27 грудня 2016

Президент Порошенко узаконив нові податки для фізичних осіб-підприємців


З 1 січня окремі категорії фізичних осіб-підприємців, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Про це повідомляється на сайті ВВС Україна.

6 грудня парламент ухвалив, а 27 грудня президент підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності. Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів".

Люди зараз шикуються у черги до органів влади, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня і не платити 704 гривні соціального внеску за "сплячий ФОП".

При цьому перша група спрощенців має можливість сплачувати половину мінімального страхового внеску у розмірі 352 гривні на місяць.

5 коментарів:

  1. Анонім29.12.16, 10:17

    Думаю, що це справедливе рішення, а то в нас виходить що показують в деклараціях, що не торгують, а насправді торгують.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.01.17, 22:42

      ти таке й....те як і ті що придумали та піписали ці зміни. знову говорили одне, а роблять інше - супер підтримка малому бізнесу

      Видалити
  2. Анонім01.01.17, 22:05

    Це рішення Верховної Ради!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім04.01.17, 12:02

    що вони наробили

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.01.17, 00:58

      а хто що "наробив"? діяльності нема - печатку "на бочку", це ж не цяцька...

      Видалити