02 серпня 2016

Лісоруб з Баранівського держлісмисгоспу став призером обласного конкурсу


Вальник лісу Баранівського держлісмисгоспу Олександр Куцан виборов друге місце на обласному конкурсі «Лісоруб року», який відбувся наприкінці минулого тижня в Овруцькому спецлісгоспу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

За звання «Лісоруб року» цьогоріч змагалися 18 професіоналів та 2 юніори зі всіх лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління ЛМГ.

В лісовому масиві господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.

Найцікавішим етапом стало звалювання дерева на точність. Кожен учасник мав власноруч повалити двадцятиметрове дерево. Стовбур мав потрапити у спеціально встановлену зону. Чим ближче до її центру – тим краще.

Перше місце серед професіоналів та юніорів в обласному конкурсі лісорубів посіли батько і син Юрій та Євген Брожки з Лугинського держлісгоспу. Саме вони представлятимуть Житомирщину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу.

Друге місце посів Олександр Куцан з Баранівського держлісмисгоспу. Третє місце виборов Іван Скидан з Новоград-Волинського держлісгоспу.

Кращий лісоруб отримав кубок та нову бензопилу. Черговий конкурс проведуть наступного року на базі лісництва, яке цьогоріч показало найгірший результат.




фото прес-служби ЖОУЛМГ, відео з YouTube користувача 24 Канал

1 коментар: