23 вересня 2016

Юні лісівники з Баранівки взяли участь в обласному зльоті шкільних лісництв


17 вересня члени шкільного лісництва «Паросток» разом із понад півтисячею школярів з усієї Житомирщини зїхалися до Малинського лісотехнічного коледжу на обласний зліт шкільних лісництв.

Своєрідне свято щороку дітям організовують лісгоспи та профспілка працівників лісового господарства області, а також керівництво та викладацький склад Малинського коледжу. Традиційно цей захід відбувається прекрасної вересневої пори – напередодні Дня працівника лісу. Адже значна частина теперішніх юних лісівників в недалекому майбутньому прийдуть на зміну тим, хто сьогодні плекає ліси нашого краю. А хто й вибере іншу життєву стежину – всеодно на все життя залишиться справжнім другом природи. Адже і керівники учнівських лісництв, і наставники-лісівники докладають усіх зусиль, аби виховати екологічно свідомих громадян нашої держави.

- До змагань діти готуються впродовж усього року, - каже головний лісничий державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство» Віктор Мірошниченко, який опікується шкільним лісництвом «Паросток» - неодноразовим переможцем конкурсів, як обласного, так і загальноукраїнського рівня. - Теоретичні заняття в класах чергуються з практичними: учні заготовляють лісове насіння, доглядають за посівами у розсадниках та теплицях, створюють лісові культури, розвішують шпаківні тощо. А ще беруть участь у різноманітних конкурсах, акціях, фестивалях. 

Така співпраця корисна не лише школярам, а й нам, лісівникам з досвідом, - вони заряджають нас своєю енергійністю, молодечим запалом та бажанням освоювати нове.

- Все, чому ми навчаємося у шкільному лісництві, обов’язково стане нам в нагоді у дорослому житті, - долучається до розмови член «Паростка» Вікторія Парфенюк, яка в одному з найважчих етапів «Грунтознавство» набрала максимальну із можливих кількість балів. – Навіщо мені знати все про грунти? Я ж у майбутньому обов’язково матиму будинок – тож до озеленення подвір'я підійду професійно: знатиму, які рослини, де можна висаджувати.

Впродовж дня на стадіоні коледжу тривають конкурсні змагання. Юні лісівники за слідами розпізнають звірів, за плодами та насінням – рослини, виявляють свої знання та вміння з лісової таксації, а таланти – в художній самодіяльності.

Кінець змагального дня увінчався оголошенням переможців, вітаннями, побажаннями. Третє місце завоювали учні шкільного лісництва Коростенського лісового господарства, другий результат показали юні лісівники Малинського лісового господарства. Естафету першості в цьому році повернули вихованці Ємільчинського шкільного лісництва. Вони й захищатимуть честь Житомирської області в загальноукраїнському конкурсі.


Прес-служба ЖОУЛМГ

Немає коментарів:

Дописати коментар