20 серпня 2016

За останній тиждень рятувальники тричі гасили суху траву на околиці Баранівки


19 серпня бійці 15-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Баранівка ліквідували пожежу на стихійному сміттєзвалищі, що знаходиться на околиці Баранівки у мікрорайоні Заріччя.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівському районному секторі управління ДСНС України у Житомирській області.

"19 серпня о 18:15 до служби порятунку надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на околиці Баранівки у мікрорайоні Заріччя по вул. Гагаріна. За вказаною адресою виїхали вогнеборці 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши до місця події було встановлено, що вогнем охоплено близько гектара сухостою", - йдеться у повідомленні.

За даними пожежних, о 18:45 пожежу локалізували, а о 19:20 - повністю ліквідували. За попередньою версією, до загоряння міг призвести викинутий у траву недопалок.

Допомагали рятувальникам у ліквідації пожежі лісівники. За словами лісничого Баранівського лісництва Василя Присяжнюка, це вже третій випадок за останній тиждень, коли доводиться гасити полум'я саме на цьому місці, де знаходиться стихійне сміттєзвалище.

"Це вже третій випадок за останній тиждень. Тут це сміттєзвалище, я так розумію, ніким не санкціоноване. Хтось або кинув недопалок, або навмисно підпалив. Це ще добре, що сьогодні немає вітру, а так би вже давно ліс горів", - сказав Василь Присяжнюк.

Нагадаємо, 17 серпня пожежники врятували від вогню недомолочені посіви ячменю на відкритій території поблизу села Кашперівка Баранівського району.




Немає коментарів:

Дописати коментар