21 серпня 2016

У Баранівці вирішували, чи місце лику Ісуса Христа на будівлі КПП


17 серпня на стіні колишнього стаціонарного поста Державтоінспекції художники створили мурал з образом Ісуса Христа. Проте незабаром з'явилися ті, кому така ініціатива виявилась недовподоби.

Вже наступного дня, 18 серпня, у кабінеті першого заступника голови Баранівської райдержадміністрації Володимира Хіміча відбулася "закрита" зустріч, на яку, окрім автора муралу Володимира Кравчука, запросили представників місцевих релігійних громад. Ініціатором такої зустрічі виступив депутат райради, голова районного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Олег Ковальський.

Журналістів на дану зустріч не запрошували та бути присутніми на зустрічі заборонили.

За словами голови РО РПЛ Олега Ковальського, цей мурал має чітко виражений замовний характер. Він також впевнений, що святий образ не може бути зображений на приміщенні, яке не є культовою спорудою та ще й без дозволу певних релігійних осіб.

"Чітко промальовується картина, що це був замовник, виконавець і робота на результат. Святий образ не може бути намальований на приміщенні. Це не є культова споруда. Має бути дозвіл певних релігійних осіб, які мають право дати дозвіл і освятити цю роботу. Там чітко вимальовується прапор православного «русского мира» в боротьбі за російську православну церкву. Це все підтримує отець Роман та міський голова, який зараз відхрещується від цього, хоча він знав про це. І це за його вказівкою все це робилося. Тут дуже чітко прослідковується лінія. Все це проросійське кубло треба чітко викорінювати. Остаточного рішення ніякого не прийнято, завдання не поставлені. Особи, які за це відповідають - не визначені. Я так бачу, що з цього нічого не буде. Ми поставимо прапори, а далі нехай оцінку цьому всьому дає суспільство", - сказав Олег Ковальський.

Автор муралу, місцевий художник Володимир Кравчук, всі звинувачення відкидає та запевняє, що ніякого наповнення, крім естетичного, тут немає.

"Тут немає ніякого релігійного підгрунтя. Це просто естетичний важіль, щоб прикрасити оте місце. Ніякого наповнення, крім естетичного, там немає. Будемо допрацьовувати далі в цьому ж руслі, лише додамо патріотичних кольорів. Можливо, залучимо інших людей, які дороблять це все в більш патріотичних настроях", - сказав Володимир Кравчук.

Шодо духовенства, то думки розділилися. Благочинний Баранівського округу Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Роман Клим запевнив, що не вбачає в такому зображенні нічого осудного чи богохульного.

"Коли ти бачиш щось добре, то радується душа. Але можна було його зробити з українським орнаментом, з вишивкою, в більш патріотичному дусі. Це моя особиста думка, як священника. По самому лику, що написав художник, то там синє небо, жовтий німб. Там є символ України. Це мені дуже сподобалося. Воно мало б бути біля церкви, але якщо цей образ буде зупиняти нетверезих водіїв чи людину, яка щось надумала собі, то, можливо, він буде їй стимулом до спасіння. Можна було б увіковічнити це місце, як пам'ять про наших героїв, зробити до міста якесь відношення. Але коли вже його написала людина, то я думаю, що не треба вже цю людину засуджувати", - сказав Роман Клим.

Натомість благочинний Баранівського округу Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Геннадій Пограничний виступив проти зображення лику святого на цьому місці і запропонував додати патріотичності в уже створений образ Ісуса Христа.

"На мою думку, його взагалі там не повинно було б бути. Тому, що це не місце для образа Ісуса Христа. Але більшість вирішила, що він там повинен залишитися. Тільки не у такому вигляді, з якимись там підтекстами. Тому вирішили присвятити його, як пам'ять тих, хто загинув захищаючи Україну. Там будуть зображені шеврони 95-ї бригади, 30-ї бригади, 10-го батальйону і навіть ДУК Правого сектора", - сказав Геннадій Пограничний.

