что за логика????

      Видалити
  19. Анонім24.05.17, 00:18

    Був "успішний" бізнесмен, тепер "успішний" голова ОТГ, чомусь сумно, дуже не хочеться уявляти завтрашню Баранівку такою, як сьогоднішній АВІС, але, здається, до того іде...

    ВідповістиВидалити
  20. Анонім24.05.17, 14:19

    Не полінувався і все перевірив душко не сказав зніміть особисто вельчинського . Просто казус і я думаю що . Романович може це пояснити. Деякі дії рда дійсно суперечать здоровому глузду і якби вони праві. Удачі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.05.17, 15:48

      Аудитор ти ніякий. Це навпаки більшість дій мерії дійсно суперечать здоровому глузду, бо Космос чомусь вирішив, що він - аз есмь цар. Єдиний, хто йому заважає стати царем, це Вельчинський та ще кілька "безсовісних" людей. Але ж у нас демократія, а не монархія. Хто хоче бути монархом, кроком руш у московщину!

      Видалити
  21. Анонім24.05.17, 22:52

    Мені щось здається, що у нашого Космоса щось з головкою негаразд, бо плести таку ахінею перед європейськими донорами може тільки божевільний.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.05.17, 08:53

      Безперечно, але за нього проголосували 6000 наших земляків, половина громади, ось це біда, люди не здатні відокремити зерно від полови, тому і випливають такі душки, ляшки, юлі і їм подібні пройдисвіти.

      Видалити
    2. Анонім25.05.17, 11:47

      Яка половина, коли в громаді 26000 жителів???

      Видалити
    3. Анонім25.05.17, 22:38

      а проголосувало близько 10000

      Видалити
    4. Анонім26.05.17, 08:41

      Це свідчить про те, наскільки мер "популярний". Громада сама дозволила, щоб меншість обрала для баранівської отари такого чабана.

      Видалити