06 грудня 2016

На сайті Баранівської міськради зловживають адмінресурсом, - ОПОРА


30 листопада на офіційному сайті Баранівської міської ради було опубліковано статтю, яка на думку ОПОРИ має ознаки агітації і є результатом зловживання адміністративним ресурсом.

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі ОПОРА

На офіційному сайті Баранівської міської ради 30 листопада було опубліковано статтю з назвою «Пишаюсь можливістю працювати з міським головою», підписана заступницею міського голови - керуючою справами виконкому Оксаною Загорською.

Аавторка вихваляє свого керівника (з 18 листопада ще й кандидата-самовисуванця на посаду голови Баранівської міської об'єднаної територіальної громади) та закликає мешканців громади «обдумати за кого потрібно віддати свій голос».

У матеріалі чиновниця розповідає, як міський голова, піклується про своїх підлеглих та сприяє їхньому розвитку та навчанню: «З 2011 року я працюю з міським головою Анатолієм Олександровичем Душком в Баранівській міській раді спочатку на посаді спеціаліста з юридичних питань, а з 12.11.2015 року – заступника міського голови – керуючого справами виконкому. Саме завдяки цьому керівнику працівники міської ради, які мали бажання працювати, щодня удосконалювали свої знання та фаховість. Анатолій Олександрович не боїться труднощів, він чітко та прямо йде до мети – покращити добробут населення, при цьому навчається сам та зобов’язує навчатися своїх підлеглих…»

Завершується публікація такими рядками: «А зараз хочу підкреслити велике значення того, хто буде керувати Баранівською міською об’єднаною територіальною громадою. Вважаю, що це має бути керівник, який прагне розвитку в усіх сферах життєдіяльності громади, має позитивний досвід, свою сильну команду, для якого справедливість, честь та совість є визначальними, що стане запорукою подолання усіх тих проблем, які стануть на шляху створення економічно та соціально успішної громади. Особисто я не хвилини не вагаюсь перед вибором за кого віддати свій голос, і впевнена, що кожен громадянин майбутньої Баранівської міської об’єднаної територіальної громади розуміє – майбутнє в наших руках, і саме тому ми маємо дуже виважено обдумати за кого потрібно віддати свій голос, щоб не було соромно перед нашими дітьми!»



Передвиборчою агітацією Закон України «Про місцеві вибори» називає будь-яку діяльність з метою спонукання виборців голосувати або не голосувати за кандидатів (ч. 1 ст. 54).

На думку ОПОРИ, матеріал, опублікований на офіційному сайті міськради, має ознаки агітації і є результатом зловживання адміністративним ресурсом.

ОПОРА нагадує, що відповідно до п. 2 ч. 1 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори» органам місцевого самоврядування забороняється участь у передвиборній агітації.

Крім того, у ч. 2 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено: «кандидатам, які займають посади в органах місцевого самоврядування, забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації».

Порушення порядку ведення передвиборної агітації тягне за собою накладання штрафу. Зокрема, у ст.212-9 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено:

«Супроводження офіційних повідомлень у період виборчого процесу коментарями, що мають агітаційний характер, а також відео-, аудіозаписами, кінозйомками, фотоілюстраціями про дії посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування як кандидатів у депутати та на посади сільських, селищних, міських голів – тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

У разі виявлення порушень виборчого процесу, громадське спостереження ОПОРА просить звертатися за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора), а за коментарями: до координатора ОПОРИ за виборами у Житомирській області Оксани Данильченко, тел. (096) 713-91-29.

48 коментарів:

  1. Анонім06.12.16, 11:46

    Ця ж агітка надрукована і в газеті "Слово Полісся". Це вже привід притягнути до відповідальності посадову особу міської ради, яка так розпинається за свого улюбленого шефа. Як говорить сам кандидат, у цій замітці йому вилизали "епіцентр композиції".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 16:39

      А до чого тут посадова особа міської ради? Притягнути до відповідальності треба газету Слово Полісся, яка розміщує такі матеріали без позначки політична реклама, а видає їх за прості публікації, чим вводить в оману читачів і спонукє голосувати за певного кандидата.

      Видалити
    2. Анонім06.12.16, 17:29

      Як це до чого посадова особа??? Під заміткою написано ясно й чітко: Оксана Загорська, заступник міського голови-керуючий справами виконкому". Отже, писав не просто такий собі автор, а посадова особа, яка виконувала на момент публікації посадові обов*язки і підписалася саме як посадовець. Так що доведеться відповідати перед законом.

      Видалити
    3. Анонім06.12.16, 17:43

      Вона може писати що хоче і коли хоче. Відповідає не той хто пише, а той, хто цю писанину публікує, а саме: де публікує і у якому вигляді.

      Видалити
    4. Анонім06.12.16, 17:58

      А за офіційний сайт міської ради, де ця ахінея була опублікована, хто відповідає???

      Видалити
    5. Анонім06.12.16, 18:43

      Той, хто натиснув кнопку "Опублікувати". А точніше той, хто є відповідальним за публікації на сайті. У когось же прописано в посадовій інструкції "редактор сайту" чи "відповідальний за публікації" чи щось таке.

      Видалити
    6. Анонім07.12.16, 08:41

      Наскільки мені відомо, за все, що відбувається в установі, має відповідати керівник. Тому за те, що орган місцевого самоврядування втрутився у виборчий процес попри заборону закону на ці дії, має відповідати керівник міської ради або особа, що замінює його на період відпустки.

      Видалити
    7. Анонім07.12.16, 21:06

      Зняти його з передвиборчих перегонів і все , а заступника вигнати з роботи з тріском ,нехай знають як порушувати законодавство .... Через таких і в державі бардак .

      Видалити
  2. Анонім06.12.16, 11:50

    Там зловживають не тільки адмінресурсом, а й терпінням учителів української мови. Заступниця мера допустила у своєму опусі стільки помилок, що їй би позаздрили б навіть двієчники. Оце така "сильна й грамотна" команда йде на вибори. І що можна чекати від купки тупих і безграмотних людей, які рвуться до влади???

    ВідповістиВидалити
  3. Володимир06.12.16, 12:45

    Цю писанину заступинка не можна вважати зловживанням адмінресурсу, оскільки "сайт" на якому опубліковані ці деферамби меру не можна назвати сайтом. Його можна назвати як завгодно: пародією на сайт або сторінкою мера в інтернеті, але аж ніяк не офіційним сайтом міькради. Мені, як мешканцю Баранівки, дуже соромно за своє місто, коли я бачу як влада позорить його цим "сайтом" в мережі інтернет.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 16:41

      Вован а який повинен бути сайт...просто які норми повинні бути для відкриття свого сайту....

      Видалити
    2. Анонім06.12.16, 17:16

      Я не Вован, але відповім, бо з ним у чомусь згоден. Для відкриття свого - не знаю. Мабуть ніяких, аби тільки не суперечив законодавству. А от державний повинен в першу чергу висвітлювати інформацію (рішення, звіти, кошти, оголошення тощо) Про те, як добре було у Польщі на дні Лукова, чи як я відвідав конференцію в Києві, або як я пишаюсь мером - для цього є фейсбук. Приклад? Ну хоча б державний сайт Нацполіції і сторінкм у фейсбуці Авакова з Геращенком. На сайті - інформація, а на фейсбуці - все решта.

      Видалити
  4. Оксана Сергіївна! Не звертайте уваги на цих писак. Це та категорія "спеціалістів орфографії", яка тільки і може що нацарапувати всілякі гадості на заборах в туалетах,або на такому сайті під анонімами. Ви написали те що думаєте і правильно зробили. Маєте витримати це.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Житомир06.12.16, 13:55

      Маєте витримати... Ігоре, не смішіть. У цьому й наша біда, що для таких як Ви не існує законів та елементарної етичної поведінки під час виборчих перегонів. Саме такі як ви, коли мають доступ до державних сайтів, перетворюють їх у цей час на білборди з власними агітматеріалами і плюють на людей, закони і країну вцілому. Зауважте, ніхто не забороняв Оксані Сергіївні відзвітувати про свою поїздку на форум. Навпаками, я думаю всі би раді були почитати про те, що там і як. Але те, на що в результаті перетворила свій звіт Оксана, нічого крім огиди не викликає.

      Видалити
    2. Анонім06.12.16, 13:59

      Гадості на заборах і в туалетах якраз і пишуть безграмотні й неосвічені люди типу мера і його "честі й совісті". Це добре видно по орфографії! Тільки на стінах туалету й на сайті мерії можна побачити таку недолугу граматику!

      Видалити
    3. Анонім06.12.16, 14:09

      Команді мера дуже далеко до "Спеціалістів орфографіі"

      Видалити
    4. Анонім06.12.16, 14:22

      Звичайно, далеко. Вони ж витають у космосі...

      Видалити
    5. Анонім06.12.16, 14:26

      Пропоную залучити сюди ще й Головдержслужбу, щоб та перевірила рівень володіння державною мовою посадовими особами мерії.

      Видалити
    6. Анонім07.12.16, 09:52

      нацарапувати всілякі гадості на заборах в туалетах,!!!
      Забори в туалетах.
      Тут в голові туалет...

      Видалити
  5. Дід Панас06.12.16, 13:41

    Не вірю!!! Не могла Оксана написати таку ахінєю. Впевнений, що цю маячню її просто змусили підписати. Можливо її навіть катували в підвалах міської ради. Пропоную зібратися і піти на штурм цього сірого замку та визволити цю тендітну принцесу з лап дракона.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 14:22

      Ця "тендітна принцеса" ніколи не вирізнялася розумом чи грамотністю, бо для чого розум для принцеси?

      Видалити
  6. Анонім06.12.16, 13:45

    Космос ніколи не думав про інших. Він є невдячна свинота. Всі, хто привів його до влади в 2010 році - за бортом (Шикула,Гнилориба). Натомість понабирав неуків (Загорська),ледацюг(Оханський) та смотрящіх (Савчук). А ще цепних псів (Оханська, Костецька,Виховський). Але про що думала ця панночка в коротенькій спідничці, до речі, юрист за освітою, коли писала цей сором? Невже вірить, що Толя її захистить?Наївне теля.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 16:18

      Хто не може переплюнути той обплювує. Так і у Вашому випадку. А виглядає це дуже смішно.))

      Видалити
    2. Анонім07.12.16, 13:23

      Дуже смішно виглядає юрист, який напряму порушує закон. Виховані люди не плюються, а просто обходять стороною подібне лайно.

      Видалити
  7. Анонім06.12.16, 14:08

    А заодно нехай ОПОРА перевірить за чий рахунок зробили освітлення в Климентіївці та почистили дороги? В Баранівці не чистять, а Климентіївка аж виблискує!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім06.12.16, 14:26

    От бачиш, Оксано Сергіївно, підвів тебе твій патрон як під пень ср.ти. Він всіх вас там має за лохів. Ви йому лише потрібні, щоб на всіх кутках вихваляли який він гарний.

    ВідповістиВидалити
  9. Тетяна06.12.16, 14:31

    Оксана Сергіївна хороший спеціаліст і відповідальний працівник, але вибори є вибори - мусиш прийняти чиюсь сторону. Тобто я її розумію, але так відверто використовувати для агітації державний сайт - це справді зловживання адмінресурсом. ОПОРА права на сто відсотків.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім06.12.16, 15:42

    Хто очолює "опору" в Баранiвцi?

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім06.12.16, 16:40

    Анонім06.12.16, 16:14
    Для чого було так рано карти розкривати...здав Романовича...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 18:34

      Не думаю, що це Вельчинський. Я чомусь впевнений, що це Душко відправив ці фотки в ОПОРУ для того, щоб вони з'явились в інтернеті. Чому? Тому що хто їх побачить на стовпі? А так їх тепер всі почитали. Душко не такий дурень, як його тут малюють. Я навіть думаю, що часто-густо він сам про себе тут пише погані коментарі, щоб всі його жаліли немов би його тут хтось спеціально обзиває і за нього голосували. Так і в минулому році було.

      Видалити
  12. Анонім06.12.16, 17:05

    А ще нехай ОПОРА перевірить акцію "Відкрите самоврядування". Це теж є пряме порушення (використання службових чи виробничих нарад, зборів колективів для проведення передвиборної агітації).Самоврядування і так за законом є відкритим. Інша річ чого це мерія про це згадала тільки перед виборами? До "списку Загорської " Космос підключив ще з десяток вірнопідданих.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 10:01

      "Опора"- не прокуратура, щоб щось перевіряти.

