05 серпня 2016

У селі Табори оголосили карантин через хвору на сказ лисицю, яка покусала собак


31 липня у селі Табори лисиця покусала двох собак. Виявилось, що вона була хворою на сказ. У зв’язку з цим на території села та прилеглій до нього території в радіусі 3 км ввели карантинні обмеження.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації на період дії карантинних обмежень заборонено промисловий ліцензійний відстріл диких тварин та їх вивезення.

Згідно затвердженого комісією плану заходів щодо ліквідації захворювання тварин на сказ, Баранівську районну державну лікарню ветмедицини зобов'язано провести профілактичне щеплення тварин проти сказу, які утримуються громадянами села Табори, а собак, які мали контакт з лисицею ізолювати та вести за ними спостереження протягом 10 днів.

Також у комплексному плані заходів зазначено, що власники тварин повинні негайно повідомляти ветлікарів про кожний випадок укусу свійських тварин дикими хижаками, бродячими собаками, а також при підозрі  захворювання тварин на сказ.

Нагадаємо, вакцинацію собак та котів проти сказу проводять у Баранівській районній ветлікарні з понеділка по четвер з 13.00 по 16.00  за адресою: вул.Старченка, 11.

Немає коментарів:

Дописати коментар