62 коментарі:

  1. Колиcь щоб зобразити образ Леніна повинен бути дозвіл відповідних "советских" інстанцій. Лик Ісуса також повинен малюватись за згодую відповідних церковних громад а тим паче за дозволом місцевої громади. Будуть по цьому питанню ще не один день суперечки. Тоді шановні які противники моєї думки. Коли у вас родиться син дайте йому ім'я Ісус - практично можливо але табу в суспільстві.

    ВідповістиВидалити
  2. Пане Ковальський. Ти мені хоча і добре знайомий, але мені не подобається твоя позиція стосовно суспільного життя, відносин. Ти не радикал, а справжній есесовець

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.08.16, 21:23

      я також такої думки.і чомусь в голові крутяться такі слова-що занадто-то не здраво.

      Видалити
  3. А у голові цього "святого" Пограпничного все святе ?

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже рада, що залишиться лик Ісуса і додасться українська символіка та пам'ять про наших захисників!
    Отець Роман, це щастя, що Ви на чолі нашого місцевого духовенства. Як завжди, несете любов в душі людей! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім22.08.16, 13:00

    а до чого правосеки??? теж мені герої... а щодо образу нічого поганого не бачу. це наші радикалики знову попіаритись хочуть.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім22.08.16, 13:57

    Так би i сказали , що головна причина в продвиганнi київського патрiархату, а то задарма обгадили роботу людей. Проблема Вови була в тому , що Душка згадав, з цього почалась вся мутка, бо вибори ж скоро. Треба ж скористатися нагодою i з плюса мiнус зробити. Ковальський, твою би прить - та в вiрне русло.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім22.08.16, 14:06

    А до чого тут загиблi в АТО???? Всiм зрозумiло, що автор зобразив лик за для зменшення ДТП i в пам"ять усiм хто загинув на цiй дорозi. Що за маразм???Бо одному придурку щось там привидiлось, якiсь антиукраїнськi настрої , то треба так воду було скаламутити? Тепер видно за ким реально псих.лiкарня плаче.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім22.08.16, 15:18

    Олеже будь добрішим! Нешукай ворогів там де їх немає!Хто знає Володю той ніколи не скаже ,Що він не любить УКРАЇНУ!Через шукачів ворогів в 30 роки було рострілено міліони українських патріотів.Тобі Олег нехватаї шкіряної куртки і нагана ?А може на передок підеш ,як поступив Сергій Чубар! Слабо????До речі по останній іцформації,яка підтверджена Ляшко і Тимошенко агенти фсб

    ВідповістиВидалити
  9. Дід Панас22.08.16, 15:18

    Одного разу радикалам
    Захотілося піару.
    Вони довго не гадали,
    Будку вмить облюбували,
    Прапорами запаслися
    І до Толі подалися
    (Треба ж все обмізкувати,
    Як ті прапори чіпляти!)
    Ну, а Толя - молодець
    І на дудці добрий "грець",
    На піар дає патенти
    І НЕ ТЕРПИТЬ КОНКУРЕНТІВ.
    Скликав він КОСМІЧНУ РАДУ - і посипались поради,
    Як ті прапори чіпляти й сіру будку фарбувати.
    Сперечалися до ночі,
    Так, що аж летіло клоччя.
    Аж до мера раптом вранці
    Друг зайшов у вишиванці.
    Мер мерщій покликав Васю -
    Й почалася катаВАСіЯ.
    Тут вже не скликали НАСА,
    Мер сказав: - Малюйте Спаса!
    Швидко фарби відшукали,
    Все, що треба, вмить придбали,
    Ретьмана дали в підмогу:
    - Намалюйте, хлопці, Бога!
    Маляри не зволікали,
    Швидко Спаса "змалювали",
    Щоб з рожевої, із будки
    Той дивився на маршрутки.
    (Бо як у душі - нічого,
    Для піару кличуть Бога!)
    Враз "прозріли" радикали:
    - Що ся стало? Як ся стало?
    Та й до мера з запитанням:
    - Хто дозволив "малювання"?
    Мер розвів руками: - Звісно,
    Спохватилися ви пізно!
    Бо Баранівка - моя,
    Тут піарюсь тільки я!
    ______________________________________________
    У байці цій мораль така:
    Хочеш справу завалити - то звертайся до Душка!


    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.08.16, 17:56

      Собаки гавкають, а караван іде... Висновок - раз собаки гавкають, значить караван іде в правильному напрямку....

      Видалити
    2. Анонім22.08.16, 19:33

      Петрович-Ваш вірш??? Молодець!!!!

      Видалити
  10. Анонім22.08.16, 15:21

    Олег тої дії можуть привести до внунрі державного протистояння , що наруку московським посіпакам.

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім22.08.16, 15:45

    Чого сваритись намалюйте заты портрет Ковальського разом з Тарасом сусом та ы хай будуть спокыйны, а то не можуть дати попару.........

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.08.16, 20:16

      Хай укр патріархат збудуе власними силами собі церкву хочаб одну бо земельні ділянки взяли дві і крім будяків там нічого не росте тоді побачимо скільки іх в місті завелося і чи мають вони право голосу а якщо не мають за що будувати хай продасть Ковальський машину ідобавить І вже там малюють все що той ***** скаже

      Видалити
  12. Анонім22.08.16, 17:14

    Генадiй Пограничний не з того починає. Раз проти зображення Христа а за ДУК Правого сектора. Я так розумiю, це так хлопцям дань вiддать хочете за те що помагають церкви заграбастати? З таким настроєм, ви, благочинний, не надовго в нашiй сторонi. Бо на правосекiв купа наших Iванiв з вилами вийде, якщо треба буде.Не доводiть народ до гiрха. Менi це все нагадує саме той перiод , коли хрести з церков знiмали,i церкви палили. По ходу тут те саме, тiльки патрiотизмом прикрите. ГАНЬБА!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.08.16, 00:09

      Ще недавно правосєків Душко приводив у районну раду, а потім квасив з ними на кухні в мерії, називав друзями. А тепер вони вже вороги? Мабуть, треба братися за вила...

      Видалити
    2. Анонім23.08.16, 19:42

      А хто дасть Іванам вила, радикали- ні,А душко і понині...

      Видалити
  13. Анонім22.08.16, 17:19

    картину назвіть ІУДА І ЮРОДІВИЙ

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім22.08.16, 20:18

    А в подмастерья нехай візьме Хіміча-***** ото буде патріотичний дует

    ВідповістиВидалити
  15. Поки український наро не стане єдиним,нацією ,толку не буде ...22.08.16, 21:51

    Ого скільки ще баранів з чанів повилазило,і за вила мають хвататися ,так руський мір захищати будуть , а ну но тай на передок всі, шикуйтеся строєм , покажіть но які ви браві ребята, ви ж не за ІСУСА свою прить показуєте , а за монгола якого митці баранівські злабудили, а отець Геннадій майбуть не проти ІСУСА , а проти того де і як можна розміщувати ікону ,а не богохульне знущання,саме смішно що душко ні при чому, і почти той і вова ні при чому , скоро роман клим скаже що саме появилося...,
    Ковальський все правильно каже,і робить ,а ви самі маргінали ,чекаєте не дочекаєтеся коли прийде раша ,бо по українському ви не хочете жити, запроданці, ото вам і треба до лікаря..., але дана хвороба вже має свої рецидиви,лягайте на воду і пливіть як гі*** за течією ,ходіть у церкву мп і давайте грошики на патрони якими будуть вбивати наших людей, за тіж ваші гроші будуть кацапи робити диверсії в УКРАЇНІ , а ви всі будете протистояти всьому українському тут у цьому містечку, ну і хто ви всі ,маргінали, після цього... самі настоящі іуди...
    В Конституції Франції є поняття «французька нація», а у Конституції України фігурує «український народ» як сукупність тих, хто проживає на даній території. При цьому варто комусь промовити «українська нація», як відразу ж починають волати про націоналізм, не розуміючи, що це таке.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.08.16, 23:51

      Ото приплющило,Олега,що даже тут стидається своїм ім'ям підписались.Причому патріотизм до малюнку,як же ви до влади лізете,по костях,не дивлячись ні на кого?Може досить піар на крові робити! Хлопці гинуть,а ви все не нажеретесь! Зробіть щось що людям краще жилося і вони вас почують!

      Видалити
    2. Твоя совість23.08.16, 00:11

      Які кості? Яка кров? При чому тут хлопці з АТО? Є КПП, образ і два лагері - задоволені і не задоволені. І одне і друге і третє - все тут, в Баранівці. Одумайся і не згадуй хлопців з АТО кожний раз, коли тобі кортить ТУТ лайном когось полити. А оце від Аноніма іншому Аноніму, що той не підписується - сміх.

      Видалити
    3. Анонім23.08.16, 00:12

      Он мер уже при владі. А толку з того? По костях прийшов, крові випив зі своїх же підлабузників море, іще ніяк не нажереться! І що, вам краще стало жити??? Хлопці гинуть, а його син прославляє рашу на вєліком і могучєм. А ви мовчіть, барани у чанах...

      Видалити
    4. Гірше за російські воші,можуть бути українські гниди.23.08.16, 07:44

      А це і не Олег написав , повторюю ще раз, буде себе український народ поважати, стане нацією,буде єдиним, буде толк , тоді із нашим отцем УПЦ КП, і не треба буде їти на передову, бо її, війни не буде, а поки що іде війна, і ви всі маргінали носите гроші до церкви мп, і здаєте для того щоб руський мір скоріше прийшов, навіть дали завдання,художникам-зрадникам намалювати картинку яку кацапи використовують на своїх знаменах,готуєтеся до зустрічі...а спитайте маргінали у свого колеги художника, малюнок малювала людина яка в 2014р самовільно покинула розташування в/ч м. Бердичів , яку прокуратура пробувала притягнути до відповідальності,відкрутився з вашою допомогою ,отакі у нас горе- офіцери,от і привіт вам монголи від таких патрій-отів...такі монголи не будуть нацією...

      Видалити
  16. Привіт монголам23.08.16, 00:00

    Всіх націоналістів разом з їхнім "отцем" на передову

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім23.08.16, 08:15

    На які патрони? Він на хату собі. Ну прийде кп-шнік і собі на хату почне , то ті хоч побудували а ці на готове.
    І в тих і в тих шкурний інтерес, тобто однакові. А коли ти такийже тільки на солов'їній намагаєшся белькотати то ти ще більше чмо бо хочеш нажитись на своїх же українцях

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.08.16, 12:33

      МП нічого не будував, теж прийшли на готове. Часто будували звичайні люди, усім миром. Просто Московська церква проворно оформила все на себе. Наприклад, у Баранівці церква побудована поміщицею Єлизаветою Гагаріною і є культурною пам'яткою місцевого значення. Просто мерія замість того,щоб залишити цю будівлю у власності громади як пам'ятку культури, допомогла МП оформити право власності на цю будівлю, хоч це неправомірно.

      Видалити
    2. Буратіно23.08.16, 23:29

      То кажете поміщиця Гагаріна,а не козак Мамалига... Ну-ну

      Видалити
  18. Анонім23.08.16, 12:06

    ДІД ПАНАС, ПРОСТО КЛАС !

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім23.08.16, 19:49

    Пора вже припинити суперечки- міська рада вже виправила своі помилки лик особи,примітивно похожоі на Спасителя,замальовано і завтра за сприяння міського голови буде піднято національні прапори...Слава Украіні !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ольга23.08.16, 21:44

      Ну такого я не чекала!!!... А прапори могли б і так підняти. Ганьба!

      Видалити
    2. Анонім23.08.16, 22:20

      А ми ще говоримо про культурну націю. Та з такою "культурою" нам ...

      Видалити
    3. Анонім24.08.16, 00:00

      В кого лише рука піднялась?! З Богом в такі ігри краще не грати!!!

      Видалити
    4. Анонім24.08.16, 08:28

      Мера обирала громада і його рішення ананімами обговоренню не підлягає

      Видалити
    5. Анонім24.08.16, 08:47

      З Богом ніхто не грається,однак всьому повинно бути своє місце...Може завтра на посту даі зобовяжемо працівників поліціі одягнути ризи і вже тоді не боячись давати кошти....

      Видалити
    6. Анонім24.08.16, 09:53

      Мер у даному випадку перевищив свої повноваження. Такі рішення мають прийматися не одноосібно, а колегіально! Мер просто вирішив, що йому можна все: хочу - намалюю, хочу - замалюю!

