16 травня 2017

Баранівська міськрада хоче купити погруддя Шевченка у вінницьких скульпторів


У Баранівській міській раді вирішили заключити договір на купівлю погруддя Тараса Шевченка з вінницькими скульпторами братами Оврахами, які пообіцяли виконати роботи в короткі терміни.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

З метою ознайомлення зі скульптурними роботами творчої майстерні братів Оврахів у квітні відбулась поїздка делегації з Баранівки до Шаргорода. У творчій майстерні Оврахів у місті Вінниця баранівська делегація ознайомилась із запропонованим скульпторами ескізом проекту погруддя Шевченка для Баранівки. Також митці поділилися своїми ідеями щодо встановлення пам’ятника та використання місцевих матеріалів для його здешевлення.

Делегація дійшла висновку, що представлена робота є найоптимальнішим варіантом для Баранівки. У міській раді ухвалили рішення заключити договір із братами Оврахами на купівлю погруддя. Скульптори пообіцяли виконати роботи в короткі терміни.



Нагадаємо, на початку липня 2014 року Баранівська міськрада оголошувала конкурс на кращий ескізний проект погруддя Тарасу Шевченку. Колектив скульпторів з Києва, який тоді виграв конкурс мав виготовити нове погруддя з білого композиту з мармуровою крошкою, вартістю 150 тис. грн. Однак грошей у міському бюджеті тоді не знайшлося, тож питання перенесли на наступний рік. У 2015 році погруддя Шевченка мали встановити до Дня міста.

фото прес-служби міськради

10 коментарів:

  1. Анонім16.05.17, 21:50

    Якщо це опудало, що на другому фото нашим делегатам схоже на Шевченка, то їм щось пороблено, ну хіба так можна знущатись з громади, в Таборі собі завезіть такий шедевр, клоуни

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.05.17, 01:05

      По-перше, це всього лише ескіз. Маю надію, що готове погруддя буде набагато кращим. По-друге, яке вже буде... Я так розумію, що нашого мера вже так задобали з цим погруддям, що він на будь-яке згоден, аби скоріше.

      Видалити
    2. Анонім17.05.17, 08:41

      Що значить - "яке вже буде"? У нас тут і так майже все - яке вже є, починаючи з мера. І справа не в краще-гірше, а в схожий-не схожий, Шевченко прожив рівно 47 років, а тут він виглядає старшим за Ділодуба і схожий на нього не меньше ніж на Шевченка.

      Видалити
  2. Анонім16.05.17, 22:30

    Я б на эти деньги закупил бы хороших скамеек.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім17.05.17, 07:26

    Що значить не було грошей? А куди"пішов Ленін з постаменту"? Тих грошей вистачило б на чотири погруддя з білого композиту з мармуровою крошкою, вартістю 150 тис.грн., що пропонували скульптори з Києва.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім17.05.17, 13:26

    Мимоволі привертає увагу інтер`єр цієї "творчої майстерні". Душко, як ти знайшов цей зАсраний гараж і таких "скульпторів"? Давай ми твоє попліччя без підпису замовимо у них, побачимо чи пізнаєш себе сам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.05.17, 20:30

      А склад ком1с11 вас не дивуе- {censored} Юля Бродовська жах а цен1тель Самчук 1 н1 одного представника культури ПРОбачте -е мер

      Видалити
    2. Анонім17.05.17, 23:04

      Мене вже там нічого не дивує, у нього завжди, що не комісія, то букет капусти, але фотографію Шевченка могли б десь знайти, заодно і "скульпторам" би тим показали...

      Видалити
    3. Анонім21.05.17, 16:58

      Повністю згодна в частині представників культури. Як можна їхати на оглядини, нікого не взявши з культури чи освіти??? Взяли хоча б оту школярку, що перемогла в обласному конкурсу імені Шевченка. Там було написано, що вона все про нього знає. Хоч би розказала цій делегації в скільки років він помер.

      Видалити
  5. теж анонім18.05.17, 23:47

    Ця історія з пам`ятником Шевченку, від Душка, чомусь нагадує історію з місцем для української церкви, від нього ж: як не на "свинячому" базарі, то десь в ямі біля шлюзу. Так і тут - не хочете схожого з пластиліну, нате вам з гіпсу, але не Шевченка. А гроші, виручені за лєнінську брозу, пішли на зарплату його ненаситній команді минулого призову, є офіційна відповідь на депутатський запит.

    ВідповістиВидалити