11 квітня 2017

Стартувала робота над стратегією розвитку Баранівської об’єднаної тергромади


7 квітня у Баранівці на базі ТОВ "Органік Мілк" відбулося перше засідання робочої групи зі Стратегічного планування розвитку Баранівської міської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляється на сайті Інституту громадянського суспільства.

Засідання відбулося в рамках проекту «Підтримка розбудови інституційної спроможності об’єднаної територіальної громади», що впроваджується ГО «Інститут громадянського суспільства» за фінансової підтримки «Вестмінстерської фундації за демократію» (Лондон, SW1P 1RT, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії).

Стратегія – це суспільно-узгоджена програма розвитку на середньострокову перспективу, яка сприяє згуртуванню мешканців громади, забезпечує прозору конкуренцію за місцеві ресурси, підвищує конкурентоспроможність громади та вказує шлях до досягнення його сталого майбутнього. Вона стане основним документом для місцевої влади в розвитку громади.

З вітальним словом до учасників засідання звернулися директор з науки та розвитку ІГС Анатолій Ткачук та міський голова Анатолій Душко, який також поінформував про актуальний стан розробки Стратегічного плану розвитку Баранівської громади.

Під час заходу відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Інститутом громадянського суспільства та Баранівською об'єднаною територіальною громадою.

Під час свого виступу Анатолій Ткачук розповів про новий тренд «Розумне зростання», загальні підходи щодо розробки стратегії розвитку ОТГ, потребу у плануванні свого розвитку, а також наголосив, що здійснюючи стратегічне планування в ОТГ потрібно орієнтуватись на нове, не мати ілюзій, що стратегія дасть швидкий ефект без подальшої тяжкої праці.

Важливою складовою стратегічного планування розвитку громади є її просторове планування як основа розумного зростання. Під час свого виступу Тетяна Криштоп, заступник директора по науковій роботі ДП «УкрНДПІцивільбуд», детально розповіла про схеми просторового планування для громади, зонування та інфраструктурні системи.

Координатор проектів Інституту громадянського суспільства Маркіян Дацишин розповів про внутрішні та зовнішні ресурси для розумного зростання громади, міжнародну технічну допомогу та як планувати і залучати ресурси.

Учасники першого засідання Робочої групи з відповідальністю та уважністю сприйняли нову роль в якості майбутніх рушіїв розумного зростання громади.

Нагадаємо, Баранівська громада, здобувши перемогу в конкурсному відборі, отримала право на безкоштовну розробку Стратегії розвитку громади та Схеми планування її території.



2 коментарі:

  1. баранівчанин11.04.17, 18:50

    Ну, нарешті!!! Правда, не зовсім зрозуміло як собі уявляють в мерії словосполучення "важка праця", без якої, як виявляється, ефекту не буде. А про "стратегічне планування" навіть подумати страшно пересічному мешканцю нашої ОТГ, який не раз чув плани мера і чекав їх втілення. З огляду на це, цьому ж таки пересічному мешканцю стає аж якось ніяково перед такою поважною делегацією, за її намагання щиро нам допомогти. Дуже хочу помилитись...

    ВідповістиВидалити
  2. Синій колір в тренді! Гарно...
    Щодо подіі, все добре, наміри, меморандуми, але не за горами час, коли почнуть питати, "і неподетські".
    Слід спішити з результатами, незадоволені прискіпливо сканують.
    Пане мер, підсилюй команду!

    ВідповістиВидалити