17 березня 2017

У Баранівському районі 64-річний дідусь облаштував у власній оселі зброярню


Заборонені законом небезпечні предмети та речовини, а також заготовки для виготовлення зброї і боєприпасів було виявлено та вилучено поліцейськими з домоволодіння жителя Баранівського району.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області.

"У ході комплексного відпрацювання щодо попередження і припинення фактів незаконного поводження громадян зі зброєю, боєприпасами і вибухівкою баранівські поліцейські отримали інформацію про те, що 64-річний житель селища Полянка Баранівського району займається виготовленням і переробкою зброї і боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

16 березня у рамках відкритого кримінального провадження поліцейські провели обшук за місцем проживання пенсіонера. У його домоволодінні і справді виявили зброярню.

"Господар раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами. З його слів, останнім часом він неодноразово їздив у зону проведення АТО, звідки міг привозити як заборонені небезпечні предмети, так і матеріали для їх виготовлення", - розповів начальник Баранівського відділення поліції Олексій Гнатюк.

Як повідомляють у поліції, з будинку і майстерні «кулібіна» правоохоронці вилучили 100 грамів пороху, близько сотні патронів калібру 5,6 мм, саморобні пристрої у вигляді пістолетів, гільзи та кулі, а також обладнання для спорядження різнокаліберних боєприпасів.

Окрім незаконного поводження з боєприпасами і вибуховими речовинами, за фактом якого триває досудове розслідування (ч.1 ст.263 ККУ), до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості й за ст.263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) ККУ.



Немає коментарів:

Дописати коментар