08 березня 2017

У Климентіївці провели семінар на тему розвитку критичного мислення школярів


1 березня на базі Климентіївської школи відбувся семінар, під час якого педагоги мали можливість поглибити свої знання про суть розвитку критичного мислення школярів на уроках математики.

Про це місто Баранівка повідомила методист методичного кабінету відділу освіти Баранівської міської ради Наталія Шикирява.

"Для підвищення професійної компетентності учителів математики 1 березня відбувся семінар на базі Климентіївської ЗОШ І-ІІ ст. з проблеми: «Особливості викладання математики в основній школі у світлі реалізації змістових ліній нового Державного стандарту через застосування технології критичного мислення».

У ході заняття педагоги мали можливість поглибити свої знання про суть розвитку критичного мислення школярів на уроках математики, ознайомитися із особливостями побудови кожного етапу уроку з використанням цієї технології та ефективним добором методів і прийомів, що оптимально сприяють формуванню мислительних процесів.

Також учасники семінару відвідали урок у 6 класі на тему «Додавання і віднімання раціональних чисел» учителя математики Ірини Врублевської, яка методично грамотно організувала роботу учнів із урахуванням їх вікових та індивідуальних особливостей, використала завдання, що не тільки дають можливість для школярів проявляти ініціативу та самостійність, але й потребують розумового напруження, винахідливості та творчості.

Учителька створила належні умови для якісного опанування матеріалу, здобуття міцних знань, умінь і навичок. Робота в групах у вигляді детективних агентств, використання комп’ютерів, за якими діти складали фоторобот злочинця за результатами розв’язаних прикладів, накопичувальна система оцінювання - усе сприяло створенню оптимістичного настрою на уроці, налагодженню дружніх позитивних стосунків у класі, впевненості дітей в особистій успішності", - йдеться у повідомленні.



фото відділу освіти міськради

Немає коментарів:

Дописати коментар