16 травня 2017

Житомирські екологи отримали результати дослідження проб води з річки Хомора


16 травня житомирські екологи отримали результати дослідження проб води, взятих у забрудненій річці Хомора: на кордоні з Хмельницькою областю хімічні та біологічні показники перевищені в декілька разів.

Про це повідомляється на сайті Житомир.info.

За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Сергія Зибалова, у взятих пробах води в річці Хомора на кордоні з Хмельницькою областю хімічні та біологічні показники перевищені в декілька разів.

«Наші працівники декілька разів виїжджали на місце та тричі брали проби води в річці Хомора: на кордоні з Хмельницькою областю, в самому Першотравенську та нижче за течією, куди впадає річка Случ. Також екологами був зафіксований факт загибелі равликів - до труби паперової фабрики. Саме сьогодні ми отримали результати проб: на кордоні з Хмельницькою областю виявлено азот амонійний – 3,24 при нормі 1 м/дм3, хімічні показники підвищені, біологічні показники також підвищені в декілька разів, виявлений хімічний запах, присутній у воді сірий колір. Вже в Першотравенську результати дещо кращі, а нижче за течією вони нормальні. Тобто, можна сказати, що забруднення річки йде з Хмельницької області. На сьогоднішній день формується склад комісії, який буде брати проби та перевіряти всі показники в річках. Чекаємо тільки наказу з Києва», - сказав Сергій Зибалов.

Нагадаємо, 10 травня у селі Глибочок активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів через забруднені річки Хомора.

5 коментарів:

  1. Анонім16.05.17, 12:43

    Толку з тих проб?! Неозброєним оком видно , що там бiда. А ви все в переписки бавитесь.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім16.05.17, 14:23

    Враховуючи те що сказав у новинах голова Першотравенська про масовий злив води, то зараз мабуть навпаки на кордонi з Хмельницькою показники стали нормальні, а перевищення пішло разом із забрудненням нижче за течією і зараз десь в Случі.

    ВідповістиВидалити
  3. Не хочеться різко висловлюватися,алеще не всіх з"їла совкова бюрократія!!!!!А якщо не буде "вказівки" з Києва??? Зибалов тримається за крісло завдяки Києву?Створюється "комісія"???Для чого???Є ж відповідні служби з відповідними повноваженнями!!!БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І БЕЗКАРНІСТЬ!!!!Так що це все нічого не дасть...на жаль...

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім16.05.17, 22:21

    ти снасть на ніч кинь в річку - там стільки того йолу налипне що викиниш з другого разу - раз хватає.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім17.05.17, 10:20

    яку це ти снасть на ніч кидаєш?

    ВідповістиВидалити