      Видалити
  20. Анонім23.08.16, 22:01

    Придурки добилися свого ковальський як був ***** так і залищшеться, хай намалює там свою ***** на яку будуть всі плювати

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дядя Толя.25.08.16, 20:40

      Ковальський був пацан конеретний ,і ним лишається і всім зрадникам закрити роти. ЯСНО і крапка.

      Видалити
  21. Анонім23.08.16, 22:35

    Не здивуюсь якщо завтра ці лжепатріоти будуть тулити туди свого "прапора"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думайте головою...24.08.16, 08:41

      якого свого, прапора УКРАЇНИ

      Видалити
  22. Анонім23.08.16, 23:14

    Питати дозволу у церковних грішникив це занадто! Віра в душі! А намалював то молодець! Хай так чим облізла будка

    ВідповістиВидалити
  23. Анонім24.08.16, 04:07

    Хороша людина Кравчук. Та сам винен - таку кашу заварив! Половина баранівчан скоро на іншу половину з вилами піде. А думати, перш ніж робити, хто буде? Це ж треба! Нічого ліпшого в голову не прийшло, як святого лика втяти та ще й на будці, ніби йому от саме там місце. Не дав собі праці помізкувати, чи голова боліла? А чого ж не українську хату з тином і глечиками, лелеками та мальвами? А чого б не вусатого козака з "оселедцем" чи кобзаря з бандурою? Та навіть просто український орнамент, якщо вже уяви не вистачає.
    І взагалі-то, як по-доброму, то сам мав би й виправити свій прокол. Але, боюсь, його тепер будуть гнати звідти чим подалі... . Ех, щож це Баранівці так не таланить? Як не одне, то інше. На рівному місці, де б ніхто й подумати не міг.

    А Ковальському теж не завадило б трохи охолонути та прийти до тями. Бо вже якось занадто. На вигляд ніби є роки, а вихватками як пацан. Пхається зі своїми прапорами де треба й не треба. А де доросла розважливість? На хаті собі ті прапори прибий. З обох причілків. І на сараї. Штуки три. А як залишаться, то ще на яблуні, на воротях і останнього - собі на лобі.
    А може мріяв у буді свій штаб улаштувати?

    І, до речі, не варто там взагалі якісь вузькі теми акцентувати, будь то релігія, окремі націоналістичні рухи, настрої чи АТО. Ні, ми схиляємо голови перед подвигами наших земляків, поважаємо історію, шануємо Бога, але давайте без істерики. Усьому своє місце. Це ж в'їзд до міста! Перехрестя двох шляхів. Практично візитка. І має випромінювати приязнь, гідність, спокій, мир.
    У всі часи!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В своїй хаті своя й правда, і СИЛА, і ВОЛЯ...24.08.16, 08:38

      Ту гаїшно-собачу будку потрібно зовсім прибрати і зробити клумбу і поставити прапори УКРАЇНИ, при вїзді до міста повинні стояти прапори українські,Ковальський зробив усе вірно, розворушив публіку, а то всі як оті флегмати, що покладуть на голову то і носитимуть ,проспали би і проковтнули би той маразм, що намалював шедевральний митець , це ретьману требуло підказувати вові, про правильнісь того художества, він же старший мав би бути мудрішим,але киває голівкою як запроданець...А для ононіма 24.08.16 ,04:07 не будь маргіналом, будь українцем по- перше ,по-друге свій сарказм засунь собі в одне місце,по -трете ніякої істерики і не було,сам лже-художник згодився з тим що зробив невірно, але відмовився прибрати той аморал із стіни, сказав хай хтось і замалює...Ну і прибрали...

      Видалити
    2. Анонім24.08.16, 20:56

      > В своїй хаті... [а там щось є???]
      1) Про сарказм - це тобі привиділося, мабуть. СтурбованийЮ чи що?
      2) Купи окуляри і піди в "ОКО" хай продадуть тобі "о"бетку, якщо між літерами "а" і "о" не бачиш різниці. Чи "О"нонім - це ти про себе?
      3) Клумби там не може бути з певних причин. Чому саме - про це вже говорилося, і не раз. Але якщо ти раптом не в курсі (а схоже - саме так), то ніхто не винен. Вчи матчасть!
      Бути українцем і вішати червоно-чорні прапори - це трохи різні речі, пора розуміти. Є й інші кольори, але це вже не для обмежених.

