27 квітня 2017

У селі Дубрівка голодна собака покусала двох дітей, які гралися на вулиці


16 квітня у селі Дубрівка декілька днів не годована собака зірвалась із прив'язу і покусала двох дітей, які гралися на вулиці. Собаку забили, а дітей госпіталізували до травматичного відділення райлікарні.

Про це місто Баранівка повідомили в Баранівській райдержадміністрації

"У селі Дубрівка собака, що зірвалась із прив'язу, покусала двох дітей. Подія сталась 16 квітня. Діти - 9-річна дівчинка та 6-річний хлопчик - гралися на вулиці. У результаті нападу пса вони отримали кусані рани стегна, садно обох кінцівок, рану поперекової ділянки. Дітей госпіталізували до травматичного відділення Баранівської омунальної центральної районної лікарні. Собаку ж забили. Відомо, що тварина була привита проти сказу 18 березня 2017 року. Проте, за словами сусідів, пса не годували декілька днів", - йдеться у повідомленні.

Комісія у складі фахівців управління Держпродспоживслужби в Баранівському районі, районної державної лікарні ветеринарної медицини, районної державної лабораторії ветеринарної медицини виїхала на місце події. Фахівці провели розслідування цього випадку та відібрали патологічний матеріал від забитого собаки, який направили до Житомирської регіональної лабораторії ветеринарної медицини, а місце забою продезінфікували.

Нині проводиться дослідження патологічного матеріалу собаки. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при райдержадміністрації, як повідомив голова комісії Володимир Хіміч, вирішила провести профілактичні заходи щодо захворювання на сказ у Дубрівці.

Власника ж собаки поліція обіцяє притягти до адміністративної відповідальності та зобов’язати відшкодувати матеріальні збитки, спричинені укусами пса.

Немає коментарів:

Дописати коментар