06 грудня 2016

Стали відомі результати досліджень проб води з річки Случ


За хімічними та мікробіологічними показниками вода у річці Случ перебуває в прийнятному стані. Такого висновку дійшли в інституті колоїдної хімії та хімії води ім. А. М. Думанського НАН України.

Про це повідомляє сайт Новоград-Волинської райдержадміністрації.

"Нещодавно на замовлення райдержадміністрації в с. Кикова інститутом колоїдної хімії та хімії води ім. А. М. Думанського Національної Академії наук України було відібрано та зроблено аналіз води. Воду було досліджено згідно ДСТУ 4808:2007 «Джерела централізованого питного водопостачання. Гігієнічні та екологічні вимоги щодо якості води і правила вибирання». Таким чином відібрана вода: за мікробіологічними показниками належить до другого класу якості води (яка визначається як добра, прийнятна якість води); за хімічними показниками - водневий показник, жорсткість та лужність відноситься до 3 класу якості (задовільна, прийнятна якість води); за іншими визначеними показниками, вода відноситься до I та II класів якості води, що характеризує її як добру та відмінну; за результатами біотестування (визначення рівня хронічної токсичності) відноситься до II класу якості води (добра, прийнятна якість води)", - йдеться у повідомленні.

З протоколом результатів випробування зразка води з річки Случ можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, з початку листопада у Баранівському районі мали щотижня проводити кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках.

2 коментарі:

  1. Анонім11.12.16, 19:21

    А де результати випробування зразків води з річки Случ у Баранівському районі??
    Де результати кризового моніторингу ???

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім11.12.16, 21:41

    В п---і Вільчинського та Душка їм не до виконання посадових обов'язків у них вибори і нова брехня.

    ВідповістиВидалити