27 квітня 2017

У Баранівці вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


26 квітня біля меморіального комплексу «Подвигу тих, хто врятував світ» представники влади та громадськість вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

До присутніх на мітингу звернулись голова райдержадміністрації Микола Вельчинський, голова райради Сергій М'ялківський, міський голова Анатолій Душко, його перший заступник Наталія Кокітко, начальник Служби порятунку Сергій Нікітчин та голова районної спілки «Чорнобиль-94» Валентин Майданюк.

Кожен виступив з промовою, висловив подяку учасникам ліквідації наслідків аварії та згадав тих, кого давно вже немає серед живих. Прибули і священослужителі, які, у свою чергу, згадали про загиблих, вшанували їх пам'ять і порадили сподіватись на краще.

"Словосполучення «Чорнобильська аварія» досі викликає страх і біль у наших людей. Вони думають, що Чорнобиль уже відійшов у вічність, але він буде з нами, і нам, і нашим поколінням жити з цією трагедією", - сказав Валентин Майданюк

За мужність і самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та з нагоди вшанування 31-ої річниці Чорнобильської катастрофи Валентина Гнітецького з Кам'яного Броду, Костянтина Ніколайчука з Першотравеньска, Івана Бойка з Острожка, Петра Каленюка з Йосипівки та багатьох інших нагородили подяками, грамотами та грошовими винагородами від райдержадміністрації, районної ради та місквиконкому.

Присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання, після чого відбулось покладання квітів до обеліску на честь загиблих земляків-ліквідаторів, встановленого біля 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

3 коментарі:

  1. Анонім28.04.17, 07:21

    Дякуемо вам за таку самовиданнисть а душко кримський найманець хай лики безкоштовно привезе

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім04.05.17, 23:23

    А Довбишський мер-піар-герой навить не вийшов до чорнобильців

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.05.17, 16:30

      Вийшов і сказав, що грошей не дасть, бо зїли вчителі, бо у них великі зарплати

      Видалити