29 грудня 2016

У Баранівському районі виготовляють сири з пліснявою за французькою рецептурою


У селі Наталія Баранівського району на домашній сироварні виготовляють молоді сири, авторські сири із голубою і білою пліснявою, митою оранжевою шкіркою та сири витримані 3-6 місяців.

Про це повідомляється на сайті Управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

"У селі Наталія Баранівського району функціонує творча гастромайстерня «Коза Чка», засновником і фундатором якої є Дядечко Т.М. «Коза Чка» розпочала своє існування у 2013 році як домашня сироварня. Сири готувалися із коров'ячого та козиного молока за традиційними рецептурами, привезеними із Франції, Іспанії та Литви.

У 2016 році «Коза Чка», враховуючи значні обсяги замовлень споживачів, запустила власний цех по виробництву сирів та кисломолочних продуктів із коров’ячого молока.

На сьогодні майстерня виготовляє молоді сири, авторські сири із голубою і білою пліснявою, митою оранжевою шкіркою та сири витримані 3-6 місяців. Продукція реалізовується по всій території України. Паралельно із виробничим процесом майстерня організовує навчальні майстер-класи по виробництву сиру в домашніх умовах", - йдеться у повідомленні.

Немає коментарів:

Дописати коментар