04 липня 2016

Президент посмертно нагородив військового з Баранівського району


Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня військового з села Мирославль Віктора Наливайко, який загинув під час бойових дій в зоні АТО.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента України.

«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня сержанта Наливайка Віктора Валерійовича (посмертно)», - йдеться в указі президента України.

Сержант Віктор Наливайко був мобілізований на військову службу в березні 2014 року до складу 30 ОМБр. Виконував завдання в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом. Брав участь у бойових діях за Савур-Могилу, населений пункт Степанівка, зокрема, удвох з головним сержантом взводу під постійними мінометним обстрілом противника брав участь у пошуках зниклих військовослужбовців і техніки підрозділу на ворожій території.

Під час штурму і зачистки населеного пункту Міусинськ Луганської області протягом тижня відпрацьовував завдання по зачистці вулиць і будівель, брав у полон бойовиків

Під час чергової зачистки і боїв з угрупованням російського терориста по кличці Моторола група Наливайка потрапила під ворожий обстріл, а сам він отримав осколкове поранення голови, несумісне з життям. Загинув 12 серпня 2014 року. Похований 14 травня 2015 року у рідному селі Мирославль Баранівського району. 27 вересня 2015 року у центрі села Віктору Валерійовичу Наливайку відкрити пам’ятник, кошти на який збирали усім селом.

1 коментар: