17 грудня 2016

Освітяни Баранівського району одержать всі виплати до кінця року, - райрада


Всі педагоги району, крім інших виплат, передбачених ст.57 Закону України “Про освіту”, одержать у грудні ще й щорічну грошову винагороду в розмірі, встановленому рішенням сесії райради.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської районної ради.

"Упродовж 2016 року в районі забезпечувалося виконання більшості державних гарантій, передбачених ст.57 Закону України “Про освіту”. Зокрема, у повному обсязі здійснювалася виплата педагогічним працівникам надбавок за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи та проведена виплата допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки.

Варто зазначити, що фінансування всіх зазначених виплат реалізується в розмірах і в порядку, визначених Кабінет Міністрів України в межах видатків, врахованих у розрахунках до державного бюджету  та місцевих бюджетів. Тому у випадку, якщо коштів освітньої субвенції не вистачає на реалізацію цих заходів, то відповідні видатки можна здійснювати за рахунок місцевих бюджетів (за наявності відповідних фінансових ресурсів).

Саме тому 20 грудня на засіданні сесії Баранівської районної ради буде розглядатися питання про надання коштів з районного бюджету на виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків. Депутати районної ради затвердять загальну суму коштів, яка буде спрямована на реалізацію зазначеного абзацу ст.57 Закону України “Про освіту” і, виходячи із загальної суми, встановлять відповідний відсоток виплат. Таким чином, очікується, що всі педагоги району, крім інших виплат, передбачених ст.57 Закону України “Про освіту”, одержать у грудні ще й щорічну грошову винагороду в розмірі, встановленому рішенням сесії районної ради.


Нагадаємо, завдяки скоординованим діям керівництва району й області для освітян району з листопада виплачується надбавка за престижність педагогічної праці в максимальному її розмірі — 20% від посадового окладу (ставки заробітної плати)", - йдеться у повідомленні.

Немає коментарів:

Дописати коментар