16 серпня 2016

У Баранівському районі відкрили пам'ятний знак воїну, який загинув у зоні АТО


13 серпня у центрі села Острожок Баранівського району урочисто відкрили пам'ятний знак на честь загиблого на Сході односельчанина, бійця 30-ї окремої механізованої бригади Олександра Коростинського.

Гранітну стелу встановили в центрі села, поряд з меморіалом Слави на честь воїнів-односельчан, які загинули під час Другої світової війни.

Перед присутніми виступили: Рогачівський сільський голова Володимир Дейнека, голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський, голова районної спілки воїнів АТО Віталій Сігнаєвський та мама загиблого героя Марія Коростинська.

Право перерізати стрічку і відкрити пам'ятний знак надали родині Коростинських та представникам влади, а місцевий священник Микола Рожок освятив його.

За словами Рогачівського сільського голови Володимира Дейнеки, односельчани самі затверджували проект і кошти на пам'ятний знак збирали всією громадою.

Нагадаємо, Олександр Коростинський загинув 8 серпня 2014 року поблизу села Степанівка Донецької області. У листопаді 2015 року був перепохований на кладовищі у рідному селі Острожок. 16 січня 2016 року був нагороджений посмертно орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 27 квітня на його честь на фасаді місцевої школи відкрили меморіальну дошку, а 7 серпня на кладовищі, де похований герой встановили пам'ятник.

повну версію відео дивіться тут





фоторепортаж дивіться тут

Немає коментарів:

Дописати коментар