      Видалити
    3. Анонім24.08.16, 21:22

      > В своїй хаті своя й правда, і СИЛА, і ВОЛЯ...[ага, все з великої літери, але розуму, бодай маленького, на додачу не завадило б ;)]

      Кравчук лже-художник? Ти нормальний, друже? Можеш краще? То покажи, не соромся! Може станеш новим героєм Баранівки. Чи ти краще можеш тільки язиком? По партійній дупі?
      Я щось поки що нікого не бачив, хто б у нас до Кравчука хоч наблизився. І ніхто не бачив. А от Кравчука бачили. Всі. Не раз. Без питань. Так, цього разу він трохи схибив. І то, не як митець! Ідея була не та. Не додумана. За що й відгрібає зараз. Але виснувати звідси: "лже-художник" - ну-у-у... це у тебе точно мізки потекли. :))))

      Видалити
    4. от у твоїй хаті, чи щось є я не знаю...24.08.16, 22:51

      ти в тому оці своєму є, сам там з усим і розберися, а клумба там буде ,от побачиш , це ти не в курсах і саме так,а тобі не тільки матчасть вчити, а і абетку а про о і з нонімом вивчити, а то тупість зашкалює...так як ти обмежений у всьому...

      Видалити
    5. правда в тому що ти українського цураєшся....24.08.16, 23:30

      ну з розумом у тебе і так не гаразд, вже видно ,а як що ні, то візьми в себе в оці окуляри і стань у зеркалі,тай подивись на себе,мудрого,закрий ухи, а то точно мізки витечуть...

      Видалити
  24. Анонім24.08.16, 07:45

    ви все гарно описали а тепер флаг вам в руки тобто пензель і малюйте Пане Володимир ви гарно малювали ікони на ящиках з патронів ніхто не заперечував а тепер такий образ створили на кпп і піднявся кіпіш не ваша провина це біс вселився в лжепатріотів і не відають що творять

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.08.16, 20:42

      А ви хотіли, щоб на ваших воротах був подібний малюнок??? Отож то! Не можна зі своїм уставом лізти в чужий монастир. Будівля КПП не належить ні місту, ні Кравчуку, ні Ковальському!!! Усі вони - порушники законодавства. У нас же правова держава, а не анархія!!!

      Видалити
  25. Анонім24.08.16, 22:49

    люди люди горе нам не там кричимо і не за те боремось нас наше керівництво держави поставило на коліна і далі гне а ми кричемо не понятно за що тарифи піднімаються і піднімаються а зарплати на одному місці тільки морди у можновладців пухнуть постає питання за що хлопці гинуть за порохо і гройску та парубчика з легкою дибільністю та жидовством

    ВідповістиВидалити
  26. Н.Е.Шевченко25.08.16, 15:41

    В Баранівці на перехресті
    художник Бога зобразив
    Враз заволали безтілесні
    та й в тілі Божі вороги.

    "рука Москви","сепаратисти"
    "монголи" -відусіль звучить...
    І от уже на перехресті
    На вітрі прапор лопотить.

    Та Бога скривдити не можна
    Прийде й до нас розплати час,
    тоді закричимо ми: "Боже!
    О Господи,помилуй нас!"

    І скаже Спас; " Я вас не знаю,
    чому не слухали Мене,
    чому Мій Образ оскверняли,
    вас Моя кара не мине".

    Побійтесь Бога недолугі
    Вкраїни вражії сини,
    якої ще від вас наруги
    Господь і Спас наш не стерпів.

    Прости нас, Боже, за провини,
    за наші тяжкії гріхи,
    І Україну, Україну
    Ти нашу змучену прости.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.08.16, 21:06

      Дід Панас сказав набагато влучніше. А тут простежується чиєсь замовлення.

      Видалити
    2. Анонім25.08.16, 22:33

      До зрадників з презирством і зневагою ставляться навіть ті, кому вони були одного разу корисні. Н.Е Шевченку, хто просив недолугого художник-дезертира(ст 408 ККУ) той образ створити, БОГА точно кривдити не можна, може СИН БОЖИЙ і подякує окремим, що образ його із наруги зняли, а Ви делегували безбожника, дезертира-художника, на ту ляпську мазанину, то хто ж Ви теж після цього.ПРАПОРИ УКРАЇНИ там мали майоріти і лопотіти , ще років зо 20 тому, це саме ,окремі ідейні елементи суспільства різко прокинулися і почали тормосити суспільство, щоб прокинулося від сплячки флегматичної, до спийняття дійсної незалежності УКРАЇНИ, і слава БОГУ їм , а за всі свої гріхи кожен буде просити пробачення , і кожен буде спокутувати , але ті, що не признають українського, і хто іде на злуку з кацапстаном, то ще є більший гріх ,бо то є гріх кожного, перед всим народом УКРАЇНИ, а ще більший гріх бути гнидою в УКРАЇНІ, прошу ВАС, благаю будьте УКРАЇНЦЯМИ ,а не дрімучими хохлогнидами...

      Видалити
    3. Хотіли віруючі люди
      обрАзи малювать свої
      і не знайшли іншого місця
      як пост сумного екс-ДАІ

      а як же рівенство народу?
      повага, розум, радість св'ят?
      чи мусульманин - то худоба?
      а атеїст - то вже не брат ?

      ви ще б Ісуса прикріпили
      на податкову, на ментів,
      якщо молитись є ще сили -
      ходіть молитись до церквів.

      Як атеїст, вам нагадаю,
      що Бог - то є інтимна річ.
      Це на показ не виставляють.
      Цим не торгують день і ніч.

      Отой мурал намалювало
      якесь пригнічене мурло,
      яке про Бога ніц не знало,
      та взяло фарбу, й нанесло.

      Мораль проста у мене хлопці,
      як світлий день вона проста,
      несіть свої мурали, хлопці
      в богоугодниє мєста.

      І в цих місцях розбийте лоба,
      в поклонах Богу і Царю,
      А нас залиште, дайте спокій.
      Я вам "понятно говорю" ?

      Видалити
  27. Анонім25.08.16, 17:07

    Що не говори , а радикали молодці! Так тримати...

    ВідповістиВидалити
  28. Анонім25.08.16, 17:10

    Нарешті закінчився розпочатий візитівкою міста "руський мир".Ковальський молодець! А от художникам - активістам срам та засудження....

    ВідповістиВидалити
  29. Анонім26.08.16, 06:13

    А отець Геннадій якраз все добре починає, і все добре говорить,і буде у нас в Баранівці церква УКРАЇНСЬКА , на заздрість ворогам собі на радість.А українським гнидам так скажу у вас ще є час перестати бути гнидами , бо як час ваш вийде тоді вам буде дуже прикро і сутужно, тоді ви самі себе будете презирати і ненавидіти...

    ВідповістиВидалити
  30. Прихильники святого образу на посту ДПІ, я вам як баранівский атеїст скажу - йдіть ви на*** із своїми святими образами. Чому?

    - ви ображаєте атеїстів, а це несправедливо. Ви про нас подумали ? Наші інтереси врахували ?
    - св. образ нанести на пост ДПІ ? Ви зовсім з глузду з"їхали? Давайте ще намалюйте св. образ на відділку міліції та податковій інспекції :-). Коротше - на лоба соба святий образ намалюйте і сидіть вдома.
    - св. образи, якщо вже так нейметься, повинні наноситись у відповідних місцях і на спорудах, які хоч якимось боком відносяться до церкви та релігії.

    Вибачте якщо когось образив. :-)

    ВідповістиВидалити
  31. Шакалам Баранівки30.08.16, 21:13

    Ваші дії - прояви сатанизму! Боїтесь Бога, як вогню!!!

    А образ Спаса нашого Іісуса Христа на КПП в серцях мешканців НАШОЇ Баранівки залишиться назавжди, незважаючи на те, що ви ЙОГО замалювали!

    ВідповістиВидалити