30 вересня 2016

Громадські активісти контролюють перевірку Мінприроди на підприємстві «Еко-Нова»


Громадська організація «Вільні люди», «Автомайдан Житомир» та еколог-активіст Ірина Коцюба контролюють перевірку, яке здійснює Міністерство екології та природних ресурсів на житомирському підприємстві з утилізації небезпечних речовин «Еко-Нова».

За даними активістів, жителі міста зібрали більше 2000 підписів та неодноразово звертались до органів місцевого самоврядування та влади з проханням розглянути законність діяльності компанії.

Зважаючи на численні скарги та звернення, Міністерство екології та природних ресурсів України взялось за перевірку ліцензії підприємства.

Наша мета - забезпечити публічність, відкритість та максимальну прозорість перевірки. До цього процесу вдалось залучити представників ЗМІ та експертів з екології. Ми також поспілкувались з місцевими жителями та заступником голови Баранівської райради, аби перевірка стала максимально об’єктивною”, - зазначив координатор мережі “Вільні Люди”.

Активісти наголосили, що навколо ТОВ «Еко-Нова» розгорнулось уже багато скандалів, що неодноразово висвітлювались у ЗМІ: йдеться про ігнорування думки жителів міста, які одностайно “проти” діяльності компанії.

Складається ситуація, що ліцензію на утилізацію пестицидів і гербицидів отримано законним шляхом. Проте, діяльність ведеться тільки "на папері“ — устаткування не використовується. Важливо, що угоди заключено з бюджетними організаціями, що надає справі ще більшого резонансу”, - наголосила еколог-активіст Ірина Коцюба.

Разом з тим, за даними Державної екологічної інспекції, ТОВ «Еко-Нова» здійснює свою діяльність на підставі ліцензії та позитивних висновків експертиз Мінприроди.

Держекоінспекцією у Житомирській області в період з 26.04.2016 по 04.05.2016 проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства вказаним суб’єктом господарювання, в ході якої встановлено, що ТОВ „Еко Нова“ здійснює операції у сфері поводження з небезпечними відходами (збирання, перевезення, оброблення, утилізація) на підставі ліцензії Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.12.2013 серія АЕ № 287084”. “У відповідності до "Наукової еколого-експертної оцінки“ розділу "ОВНС“ проекту "Діяльність“ ТОВ "Еко Нова" по збиранню, перевезенню, зберіганню, переробці небезпечних відходів на території складського комплексу за адресою: місто Баранівка, вулиця Івана Франка, 104а” ДП “Центр еколого-експертної аналітики” Міністерства екології та природних ресурсів України від 29.04.2013, діяльність відповідає вимогам чинного природоохоронного законодавства та є екологічно допустимою“.

Нагадаємо, за даними правоохоронних органів, Мінекології видало ліцензію для «Еко-Нова» на підставі сфальсифікованих даних і попри заперечення з боку місцевих жителів.

Ірина Макаренко, інформаційне агенство УНН

7 коментарів:

  1. Анонім01.10.16, 19:22

    Чи не є це черговою мильною булькою ? А де ж подівалися активісти з Баранівки ? А чи відомо що із бувшого льонозаводу , а нині з ЕкоНова йдуть аварійні дренажні системи поза очистні споруди , які скидають стоки із підприємства прямо в річку Случ , запитайте бувшого головного інженера Молодковця .... Як може працювати підприємство по переробці вредних відходів в притуул до житлових будинків , як можна було отримати ліцензію з грубими порушеннями Земельного законодавства , Закону України Про відходи та низки інших .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.10.16, 21:31

      та Молодковець такий же {censored} як і ти (якщо ти повторюєш його слова) ... система каналізації побудована таким чином, що стоки проходять через каналізаційно-насосні станції, які насосами перекачують їх до очисних споруд. а за законами фізики (яку ви разом з Молодковцем в школі не вчили) рідини вверх перетікати не можуть. А єдина дренажна система в Баранівці (до речі дійсно аварійна) йде по центральній вулиці мимо адміністрації та мерії і зливається в Случ біля Фарфорового.
      тож, перш ніж писати несинітниці, в яких зовсім не шурупаєш, поспілкуйся краще з розумними лоюдьми, а не з Молотковцями !!!

      Видалити
  2. Алхімік02.10.16, 09:33

    Шота мнє чуєтса що все ідет за законом денег а точніше картина маслом й простим олівцем - очолили щоб прикрити . Задум логічний і в Баранівці це пройде. Перевірка була контроль найсуровіший висновки прозорі ....... Хлопаємо і руками і вухами. Бабло ось де ключик. А переходити на персоналі це метод відволікти й так пасивний соціум від проблеми. Вчимо таблицю Менделєєва а далі будуть практичні. Привіт і дякую.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім02.10.16, 16:03

    Дуже схоже на підставу. Я не здивуюсь, коли в кінці перевірки саме ці активісти і скажуть , що все просто зає..сь і еконова саме екологічно чисте підприємство.

    ВідповістиВидалити
  4. Володимир02.10.16, 20:17

    Після невдалої спроби впарити всім про "громадські слухання" ребята з ЕкоНова роблять ход конем - купують активістів. Хто ж скаже щось проти, якщо активісти з самого Києва і Житомира все проконтролювали. Хороша спроба, ЕкоНова +1.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім02.10.16, 21:34

    Ці так звані волонтери є 5 колоною ЕкоНової , аби ЕкоНовій свій зад прикрити . Адже чому це вони так піклуються про Баранівський район .Такі громадські організації як " Вільні Люди , "Автомайдан Житомир" та громадський еколог Ірина Коцюба так проконтролюють перевірку Мінприроди , що після неї на заводі можна буде не тільки шкідливі реччовини утилізувати , а й радіоактивні . А деж баранівська громадськість ? Чому немає нікого із Баранівки . Шановні вибачте , але у Баранівчан більше розуму в дупі , як у вас в голові . Звиняйте , чергова афера не пройде . Якщо треба буде то ту всю вашу громадськість на вилах винесем , запам"ятайте , нам важливе наше здоров"я і чисте довкілля , а не ваші гроші .

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім04.10.16, 19:26

    Баранивчанах пийнули і сплять намертво, а все інше нехай саме і робиться , трутні хочуть щоб їм все хтось зробив... ну просніться барани...

    ВідповістиВидалити