06 вересня 2016

З 6 вересня на водоймах Баранівського району знову можна ловити раків


З 6 вересня у межах Баранівського району, як і всієї Житомирської області, перестала діяти заборона на вилов раків. Тепер кожен бажаючий зможе офіційно долучитися до улюбленої справи.

Про це повідомляє управління рибоохорони в Житомирській області.

«Дозволяється ручне збирання раків, вилов їх раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом» - не більше п’яти снастей на ловця. Одній особі  за добу перебування на водоймі загального користування можна виловити не більше 30 раків, а мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше, ніж 10 см. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування», - йдеться у повідомленні.

Особи, які порушуватимуть дані правила, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності: за перевищення кількості виловлених раків однією особою за добу буде накладено штраф у розмірі до 680 грн, за інші порушення при вилові раків - до 170 грн.

Крім цього, при перевищенні добової норми вилову раків на одну особу порушнику доведеться сплатити 25 грн 50 коп. за кожного незаконно виловленого рака.

Житомиррибоохорона просить громадян, які стали свідком правопорушення на водоймах, повідомляти про такі факти за телефоном «гарячої лінії» (0412) 27-57-81.

Немає коментарів:

Дописати коментар