21 грудня 2016

Першотравенська та Дубрівська школи мають отримати 26 комп’ютерів з КНР


21 грудня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич і голова обласної ради Володимир Ширма вручили керівникам міст, районів і тергромад сертифікати на отримання 834 комп’ютерів.

Про це повідомляється на сайті Житомир.info

Згідно розподілу комп'ютерного обладнання та ліцензійного програмного забезпечення, Першотравенська загальноосвітня школа Баранівського району має отримати 15 таких комп'ютерів, загальноосвітня школа Дубрівської сільської територіальної громади - 11.

«Всі ці 834 комп’ютери вдалося отримали в рамках соціальної угоди, підписаної між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки. 57 шкіл отримають сьогодні сучасні комп’ютерні класи – і це не може нас не радувати. Мало того, це для нас такий дуже не дешевий подарунок, бо вартість 834 комп’ютерів – 10 млн 300 тис. грн. Вартість одного такого комплекту, який ви сьогодні бачите, він перед вами, – 12 тис. 342 грн. Сюди входить монітор, системний блок, мишка, клавіатура і, що для нас немало важливо, це ліцензійне комп’ютерне забезпечення», – сказав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Розповідаючи про технічні параметри нових комп’ютерів, учитель інформатики Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М. Й. Очерета Ігор Баранов зауважив, що потужних графічних програм, зокрема ігрових, вони можуть і не «потягнути», але для занять у школі – більш ніж згодяться.

«Це середнього класу комп’ютери, років на п’ять їх вистачить. Якісь надсучасні ігри на них не встановиш, але для школи вони й не потрібні. Важлива особливість у тому, що монітори матові, тобто не віддзеркалюється, коли йде зображення. Ці комп’ютери мають комплектацію: двоядерний процесор, 4 ГБ оперативної пам’яті, жорсткий диск на 1 ТБ, 8 USB, дисковод із можливістю запису дисків. Окрім цього, в комплекті йде перехідник, тобто можна підключити до HDMI другий монітор. Також є можливість горизонтально розміщувати. На комп’ютери встановлена професійна ліцензійна операційна система Windows10 і MicrosoftOffice-2017», – розповів Ігор Баранов.

Як зазначено у повідомленні, всі надані комп’ютери, за домовленістю МОН з компанією Microsoft, будуть забезпечені ліцензійними програмами та сервісним обслуговуванням.





фото з сайту Житомир.info

Немає коментарів:

Дописати коментар