06 жовтня 2016

У Баранівській міськраді розповіли хронологію подій в Случі, коли масово гинула риба


5 жовтня у Баранівській міській раді розповіли хронологію подій в Случі, які передували масовій загибелі риби, котру місцеві жителі спостерігали 4 жовтня в районі міні-ГЕС на східній околиці міста.

Про це повідомляється на сайті Баранівської міської ради.

«У п’ятницю, 30 вересня, жителі Першотравенська повідомили про те, що стався перелив через дамбу на р. Хомора навпроти заводу, а вже у суботу було зафіксовано загибель риби в р. Случ у Марківці. Проблема дійшла до Баранівки у неділю в район "прикрого берега".

Станом на 3 жовтня пляма нечистот вперлася в затор водорослів перед дерев’яною кладкою на Заріччя. Міський голова А. Душко ініціював сплав водорослів у напрямку шлюза. Цілий день тривали роботи. О 15:00 затор був ліквідований. Того дня з самого ранку від моста до кладки можна було спостерігати величезну кількість риби, яка піднялася на поверхню води поблизу берегів у пошуках порятунку. Тони риби було виловлено людьми. Її перевозили в інші водойми, не виключено, що використовували у їжу.

4 жовтня ситуація повторилася на відстані 200-300 м від шлюзу. Було прийнято рішення опустити рівень води з тим, щоб прискорити відходження «отруєної» води. Маса риби перепливла через шлюз, але це було правильне рішення, бо риба масово задихалася. Багато людей показали приклад порядності, але й багато хто пхав «здобич» у мішки.

Самим поганим у цій ситуації є те, що починаючи з п’ятниці усі служби проінформовані й не вжили жодних заходів. Немає лабораторних досліджень води, риби. Знову Случ і люди залишилися наодинці з своєю бідою
», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 жовтня у Баранівці на річці Случ знову виявили масову загибель риби.

Немає коментарів:

Дописати коментар