17 жовтня 2016

У селищі Мар’янівка на території костелу урочисто відкрили пам’ятний знак


1 жовтня у селищі Мар’янівка Баранівського району на території костелу урочисто відкрили Пам’ятник жертвам голодомору, політичних репресій, загиблим під час Революції Гідності та в АТО.

Ініціатором встановлення пам’ятника став ксьондз Павел Кубек, який із Польщі привіз скульптуру. Посприяла тамтешня спільнота. Значну поміч у встановленні монумента, облаштуванні території надав місцевий склозавод, зокрема, виконавчий директор підприємства Роман Будник.

Крім місцевих мешканців участь у церемонії відкриття пам'ятника прийняли: віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовський, голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський, голова районної ради Сергій М'ялківський, голова районної організації ветеранів Іван Цимбалюк, керівник районної спілки учасників та ветеранів АТО «СХІД» Віталій Сігнаєвський, воїни АТО та священики.

"Нині, в цей складний час, юнаки й чоловіки з Мар’янівки захищають нас від ворога на сході країни. Сорок вісім мар’янівців взяли участь у бойових діях. Шестеро й нині в зоні проведення АТО. На них чекають дружини, діти, батьки. Загинув, на жаль, мужній воїн — наш земляк Вадим Пашковський. Його пам’ять вшановуємо сьогодні теж", - сказав селищний голова Мар’янівки Олександр Добровольський.

Перед урочистостями в храмі відбулося богослужіння. Потім на мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв. Честь відкрити пам’ятник було надано батькам Вадима Пашковського — Віктору і Галині. Після чого до підніжжя монумента поклали квіти, на честь героїв пролунав салют, а учні місцевої школи продекламували присвячені їм поетичні рядки.









фото та відео Марії Рудик

Немає коментарів:

Дописати коментар