25 червня 2016

Вода у річках Случ і Хомора є небезпечною для купання, - СЕС


У Житомирській області з 72 досліджених проб води 18 не відповідають встановленим санітарним нормативам. Зокрема, вода у річках Случ і Хомора є небезпечною для використання її з рекреаційною метою.

Про це повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області.

«Протягом травня–червня 2016 року територіальними структурними підрозділами Житомирського обласного лабораторного центру відібрано та досліджено 72 проби води за показниками якості та безпечності з поверхневих водойм, що використовуються населенням з метою відпочинку. Серед досліджених проб води виявлено 18 зразків, що не відповідали встановленим санітарним нормативам. Внаслідок надзвичайної ситуації техногенного характеру на річках Хомора та Случ в межах Баранівського на Новоград-Волинського районів якість води значно погіршилась в порівнянні з середньостатистичними багаторічними спостереженнями за вмістом заліза, рівнями хімічного та біологічного споживання кисню, розчиненого кисню, бактеріологічними показниками. Така вода є небезпечною для використання її з рекреаційною метою», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 червня після робочої поїздки голови Житомирської ОДА на Понінківську фабрику вирішили, що забруднену воду з річки Хомора, невдовзі розпочнуть комплексно очищати, а екологи після огляду стану річки Хомора підтвердили, що вода у річці стала чистішою, а вміст деяких шкідливих речовин зменшився у два рази.

Немає коментарів:

Дописати коментар