28 грудня 2016

Баранівський район серед лідерів з продажу землі несільськогосподарського призначення


У Житомирській області з початку року продали 100 земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Загальна площа проданих земель становить 35,07 тис. га.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держгеокадастру.

Найбільше ділянок придбано в Овруцькому (12 наділів площею 3,6 га), Коростишівському (11 ділянок площею 3,84 га) та Баранівському (11 наділів площею 2,89 га) районах. Вартість проданих земель склала 12,58 млн грн. Загалом, з урахуванням розстрочення платежів за продані земельні ділянки в попередніх періодах, до бюджетів надійшло 20,04 млн грн.

З цих коштів 85%, або 17,12 млн грн, надійшло до місцевих бюджетів.

"Кошти, отримані місцевими громадами від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, можуть бути спрямовані на розвиток місцевих територій та вирішення соціально-економічних питань", - зазначає прес-служба.

Довідково. Продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності згідно з вимогами статті 128 Земельного кодексу України здійснюють місцеві держадміністрації або органи місцевого самоврядування в межах їхніх повноважень.

Немає коментарів:

Дописати коментар