02 серпня 2016

Баранівська міськрада готова заплатити 3000 грн за найкращий ескіз пам’ятного знака


Баранівська міська рада оголосила конкурс на кращий ескіз пам’ятного знака «Героям АТО» і обіцяє нагородити переможця премією в розмірі 3000 гривень. Визначення переможця конкурсу відбудеться 31 серпня.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівській міській раді.

Взяти участь у конкурсі, який триватиме у період з 27 липня по 23 серпня включно, запрошують усіх бажаючих. Виставка ескізів буде проводитися 24 серпня.

ПОЛОЖЕННЯ 
про проведення конкурсу на кращий ескіз пам’ятного знака «Героям АТО»

1. Це Положення установлює процедуру проведення конкурсу на кращий ескіз пам’ятного знака «Героям АТО» (далі - конкурс).

Пам’ятний знак «Героям АТО» встановлюється для відзначення осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час антитерористичної операції на сході України.

2. Організаційне та методичне забезпечення проведення конкурсу здійснює міська рада.

3. Конкурс проводиться з 27 липня по 23 серпня 2016 року.

4. Прийом конкурсних проектів ескізу пам’ятного знаку «Героїв АТО» (далі - ескіз) проводитися по 23 серпня.

5. Виставка ескізів буде проводитися 24 серпня у приміщенні міської ради.

6. Переможець конкурсу визначається комісією з проведення конкурсу (далі - комісія).

7. Визначення переможців конкурсу відбувається на засіданні комісії до 31 серпня.

8. Склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету.

9. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як 2/3 її складу.

Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

10. Члени комісії участі у конкурсі не беруть і не мають права консультувати учасників конкурсу.

11. Комісія не розглядає ескізи, що:
  • подані після закінчення встановленого строку;
  • не відповідають умовам конкурсу.
12. У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі. До участі в конкурсі допускаються ескізи, що надійшли на електронну адресу (b.meriya@ukr.net) або поштову адресу Баранівської міської ради з позначкою “на конкурс” (12701, Житомирська область, м. Баранівка, вул. Соборна, 20) у період з 27 липня по 23 серпня 2016 року включно.

13. Для переможця конкурсу встановлюються премія - 3000 гривень.

Комісія може запропонувати учасникам разом доопрацювати ескіз переможця.

14. Критеріями відбору ескізів, поданих на конкурс, є:
  • оригінальність,
  • креативність,
  • новаторство.
15. Ескіз повинен відповідати таким вимогам:
  • Ескіз пам’ятного знаку «Героям АТО» не повинен відтворювати існуючі подібні пам’ятні знаки.
  • В ескізі не може використовуватися символіка політичних партій та громадських об’єднань;
  • Розмір пам’ятного знаку має мати такі параметри: ширина - 3,5 м, висота – 1,7 м, середня глибина – 0,8 м ;
  • На пам’ятному знаку має бути передбачене місце для встановлення списку героїв АТО та переліку загиблих (обов’язково з резервною площею для можливості доповнення даного списку);
  • Пам’ятний знак повинен бути виготовлений з червоного та чорного граніту.
  • На пам’ятному знаку повинні бути державна символіка та гасла «Слава Україні», «Героям Слава».
16. Матеріали на конкурс можуть подаватися з використанням засобів поштового зв’язку або електронною поштою.

У разі коли матеріали надсилаються з використанням засобів поштового зв’язку або електронною поштою, учасник подає:
  • заяву, в якій зазначаються відомості про автора (авторів) ескізу, а також інформацію про те, що подані на конкурс ескізи не порушують права інтелектуальної власності третіх осіб;
  • графічне кольорове зображення пам’ятного знаку на аркуші паперу формату А3-А4, у верхньому правому куті якого позначається прізвище, ім’я по батькові автора (авторів) ;
  • пояснювальну записку обсягом до однієї сторінки з тлумаченням кольорів, зображень та написів ескізу;
  • довідку з такою інформацією: прізвище, ім’я, по батькові, адреса автора (авторів) ескізу, номери контактних телефонів, відсотковий розподіл премії (у разі виконання авторським колективом), копії 1, 2 та 11 сторінок паспорта автора (авторів) ескізу.
17. Використання та обробка персональних даних здійснюються відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

18. Оригінали ескізів, та супровідні матеріали до них авторам не повертаються.

19. Інформація щодо результатів проведення конкурсу у двотижневий строк після визначення його переможців розміщується на офіційному веб-сайті міської ради.

Склад комісії з проведення конкурсу:
  • Василь Савчук - голова комісії
  • Віталій Сігнаєвський - заступник голови комісії
  • Юлія Дем'яненко - секрктар комісії
  • Володимир Заремба - член комісії
  • Тарас Сус - член комісії
  • Володимр Кравчук - член комісії
  • Тетяна Бенкіна - член комісії
  • Руслана Ткачук - член комісії
  • Петро Линок - член комісії
  • Іван Цимбалюк - член комісії

17 коментарів:

  1. Олександр03.08.16, 00:47

    За кращий проект погруддя Шевченка комусь вже заплатили 2000грн. Де ж те погруддя? Склад тієї комісії теж особливого ентузіазму не викликав, але вони виправдали високу довіру мера, схоже, сюжет повторюється...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.08.16, 11:17

      От якраз склад комісії дуже навіть нормальний. Єдине, що Кравчук міг би взяти участь і, можливо, міг би запропонувати якийсь цікавий ескіз, а так, виходить, шо не має права брати участь.

