05 квітня 2017

У Житомирі відкрилась виставка живопису баранівських художників


У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича 5 квітня відкрилась виставка живопису "Розмай", на якій представлено 72 роботи баранівських художників.

Про це місто Баранівка повідомив художник Володимир Кравчк.

"В різних жанрах, в різних техніках. Мабуть, тому й почалася спілка "Розмай" – розмай, розмаїття. Це може бути все абсолютно. Немає вікових обмежень, немає стилістичних обмежень. Тобто, все, що пов'язане з образотворчістю", – розповів організатор і керівник спілки "Розмай" Володимир Кравчук.

Ідея об'єднати творчі сили митців, які "складають власні твори у шафу", як сказав Володимир Кравчук, з'явилась п'ять років тому. З того часу і в Баранівці, і в інших районах Житомирської області відбулося вже чимало творчих презентацій спілчан.

До Житомира таку масштабну виставку привезли вперше. Баранівський міський голова Анатолій Душко говорить, що громада взагалі має великі творчі плани

"Ми хочемо засвідчити високий рівень творчості у нас. Це – заявка Баранівки, нашої громади на те, що ми будемо успішні. Не лише, скажімо, в реалізації наших планів щодо створення громади, там багато робиться. А саме головне – на місце на цьому творчому Олімпі в Житомирській області", - сказав Анатолій Душко.

На відкритті виставки він був присутній разом із начальником відділу сім’ї, молоді і спорту Баранівської міської ради Надія Ошатюк. Під час відкриття виставки міський голова також відмітив Подяками вихованців Баранівської школи мистецтв.

На виставці представлені роботи двадцяти майстрів – десяти дорослих: Володимира Кравчука, Валентина Ретьмана, Олександра Котвіцького, Ольги Богун, Людмили Горкун-Голумбієвської, Тетяни Бахуринської, Олени Мущинської, Тетяни Ронської, Тетяни Бенкіної, Юлії  Касянчук та десяти дітей - вихованців Баранівської школи мистецтв.

Музичний супровід забезпечили студенти Житомирського музичного училища імені Віктора Косенка. Триватиме виставка живопису "Розмай" до 15 квітня. Вхід - вільний.






фото з соцмереж

1 коментар: