23 червня 2016

Вода у річці Хомора стала чистішою, а вміст деяких шкідливих речовин зменшився у 2 рази


Після огляду стану річки Хомора на межі Житомирської та Хмельницької областей екологи підтвердили, що вода у річці стала чистішою, а вміст деяких шкідливих речовин зменшився у два рази.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Під час робочої поїздки голови ОДА Сергія Машковського на картонно-паперову фабрику та огляду стану річки Хомора на межі Житомирської та Хмельницької областей екологи підтвердили те, що вода на місці НС стала чистішою, а стоки з виробництва проходять складнішу систему механічного очищення", - йдеться у повідомленні.

За словами виконуючого обов'язки начальника головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Шпита, не зважаючи на позитивну динаміку, моніторинг стану води в річках Случ і Хомора буде посилено.

«Ми не послабимо моніторинг стану води у річках. Навпаки, після виїзду на фабрику, ми його посилимо, аби відслідковувати, чи здійснюється очищення річки. Зараз ми ведемо посилений моніторинг місць масового відпочинку людей. У Новоград-Волинському серйозних відхилень не виявлено. У Баранівському районі – перевищення хімічного споживання кисню», – наголосив Олександр Шпита та закликав керівництво фабрики публікувати на сайті підприємства інформацію про скиди виробництва, їх обсяги і конкретні речовини.

Наразі вміст деяких шкідливих речовин у річці Хомора зменшився у два рази. Це підтвердив заступник начальника управління водних ресурсів Олег Микитин.

«За результатами останніх аналізів ситуація значно поліпшилася. Залишається перевищення за хімічним споживанням кисню, є перевищення вмісту заліза. Але, якщо раніше ці перевищення були в чотири рази, то зараз у два», - зазначив Олег Микитин.

Сьогодні фабрика проводить роботу над механічною очисткою стоків, у перспективі – біологічна. Для цього, наголошують житомирські представники управління водних ресурсів, необхідно відновити аерацію на біологічних полях.

Нагадаємо, 15 червня керівники картонно-паперової фабрики представили план робіт з реконструкції очисних споруд та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Немає коментарів:

Дописати коментар