      Видалити
  2. Анонім03.08.16, 08:52

    Мерія знову вражає своїм цинізмом. Це ж треба обов'язковою умовою конкурсу прописати таке: "На пам’ятному знаку має бути передбачене місце для встановлення списку героїв АТО та переліку загиблих (обов’язково з резервною площею для можливості доповнення даного списку)". Хай краще мер і його команда зарезервують собі площу на цвинтарі, аніж наперед "хоронити" наших АТОвців!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.08.16, 11:04

      Аноніму 03.08.16 08:52! Зарезервуй собі місце в псих лікарні!!Це ідея не мерії, а членів комісії, яка була підтримана одноголосно!!!

      Видалити
    2. Світлана03.08.16, 11:14

      У даному випадку підтримаю мерію і членів комісії. Рішення правильне. Це не цинізм, це здоровий глузд. Ніхто нікого не хоронить, але якщо, не дай Бог, буде загиблий, то що, ставити йому окрему табличку? Давайте краще будемо сподіватись, що ті "пусті місця" назавжди залишиться пустими.

      Видалити
    3. Анонім03.08.16, 12:06

      Це не могла бути ідея членів комісії, бо комісію було затверджено тим же рішенням, що й положення про конкурс. Склад комісії дійсно вражає, бо не розумію, яке відношення до мистецтва мають наприклад Петро Линок, Володимир Заремба та Тарас Сус. Якщо представляють певні політичні сили, то чому в комісії не представлені інші політичні сили, які входять до складу міської ради? Хоч Петро Линок не є депутатом міської ради, він просто друг мера. Ветлікар буде визначати якість наданого кимось ескізу. Це смішно й страшно! А ще страшніше, що у свій час він відправляв своїх підлеглих на Антимайдан. А тепер став патріотом???

      Видалити
    4. Війна триває. Щодня гинуть герої. Можете не лишати місця на табличці. Тоді щороку треба робити нові памятні знаки.

      Видалити
  3. Анонім03.08.16, 10:53

    Щодо складу комiсiї, то так. Цим мають займатися художники, митцi. А не купка людей якi до "високого" вiдношення нiякого не мають.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.08.16, 12:12

      На мою думку, не треба було прописувати в умовах конкурсу резервування площі. Принаймні, при встановленні пам'ятного знаку про це можна було домовитися в усній формі з тим, хто виграв конкурс. А ще краще, зробити так, як це запропонували автори памятника для воїнів-афганців: поставити для кожного загиблого окрему табличку з його фото та прізвищем, щоб нащадки памятали, якими були наші герої. Тоді нічого не треба резервувати. Якщо не дай Бог, хтось із району ще загине, тоді просто виготовляється ще одна табличка. А залишати місце - то дуже погана прикмета і якось від цього моторошно. Я не вважаю це цинічним, але думаю, що це неправильно і антиморально по відношенню до наших вояків.

      Видалити
  4. Зробiть символчну алею макiв. Кованих. В середин мака - фото загиблого. Якщо списк поповниться, зробите окремий мак. Для чого ускладнювати усе якимось резервуванням мiсць.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім04.08.16, 00:06

      ...оля та навчися писати грамотно, букви пропускаєш...

      Видалити
  5. Анонім03.08.16, 16:43

    Пропоную обрати пані Ольгу переможцем. Прекрасна ідея!

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім03.08.16, 17:16

    Ідея цікава, але дивлячись як вона буде реалізована. Якщо уявити, що це буде купка металевих маків на тонких ніжках посеред клумби, то мені щось це не дуже подобається. Бо більше схоже на оформлення якогось майданчика у дитсадку. Це ж пам'ятник скорботи, такі знаки повинні бути... більш монументальні чи що... Якщо ж уявити, що ці ковані маки, це основний елемент якоїсь загальної конструкції, то наче непогано має виглядати. Отже, не знаю, що мала на увазі дописувачка, в таких випадках треба ескіз.

    ВідповістиВидалити
  7. Не в клумбi. Окреме мiсце огороджене також кованою низькою оградкою. Гранiт. А з нього проростають великi крупнi маки в половину зросту людського. Можна без фото загиблих. Просто на пелюстцi iм"я викарбувати. А поряд еллектронный по типу термiнал з фотографiями та бiографiями загиблих (три тисячi вкладiть в виготовлення, якщо за iдею вiзьмете) Нажаль, намалювати нема змоги, та й не володiю я професiйно олiвцем.

    ВідповістиВидалити
  8. Петрович05.08.16, 16:36

    Найважлевіше те, що такий знак памяті буде, що місце йому визначене, що комбінація каміння: червоно-чорна, що хлопці-герої будуть жити, що учнів на цьому вчитимуться, що Наші Українці, які загинули від московської кулі з неба дякують за недаремність їхньої смерті. І дай Боже нікого більше не дописувати на тих плитах. Вічна Слава Героям!

    ВідповістиВидалити
  9. призовник06.08.16, 23:19

    А чому такий поспіх із тим знаком? Справді дико лишати місце в списку загиблих для когось із нас, ще живих!!! І які ж треба мати мізки, щоб ще й радитись з нами, де б ми хотіли бачити з неба своє фото: на камені, на дроті, на моніторі чи ще десь?!! Якщо вже визначили місце і визначилися із матеріалом, то чи не краще покласти на тому місці ті червоно-чорні камені, освятити їх 24 Серпня, і до них класти квіти допоки війна ця триватиме, а потім обробимо їх як належить.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім22.08.16, 22:10

    Не забувайте панове у нас є пропавший безвісти

    ВідповістиВидалити