17 травня 2017

Баранівська райлікарня отримає грант на придбання медичного обладнання


Наприкінці квітня до Баранівської комунальної центральної районної лікарні завітали перший секретар відділу економіки Посольства Німеччини Андреас Отто та працівник відділу Світлана Чеботар.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської райдержадміністрації.

«Вони сповістили про те, що Баранівська лікарня стала переможцем грантового конкурсу посольства та отримає фінансову підтримку в розмірі 205600 грн (або 7227 EUR згідно з курсом НБУ на момент подання заявки) на придбання неонатального медичного обладнання. 

Як повідомили високоповажні німецькі гості, загалом на розгляд конкурсної комісії надійшло понад 700 заявок з різних областей України. Проект Баранівської КЦРЛ «Промінчик сонця для новонароджених: модернізація неонатального медичного обладнання в Баранівській комунальній центральній районній лікарні» за результатами розгляду став одним з 10 кращих проектів та був рекомендований для подальшого фінансування за грантові кошти Федерального уряду Німеччини. За грантові кошти, які надійдуть у серпні цього року, планується придбати неонатальний інкубатор (орієнтовна вартість - 135600 грн) та аналізатор гіпербілірубінемії фотометричний (орієнтовна вартість - 70000 грн).

Завдяки цьому в Баранівській КЦРЛ уже в цьому році будуть створені необхідні умови для лікування й догляду за недоношеними новонародженими та можливості для ефективної діагностики й лікування жовтяниці немовлят. Це - перший крок до створення на базі райлікарні перинатального центру 2-го рівня», - йдеться у повідомленні.

12 коментарів:

  1. Анонім18.05.17, 08:58

    Поки мерія підписує якісь нікому незрозумілі угоди, Оксана Бабінець з адміністрації пише проекти, які стають переможцями і залучає гранти в район. Ау, коли почуємо про гранти від "доктора наук"???

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім18.05.17, 11:41

    непоняла це лікарню закривать чи гранти виділяють якийсь дурдом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.05.17, 13:42

      Усе цілком зрозуміло: районна адміністрація не закриває лікарню, а навпаки для її збереження залучає грантові кошти. А дурдом якраз у мерії, де так і не можуть збагнути, чи треба для них медицина чи ні, і чи потрібно давати гроші на зарплату для сімейних лікарів, які лікують жителів Баранівки й сіл, чи зробити собі й своїм замам премію в 500% (це мер прописав у колективному договорі).

      Видалити
  3. Причому тут мерія до районної лікарні? Поясніть яким боком? Люди хотіли громаду і такого голову громади вони його отримали. А районна лікарня фінансується за рахунок районного бюджету який формують Першотравенськ і Кам"яний Брід то за які шиши має фінансуватись величезне підприємство в якому тільки на заробітну плату в місяць пів мільйона?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.05.17, 15:02

      А хіба в лікарні не лікуються люди з Баранівської громади? То хто, як не мерія, має надавати для них послуги з охорони здоров'я? Якщо не може сама, то хай хоч дофінансує те, що зберегла для всіх жителів району районна влада? Чи може до того часу, поки мер збудує лікарню для містян, цю треба закрити??? Кожен голова громади повинен дбати про своїх жителів!!!

      Видалити
    2. це вже питання до голови громади, захоче він дофінансувати чи ні. але той факт що головний лікар спочатку цілував його всюди, а перед виборами перейшов в конкуруючу команду, то на зустрічі з колективом лікарні голова громади заявив "денег нет но ви держитесь и хорошего вам настроения"

      Видалити
    3. Анонім21.05.17, 23:01

      Якщо "денег нет", то хай жителі громади лікуються в Новграді??? А може в Діда Відуна???

      Видалити
    4. дід відун не має медичної освіти ))) він тільки відає)))

      Видалити
  4. Анонім21.05.17, 21:43

    До чого вибори? Головний лікар має право йти на вибори як вважає за потрібне.Гроші не власність мера, а громади. Люди в громаді. Вибори пройшли, працюйте, виконуйте обіцянки і не діліть на "своїх" і "чужих".

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.05.17, 13:39

    Хватить про вибори! Люди мають право голосувати за власним переконанням. Скажіть де Ленін? Куди пішов, що грошей немає на Шевченка? Вирішували ж що за ці гроші буде бюст Шевченку. Бюджетних грошей і не потрібно було б.

    ВідповістиВидалити