      Видалити
    2. Анонім07.12.16, 13:20

      Це не прокуратура, але це шанована в Україні громадська організація, яка прозоро й відкрито фіксує порушення законодавства, у тому числі й виборчого. А порушень мерія ще на старті допустила безліч, бо вони думають, що можуть начхати на закон. Але розплата прийде швидко. Чуєш, сурми заграли???

      Видалити
  13. Анонім06.12.16, 17:54

    Шановні люди якщо вас вистачае лише під час виборів нагадити один одному хто е хто то це пів біди а так ви просто перетворюетесь в стадо баранів і звинувачуете у всіх гріхах один одного Прости Господи всім недолугим іх гріхи і дозволь Господим поступати всій твоій пастві на виборах по совісті

    ВідповістиВидалити
  14. Я про Загорську і Душка був кращої думки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 08:44

      А мені вже давно відомо, що це гниль, від якої тхне душком. Пітекантропи діють як пітекантропи.

      Видалити
  15. ой ,якже шановні людоньки та Вам треба всім пити мінеральну,лікувальну воду, під назвою Шаянська, у ній є природний вміст йоду ,а Ви цим нехтуєте, от і маєте результат...поки ще не так пізно, зверніться у магазинчик до Бондаренка ,там така вода ШАЯНСЬКА є, можливо у Вас людоньки зменшиться йододефіцит і Ви приймете правильне рішення...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 13:17

      Не робіть рекламу для Модестовни, яка направо й наліво розпродує цю йодовану воду, але чомусь її чоловіку від цього не легше. Там допоможе хіба що Новогуйвинська водичка.

      Видалити
    2. Анонім08.12.16, 01:58

      сама не додумалася, а списала бізнес в інших, плагіатка...

      Видалити
  16. Анонім07.12.16, 07:55

    Пані Загорська всю цю гидоту пише орава вельчинського. попросіть чоловіка хай перевірить універсам вельчинського- у голови державноі адміністраціі там працюють неоформлені люди. зарплату получають в конвертах випадково вчора побачила звіт в податкові.який він може бути після цього кандидат і тим більше голова адміністраціі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 13:15

      Ця не-пані хай спочатку перевірить кафе, мийку й фірму свого патрона, де певні особи оформлялися від центру зайнятості, який їм же платив зарплату з державного бюджету у вигляді дотації роботодавцю на відкриття нових робочих місць, а потім цих людей заставляли йти "за власним бажанням",щоб не платити ще 2 роки із свого кармана. А далі знову брали з центру зайнятості нових людей, щоб ті працювали за кошт держави. Ця "карусель" тривала роками, тому й плинність кадрів в Авісі - найбільша в районі. А те, що перший зам мера до цього часу займається платіжками Авіса - це правильно? Сам постачає товари в Авіс, а потім сам же й підписує від імені мера договори на придбання цих товарів(уже за значно вищими цінами!). У його робочому комп*ютері - хоч гать гати таких замовлень на Авіс! А зарплату то платить не Авіс, а громада! Так що УБЕП чи УБОЗ є над чим попрацювати.

      Видалити
    2. Анонім07.12.16, 13:52

      Вона ніколи не була й не буде пані, бо не має ні своєї думки, ні гонору.

      Видалити
  17. Остап07.12.16, 15:08

    Хлопці та дівчата! Замість грязної писанини, займіться краще корисними справами. Великого геройства написати під "анонімом" на людину всякі негарні речі не потрібно. Майбудь було б чесніше та справедливіше прийти, і сказати свою думку, дивлячись людині у вічі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 16:45

      Ці негарні речі, на жаль. є правдою, а правда, як відомо, очі коле.

      Видалити
  18. Анонім07.12.16, 23:37

    Не шукайте винних, не шукайте причини... зазирніть кожен у свою душу "чисту"...і у вас зникне бажання гадити один одного...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.16, 09:22

      Є факт порушення виборчого законодавства, який зафіксувала НЕЗАЛЕЖНА громадська організація з міжнародною репутацією. Є й інший факт, що сайт міської ради став адмінресурсом кандидата в мери, що є неприпустимо з точки зору закону. Що ще потрібно для твоєї "чистої" душі?

      Видалити